Γνωρίστε το OmniSwitch & το Audio Themes, τα δύο νέα χαρακτηριστικά της OmniROM [Ανανέωση]


Στην προσπάθεια κάλυψης όλων των νέων γύρω από τις σημαντικότερες custom ROM στο Dr. Android, η OmniROM σίγουρα κερδίζει τη μερίδα του λέοντος και όχι άδικα καθώς βλέπουμε σχεδόν κάθε εβδομάδα νέα χαρακτηριστικά να προστίθενται στον κώδικά της. Αυτή την εβδομάδα λοιπόν οι προγραμματιστές της μας έφεραν δύο νέα πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, το Audio Themes και το OmniSwitch.

Ξεκινώντας από το πρώτο, το Audio Themes είναι μία επιλογή η οποία μας επιτρέπει να αλλάξουμε τους ήχους του συστήματος με ήχους άλλων συσκευών και ίσως άλλων λειτουργικών συστημάτων. Ας πούμε για παράδειγμα ότι δε μας αρέσει ο ήχος της κάμερας όταν τραβάμε μια φωτογραφία ή δεν μπορούμε να βρούμε έναν γλυκό ήχο για το ξυπνητήρι μας, αλλά λατρεύουμε τους αντίστοιχους του iOS. Με το Audio Themes, πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις ήχου, μπορούμε να ορίσουμε το πακέτο ήχων που θέλουμε να έχουμε, απλά και γρήγορα. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές βέβαια αν θα υπάρχουν προεγκατεστημένα κάποια πακέτα ήχων, πώς θα εγκαθιστούμε τα δικά μας και αν θα μπορούμε να επιλέξουμε έναν ήχο από κάθε πακέτο (δύσκολα) αλλά αυτό θα το δούμε στην πράξη.


Το δεύτερο και ίσως πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το OmniSwitch, μια εφαρμογή που δίνει μία νέα άποψη στον τρόπο που μεταφερόμαστε από εφαρμογή σε εφαρμογή. Το OmniSwitch είναι ένα μενού το οποίο εμφανίζεται από το πλάι της οθόνης και περιλαμβάνει όλα τα βασικά πλήκτρα του Android (Back, Home, Recent), διαθέτει τη λίστα των εφαρμογών που έχουμε ανοίξει πρόσφατα και μία ακόμη λίστα με αγαπημένες εφαρμογές που ορίζουμε εμείς. Χρησιμοποιώντας το OmniSwitch λοιπόν μπορούμε άνετα να καταργήσουμε τα soft key της συσκευής μας χρησιμοποιώντας το Immersive mode της Omni, αλλά και να καταργήσουμε το dock του launcher καθότι πλέον θα τα έχουμε όλα σε ένα μενού το οποίο μπορούμε να ανοίξουμε ανά πάσα στιγμή και επάνω από οποιαδήποτε εφαρμογή έχουμε ανοίξει στη συσκευή μας.


Το OmniSwitch προστέθηκε στη ROM ως εφαρμογή και όχι ως μενού του συστήματος γιατί πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει και στο Play Store. Προς το παρόν όμως κάντε μία αναβάθμιση στην τελευταία nightly της Omni για να το αποκτήσετε.

[Ανανέωση]: Το OmniSwitch μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε συσκευή με Android 4.0+ μέσω του OmniSnitch.

Σχόλια

  1. Φοβερό το omniswitch.. Μπράβο στην ομάδα της omni.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kalispera evala tin omni rom .4.2 sto i9305 stin efarmogi tis kameras den mou exei epilogi gia na apothikevonte oi fotografies stin eksoteriki karta ti prepei na kano ksereis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες