Η Lenovo αγοράζει τη Motorola Mobility από τη Google με ένα deal όπου είναι όλοι κερδισμένοι!


Η Google ποτέ δεν είχε βλέψεις στο hardware και αυτό φρόντισαν να μας το κάνουν σαφές πολλές φορές στο παρελθόν οι ιθύνοντες της εταιρίας. Για αυτό το λόγο η αγορά της Motorola Mobility ήταν σαν κεραυνός εν αιθρία στον κόσμο της τεχνολογίας και όλοι προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν την κίνηση του κολοσσού της αναζήτησης, πλάθοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Η αλήθεια φάνηκε λίγους μήνες αργότερα όταν η Motorola μετατράπηκε σε μία εταιρία φάντασμα χωρίς καμία νέα συσκευή στο portfolio της και οι μόνες ειδήσεις που την αφορούσαν ήταν η συρρίκνωση και οι απολύσεις. Έτσι λοιπόν επιβεβαιώθηκε το σενάριο που έλεγε ότι η αγορά της Motorola έγινε μόνο για τις πατέντες της οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην προστασία του οικοσυστήματος του Android.

Η Motorola λοιπόν περνάει από χθες στα χέρια της Lenovo όπως μας ενημερώνει η Google στο επίσημο blog της και είναι πραγματικά ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε αυτή και στο Android! Αφενός την αγοράζει η Lenovo που είναι ο μεγαλύτερος παίκτης παγκοσμίως αυτή τη στιγμή στην κατασκευή υπολογιστών, ο οποίος έψαχνε εδώ καιρό τη είσοδό του στις mobile πλατφόρμες και αφετέρου οι πατέντες και τα "προχωρημένα" project παραμένουν στην κατοχή της Google για να προστατεύσουν ή να βελτιώσουν το Android στο μέλλον.

Τα οφέλη της αγοράς αυτής δε σταματούν εδώ καθώς για τη Lenovo ανοίγεται διάπλατα η πόρτα στην Αμερικάνικη αγορά, το κόστος κατασκευής των μελλοντικών συσκευών της Motorola ενδέχεται να πέσει κι άλλο, ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν γρηγορότερα να αγοράσουν τα προϊόντα της Motorola η οποία ακόμα παλεύει για να φέρει το Moto X και το Moto G στην Ευρώπη.

Η αγορά κόστισε στη Lenovo το ποσό των 2.91 δις δολαρίων και η Motorola θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα διαθέτοντας συσκευές με το δικό της brand, έτσι στην πράξη δε θα αλλάξουν πολλά πράγματα σχετικά με τις αναβαθμίσεις και την ποιότητα των συσκευών.

Σχόλια

  1. Δόκτωρ χθες παρήγγειλα το Moto G και μετά βγήκαν αυτά τα νέα! Ανησύχησα λίγο.
    Ελπίζω αυτό που λες για τις αναβαθμίσεις να επαληθευτεί, αν και λογικά δεν θα αφήσει ένα πετυχημένο κινητό χωρίς αναβαθμίσεις :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια απο τα ίδια, ας ελπίσουμε να βγαίνουν κανονικά τα Update αν και προσωπικά το βλέπω λίγο χλωμό. Η Lenovo δεν τα πάει καλά με τα Update

      Διαγραφή
  2. Η Motorola θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα όπως φαίνεται και δε νομίζω να αλλάξει κάτι στην ποιότητα και τις αναβαθμίσεις.

    Τουλάχιστον τα Moto X και Moto G δεν κινδυνεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι αλλα εφόσον δεν θα ανήκει στην google δεν νομίζω να βγαίνουν οι αναβαθμίσεις τόσο γρήγορα όσο βγαίνουν τώρα, ενας λόγος που πήρε την 4,4,2 τόσο γρήγορα σχετικά με τους άλλους ειναι η google.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, απλά από τα λεγόμενα και των τριών μεριών βγαίνουν τα παραπάνω συμπεράσματα.

      Διαγραφή
  4. Ελπιζω να μην το αφησουν ξεκρέμαστο, αν και σκέφτομαι απο τωρα να του φλασάρω μια custom απο την αρχή! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρίμα... Motorola=Αμερική. Τώρα πάει σε Κινέζικα χέρια. Βέβαια για να γίνει η εξαγορά, πρέπει και το κράτος να συμφωνήσει. Η Αμερική και Κίνα ξέρουμε τι άποψη έχουν ο ένας για τον άλλο... Κατασκοπία! Θα δούμε....

    Εμένα δεν μου αρέσε η είδηση. Έβλεπα πολύ θετικά την Motorola με την Google. Η αρχή είχε γίνει με τα Moto X, Moto G. Ποιητικότητα, με καλή τιμή!!! Το Χ μπορεί όχι hi-end, αλλά hi-end στο software με τα κολπάκια που είχε. (Το χεράκι της Google σαν εταιρία software, που ανέφερες παραπάνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter