Ρυθμίστε τη συσκευή σας να ξεκλειδώνει αυτόματα μόλις μπείτε στο σπίτι με το No Lock Home και το SkipLock


Οι φορητές μας συσκευές είναι πολύτιμα αντικείμενα που πρέπει να προστατεύσουμε πάσει θυσία, κυρίως γιατί περιλαμβάνουν τα προσωπικά μας δεδομένα. Δόξα τω Θεώ το Android διαθέτει διάφορους τρόπους κλειδώματος, με τους κατασκευαστές να προσθέτουν ακόμα περισσότερους, όπως το Knock Code (LG) ή το Fingerprint scanner (Samsung). Στο σπίτι μας όμως δεν κινδυνεύουν και έτσι δεν υπάρχει λόγος να είναι κλειδωμένες. Γιατί λοιπόν να παιδευόμαστε όταν υπάρχει το Skip Lock και το No Lock Home;

Το SkipLock είναι μία εφαρμογή στην οποία δηλώνουμε ποια από τα WiFi δίκτυα που έχουμε συνδεθεί είναι ασφαλή, με αποτέλεσμα να μην ενεργοποιείται η lockscreen σε αυτά. Λειτουργεί σε όλα τα κλειδώματα που περιλαμβάνονται στο Android, με την προϋπόθεση ότι για το μοτίβο και το face unlock χρειάζεται η συσκευή μας να είναι rooted. Έχει επίσης τη δυνατότητα να ξεκλειδώνει αυτόματα τη συσκευή μας όταν είναι συνδεδεμένη με μία άλλη μέσω Bluetooth. Έτσι όταν συνδέεται με το ακουστικό μας, σημαίνει ότι την έχουμε μαζί μας και ότι δεν έχει κλαπεί, άρα είναι ασφαλής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το Bluetooth του αυτοκινήτου αλλά και με το νέο μας Android Wear smartwatch!


Για όσους τώρα αγαπάνε το Xposed framework και τα module του, υπάρχει το No Lock Home, το οποίο κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με λίγα παραπάνω χαρακτηριστικά. Με το No Lock Home μπορούμε λοιπόν να ξεκλειδώσουμε όλους τους τρόπους, συμπεριλαμβανομένου και το Fingerprint scanner του Samsung Galaxy S5! Έχει επίσης τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει τη συσκευή μας βάσει των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, έτσι δε χρειάζεται να είμαστε σε κλειστό χώρο αλλά στη γειτονιά μας.

Είναι και τα δύο πάρα πολύ εξυπηρετικά και έχω την εντύπωση ότι κάνουν το κλείδωμα οθόνης να λειτουργεί όπως θα έπρεπε από την αρχή. Θα βρείτε το SkipLock δωρεάν στο Play Store και το No Lock Home στη λίστα των module που περιλαμβάνεται στην εφαρμογή του Xposed αλλά και στο νήμα του στο XDA.

Σχόλια

  1. Καλά Χρήστο έκανες την ανακάλυψη του αιώνα!! Σε χιλιοευχαριστώ. Μου είχε βγει η παναγία να καταφέρω κάτι ανάλογο με το tasker, αλλά μάταια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες