Επιδρομή στην Κίνα s02e02: Star W450 review


...είχε πάρει να σουρουπώνει στην αγορά της Chinatown. Οι περισσότεροι μικροπωλητές είχαν μαζέψει από νωρίς την πραμάτια τους. Έμαθαν να μυρίζουν την βροχή πριν αυτή ξεκινήσει. Έτσι και έγινε. Μέσα σε ένα τσιγάρο χρόνο, ο λιθόστρωτος πεζόδρομος είχε μετατραπεί σε αμέτρητα μικροσκοπικά ρυάκια απεσταγμένου νερού. Είχα μείνει μόνος. Πάλευα μάταια να προστατεύσω την τουριστοσύνη μου κάτω από μία μικρή κόκκινη τέντα με χρυσοκέντητο δράκο (τι πρωτότυπο!).

'Επρεπε να καλέσω ταξί. Βγάζω το κινητό από την τσέπη. Ήταν πιο βρεγμένο και από την βροχή. Όμως κάλεσα. Η ώρα περνούσε, η βροχή δυνάμωνε και ο ταρίφας πρέπει να έρχονταν με την όπισθεν. Είχα πειστεί ότι θα πέρναγα ένα πολύ άσχημο απόγευμα.

Ξαφνικά το πρόσωπό μου φώτισε. Η θέα του ταχί να με περιμένει στην κεντρική πύλη της αγοράς ήταν κάτι το μοναδικό. Επιτέλους, έφτασε! Μου κόρναρε σαν παλαβός και μου 'κανε χειρονομίες να βιαστώ να πάω προς το μέρος του λες και έφταιγα εγώ που καθυστέρησε. Μουλαρώνω και αρχίζω να κορνάρω και εγώ. Μη ρωτάς το πως και το γιατί. Κόρνα αυτός, κόρνα και γω. Για κανα 5λεπτο κοιταζόμασταν και κορνάραμε!

Μπι μπιιιιιιιιιίπ, μπι μπιιιιιιιιιίπ , ντριν ντριιιιιιιιιιίν, ντριν ντριιιιιιιιιιίν

Χτύπησε πολλές φορές το κουδούνι της  κλινικής. Ξύπνησα με ταραχή και οργή για τον ταρίφα. Κατέβηκα τα σκαλοπάτια και αντίκρισα τον Γιάννη (φίλο και αναγνώστη του σάιτ) στην εξώπορτα. Κρατούσε μια συσκευασία κινητού. Είχε φέρει το τελευταίο του απόκτημα για review. To Star W450! Του ετοίμασα ένα τίλιο και τον έβαλα να καθίσει σε μια γωνία μέχρι να τελειώσω την παρουσίαση. Προτιμώ να μου γεμίζουν οι γωνιές παρά να μου αδειάζουν. "Ζεσταίνει" ο χώρος.

Το κουτί του κινητού είναι από τα καλοφτιαγμένα που έχω δει, σκέφτηκα. Μέσα έχει τα τυπικά που έχουν όλα τα κινητά (εκτός του Moto G) συν μία λεπτή και διάφανη θήκη σιλικόνης. Εντύπωση μου προκάλεσε το πολυσέλιδο εγχειρίδιο χρήσης γραμμένο στ' αγγλικά. Πολυσέλιδο! Στ' αγγλικά!

Τα πλαστικά μέρη της συσκευής έχουν κορυφαία συναρμογή με μηδενικά τριξίματα και ομαλές γωνίες και καμπύλες χωρίς να "κόβουν" το δάχτυλο. Περιμετρικά υπάρχουν τα κουμπιά αυξομείωσης της έντασης και ενεργοποίησης / απενεργοποίησης. Στο επάνω μέρος είναι η θύρα των ακουστικών και στο κάτω αυτή της φόρτισης. Στο πίσω μέρος είναι η κάμερα των 8MP, το LED flash και το ηχείο. Μπροστινό μέρος, δεν έχει! Σε πειράζω χαζούλι! Μπροστά υπάρχει μια οθόνη στις 4.5 ίντσες τεχνολογίας TFT με ανάλυση 854 x 480 pixels, τρία softkeys και κάμερα 2MP για βιντεοκλήσεις. Βγάζοντας το πίσω καπάκι βρήκα μια μπαταρία στα 2000mAh, θύρα για SD card και δύο θέσεις για κάρτες SIM. Μία standard SIM και μία mini SIM που η λειτουργία τους είναι dual standby.



Η πρώτη ενεργοποίηση δεν άργησε πολύ. Ο launcher είναι αυτός του καθαρού Android και γενικά οι επεμβάσεις σε μενού και επιλογές είναι οι ελάχιστες και οι απαραίτητες όπως για παράδειγμα αυτής που διαχειρίζεται τις δύο SIM. Γλώσσα επιλέχθηκε η ελληνική από μια λίστα σε αρκετές γλώσσες συμπεριλαμβανομένης της αγγλικής. Η έκδοση λειτουργικού είναι η 4.2.2 και δεν υπάρχουν σχέδια ή στην τελική, ελπίδες για αναβάθμιση. Αυτό είναι και ένα από τα κοινά προβλήματα που μαστίζει το πλήθος των κινέζικων συσκευών.

Στο οπτικό κομμάτι, η οθόνη κάνει καλά την δουλειά της με εξαίρεση την θέαση από το πάνω μέρος όπου και δεν φαίνεται τίποτα και το ονομάζω "αθέαση". Η οποία όμως αθέαση είναι χρήσιμη σε χώρους με συνωστισμό και αδιάκριτα βλέμματα. Από όλες τις άλλες γωνίες τα πράγματα είναι πολύ καλά. Τα χρώματα είναι πολύ ζωντανά και ζεστά. Την απόκριση της οθόνης δεν τη λες και άριστη. Σίγουρα είναι αποτέλεσμα του screen protector που έχει το πάχος τομαριού και το οποίο δεν μου επετράπη να αφαιρέσω. Φλώρε Γιάννη!


Η κύλιση των μενού γίνεται με άνεση αλλά δεν λείπει το lag. Δεν δικαιολογείται από το hardware! Το 1GB της RAM και ο τετραπύρηνος της Mediatek MTK6582 χρονισμένος στο 1.3GHz δεν γίνεται να συμπεριφέρονται έτσι. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ενοχλητικό αλλά με πιάνει το γ@μώτο. Αυτό συνήθως οφείλεται στο πάντρεμα του υλικού με το λογισμικό που γίνεται βιαστικά και χωρίς καμία βελτίωση. Στα λοιπά των επιδόσεων, έτρεξα το AnTuTu με πολύ καλά αποτελέσματα και τελικό σκορ καλύτερο από επώνυμων συσκευών. Τα παιχνίδια που εγκατέστησα θεωρούνται απαιτητικά αλλά και πάλι το Star W450 στάθηκε στο ύψος του με μικρά σκαλώματα και απλό ρίξιμο των FPS. Ενδεικτικά σου αναφέρω τα RE-VOLT 2, Ridge Racer και Real Racing 3.


Η περιήγηση στο ίντερνετ γίνεται με ευκολία και στο κομμάτι multitasking ανταποκρίνεται άμεσα και με απίστευτη ευκολία. Κάτι που με χάλασε και έχει να κάνει εν μέρη με το multitasking, είναι το softkey με το εικονίδιο του το οποίο έχει την λειτουργία των επιλογών και όχι αυτής που έπρεπε. Επομένως για να πάω από μια ανοιχτή εφαρμογή σε μία άλλη πρέπει να πατήσω παρατεταμένα το κουμπί Home.

Η κάμερα των 8MP είναι τυπική. Έχει autofocus αλλά το LED είναι λίγο πιο φωτεινό από πυγολαμπίδα. Σε σκοτεινό περιβάλλον οι φωτό είναι κλασικά απαράδεκτες με αρκετό θόρυβο και μερική αλλοίωση χρωμάτων. Από την άλλη η εγγραφή βίντεο έγινε στα 1080p με απίστευτο αποτέλεσμα. Δεν υπήρχε ούτε ένα σκάλωμα στην ροή του βίντεο. Δεν υπήρχε ούτε μία παραμόρφωση στην απεικόνιση όταν έστρεφα το κινητό στο χώρο και συνέχιζα την λήψη. Πάτησα το stop και μπήκα στην Gallery του κινητού για να δω εάν όντως τραβάει και αποθηκεύει ή με δουλεύει ψιλό γαζί. Με έντονο θαυμασμό, αντικρίζω όλες τις μικρογραφίες των video που είχα τραβήξει να είναι ΚΙ-ΝΟΥ-ΜΕ-ΝΕΣ. Δεν το είχα συναντήσει σε καμία άλλη Gallery κινητού και γι' αυτό μάζευα τα σαγόνια μου από το πάτωμα. Έτσι είναι πιο εύκολο να επιλέξεις το επιθυμητό video και φυσικά πιο εφετζίδικο. Η αναπαραγωγή τους, όπου είναι και το ζητούμενο, ήταν απίστευτα ομαλή. Αυτό που με χάλασε ήταν ο ήχος τους. Το ηχείο της συσκευής μπορεί να είναι δυνατό αλλά δεν ανταποκρίνεται και πολύ στην πραγματικότητα. Όταν σύνδεσα την συσκευή με εξωτερικά ηχεία τα πράγματα επανήλθαν στα κανονικά και πραγματικά επίπεδα, με ελάχιστα πιο έντονες τις υψηλές συχνότητες.

'Ενα ακόμα σημείο με μεγάλη σημασία, τουλάχιστον για μένα, είναι το GPS. Το GPS λοιπόν για το Star W450 είναι η αχίλλειος πτέρνα του. Του έβαλα την πλοήγηση από Google Maps και βρήκε στίγμα αφού έφτασα στον προορισμό μου! Είναι γνωστό το παρόν πρόβλημα και συζητιέται στα φόρα. Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί κάποια λύση. Το παρακάτω screenshot, είναι τραβηγμένο περίπου 5 λεπτά αφού ανοίχθηκε το πρόγραμμα. Σε άλλο κινητό, στο ίδιο σημείο είχα εύρεση στίγματος στο λεπτό και 14 από τους 22 δορυφόρους σε χρήση.


Το WiFi ήταν τυπικό όπως τυπικό ήταν και το σήμα της κινητής τηλεφωνίας. Η μπροστινή κάμερα λειτούργησε άψογα στο Hangouts ενώ η εφαρμογή της μουσικής δεν έβλεπε τα τραγούδια της εξωτερικής κάρτας. Κινέζικο bloatware δεν υπήρχε ενώ δεν έλειπε το  Play Store.Τα 4GB της ROM είναι λιγοστά για να χρησιμοποιήσεις την συσκευή σου σαν multimedia μέσο και έτσι η ανάγκη μιας SD card είναι προτεραιότητα. Κάτι άλλο δεν μου έρχεται στο μυαλό για να σου γράψω. Μπορώ εάν θέλεις να αναλύσω τη σημασία της χοληστερίνης στον ανθρώπινο οργανισμό ή ακόμα και να σου περιγράψω το δισδιάστατο για εμάς κόσμο των μυρμηγκιών. Εάν θέλεις να μάθεις για το κινητό όμως υπάρχουν τα σχόλια. Ρώτα τώρα που τα έχω φρέσκα στο μυαλό μου.

Κλείδωσα και έφυγα από την κλινική. Είχε ξεκινήσει η ψιχάλα. Το μέκανα δεν έπαιρνε μπροστά και έτσι αναγκάστηκα να καλέσω ταξί. Λέτε να βγει το όνειρο;

Συνοπτικά το Star W450

Υπέρ
  • Συναρμογή μερών
  • Λήψη video στα 1080p
  • Multitasking

Κατά
  • Δέκτης GPS
  • Φωτογραφίες
  • Lag στην κύλιση των μενού

Επανήλθα γιατί ξέχασα 2-3 πραγματάκια. Η παραγγελία του κινητού έγινε 18 Γενάρη και η παραλαβή του στις 17 Φλεβάρη με συνολική τιμή τα 65,87€. Το τελευταίο που ξέχασα ήταν ο Γιάννης κλειδωμένος στην κλινική!

Φιλιά σε όλους και καλή Σαρακοστή με κοντοσούβλι και κοκορέτσι!

Συντάκτης: +Μητσaker

Σχόλια

  1. ωραία η παρουσιάση αλλά στους υποψήφιούς αγοράστες θα πρότεινα να ρίξετε και μία ματιά στο τοπικ του τηλ στο Myphone. Tα 9 στα 10 που έχουν αγοραστεί έχουν βγάλει προβλήματα , από μεγάλα έως πολύ μεγάλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά ότι πληρώνεις παίρνεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια αλλά τα 65 ευρώ δε με χαλάνε.

      Διαγραφή
  3. Εγώ παντως πηρα το jiake i9500w από το a happy deal (μακριά) και πήγε 10 μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχα πολύ ωραία παρουσίαση! Την διάβασα σα να διάβαζα βιβλίο και όχι review για κινητό!
    Εύγε!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα σπας γιατρέ! Είχα καιρό να διαβάσω με τόση ευχαρίστηση ένα άρθρο. Το τι γέλιο έκανα δεν περιγράφετε. Χαχαχαχα μπράβο σου.

    Το τελευταίο που ξέχασα ήταν ο Γιάννης κλειδωμένος στην κλινική! αχαχαχαχααχαχχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά που μου το θύμησες γιατί δεν το έχω γράψει εγώ. Τα εύσημα στον Μητσaker.

      Διαγραφή
    2. Τα εύσημα λοιπόν στον Μητσaker !!!!!!!! Εύγε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. "Tου ετοίμασα ένα τίλιο και τον έβαλα να καθίσει σε μια γωνία μέχρι να τελειώσω την παρουσίαση" ...κανονικα έπρεπε να του ετοιμάσεις ένα sake...τζάμπα πήγες μέχρι τη Κίνα...??
    Πολύ ωραία παρουσίαση Μητσάκερ θα συμφωνήσω με το προγραφήσαντα, ήταν σαν μυθιστόρημα...για μια στιγμή...πήγα Κίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Asterios, εάν συνέχιζε το όνειρο θα του μάθαινα και κινέζικα. Δεν τίθεται θέμα.

    @Ανώνυμος, η αγορά οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής εμπεριέχει ρίσκο. Στις κινέζικες το ρίσκο αυξάνεται. Ο Γιάννης το στίβει καθημερινά και προς το παρόν δεν του έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Γνώριζε για το GPS πριν το αγοράσει αλλά δεν τον ενδιαφέρει αυτή η λειτουργία. Εάν του παρουσιάσει πρόβλημα μέχρι το τέλος της περιόδου του refund, δεν τρέχει κάτι. Για το υπόλοιπο κομμάτι έχει 1 χρόνο εγγύηση. Θα μου πείς ότι θα μείνει καιρό χωρίς τηλέφωνο. Ορθόν. Θα σου θυμίσω όμως πως όλα τα smartphones πρέπει να συνοδεύονται από ένα κινητό των 20 ευρώ(σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά).

    @Petros Liaropoulos, να' σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μητσaker
      συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε γενικές γραμμές, όμως το συγκεκριμένο τηλέφωνο μάλλον είναι για πέταμα, τεράστιο ποσοστό ελλατωματικών συσκευών και επαναλαμβάνω από μεγάλα ώς πολύ μεγάλα προβλήματα. Ριξε μία ματια΄στο topic του Myphone για την συσκευή ( αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το έχεις κάνει ήδη ) και θα καταλάβεις

      Διαγραφή
    2. Εδώ στο DrAndroid δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν να αγοράσει μια συσκευή ή να δοκιμάσει μια εφαρμογή. Ερχονται στα χέρια μας, τις δοκιμάζουμε και εάν μας αρέσουν τις παρουσιάζουμε. Έχουν περάσει πολλές "πατάτες" και έφυγαν άκλαυτες. Ο λεβέντης Γιάννης ενημέρωσε για την καινούργια του παραλαβή και του είπαμε να την φέρει για παρουσίαση εφόσον την βιάσει και αυτή δεν κάνει "κιχ". Έτσι και έγινε. Η συγκεκριμένη πάει μια χαρά. Εάν το πλήθος τους βγάζει προβλήματα, αυτό το αφήνουμε στην κρίση του υποψήφιου αγοραστή. Θυμάσε το transformer της Asus που είχε προβλημα hardware στο GPS του; θυμάσε ακόμα που η Asus το έλυσε στέλνοντας ένα GPS dongle σε κάθε αγοραστή; Πάραυτα και με γνωστό το πρόβλημα, αυτή πούλαγε μια χαρά γιαυτό και συνέχισε την σειρά.

      Εκανές πολύ καλά που το ανάφερες. Εάν κάποια συσκευή δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα, ίσως να μην υπήρχε στα φόρα. Εάν κάποιος τα ψάχνει για να βρεί την super-duper συσκευή, δεν πρόκειται να αγοράσει καμία και θα μείνει με το αγαπημένο του 3310.

      Διαγραφή
  8. τελικα Χρηστο τι θα επελεγες;iphone το τελευταιο μοντελο η αυτο το συγκεκριμενο και γιατι;
    Αν και εγω στο κινητο αυτο που με ενδιαφερει πολυ μετα το τηλεφωνο μηνυμα και wifi ειναι το gps,και παλι θα το προτιμουσα απο ενα ακατανομαστο.Ευχαριστω για την φιλοξενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. iPhone ή αυτό; Δε συγκρίνονται ρε φίλε. iPhone φυσικά.

      Διαγραφή
    2. Αλλόθρησκε Chris K !!!!!!!!

      Αντικειμενικα τώρα φίλε costassocrates δεν υπάρχει σύγκριση.

      Διαγραφή
  9. οσο για τα φορουμ πιστευω οτι εαν εβρισκα η οποιοσδηποτε εβρισκε ενα θανατηφορο κινητο με αυτα τα χρηματα τα φορουμ θα ησαν περισσοτερα απο αυτα που υπαρχουν για τις προβληματικες συσκευες.Οι ανακαλυψεις δεν σταματουν ποτε και οι χαρες ειναι επισης για διαμοιρασμο οχι μονο ο πονος,πιστευω ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδιά... Εγω τσάκωσα ενα τέτοιο, απo eBay και έδινε δωρετο 4 σακουλια ρυζι, αποφλοιωμενο μάλιστα..
    Ολοι χαρούμενοι..
    Εγω κινητό και η οικογένεια... τσουκαλι!

    Μητσακερ, ευχαριστούμε για το άρθρο, φίλε!
    Σε αυτά τα λεφτά, μονο Nokia με ασπρόμαυρη οθονη παίρνει κάποιος.
    Μια χαρά ειναι η συσκευή λοιπόν.

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tο κινητακι μου καλά κρατεί και του πινω το αιμα καθημερινα...η επιλογή μου έγεινε με πλήρη συναίσθηση του τι εστί αγορά από κίνα..και βάση του μοτο μου ''δεν δίνω πάνω απο 100 ευρα για κινητό''..και αυτο γιατι σε λιγότερο απο χρόνο τα βαριέμαι..αυτά..λοιπόν θέλω να πώ οτί δεν κρατώ κακία στο Μητσaker που με ξέχασε το νοσοκομείο και οτι πάντα θα περιμένω καρτερικά το επόμενο επισόδειο του! Συνέχισε Μητσaker!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρτε ενα doogee 300 απο τα πιο αξιοπιστα κινεζικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λινκ αγοράς Χρήστο γιατί ενδιαφέρομαι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Exw to w450 android 4,5 inc kai m exei xalasei to megafwno..dld den pezei moysiki..poy mporw na vrw adalaktiko??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι στην Ελλάδα δεν υπάρχει άρα μάλλον στο Aliexpress.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter