Google Nexus 5 review: Πολύ δυνατή επιλογή και φέτος το Nexus


2014, η χρονιά του Nexus 5 για το Android. Σαν χθες μου φαίνεται όταν παρουσιάστηκε το Nexus One από την HTC και έτριβα τα μάτια μου με το πρώτο επίσημο Google τηλέφωνο που θα τα έβαζε στα ίσια με το κραταιό τότε iPhone. Ο καιρός πέρασε (με το iPhone δεν τα έβαλε κανείς) και αυτό που μας έμαθε η Google όλα αυτά τα χρόνια με τη σειρά Nexus είναι ότι τα smartphone (και τα tablet) μπορούν να είναι ταυτόχρονα φθηνά αλλά και ποιοτικά.

Το Nexus 5 είναι το 5ο στη σειρά Nexus smartphone, με οθόνη 5 ιντσών και ίσως θα έπρεπε να βγει το 2015 στην αγορά και όχι φέτος (για να ταιριάζουν τα 5άρια δηλαδή, χαχαχα.). Μαζί του φέρει ότι τελευταίο υπάρχει σε χαρακτηριστικά, με εξαίρεση την κάμερα, διαθέτει ένα συμπαθητικό design αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο και την τελευταία έκδοση Android στα σπλάχνα του (Android 4.4.2).

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος Snapdragon 800 @ 2.3GHz
  • GPU: Adreno 330
  • RAM: 2GB
  • Αποθηκευτικός χώρος: 16GB / 32GB
  • Οθόνη: FullHD IPS+ 4.95 ιντσών, με ανάλυση 1920 x 1080p (445ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 8MP, εμπρός 1.3MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G LTE, WiFi, Bluetooth 4.0 LE, NFC, GPS (Glonass), microUSB
  • Μπαταρία: 2300mAh
  • Διαστάσεις: 137.9 x 69.2 x 8.6mm - 130gr.
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4.2 KK


Εξωτερική εμφάνιση

Σε γενικές γραμμές το Nexus 5 έχει μία ενδιαφέρουσα εξωτερική εμφάνιση χωρίς να μπορείς να πεις ότι είναι εξαιρετική αλλά ούτε και τραγική. Δεν έχει δηλαδή κάτι καινούριο ή κάτι μοναδικό όπως η δερμάτινη πλάτη του Samsung Galaxy Note 3 για παράδειγμα, ενώ σίγουρα δε φτάνει το αξεπέραστο design του Nexus 4, το οποίο ακόμη δεν μπορώ να ξεπεράσω. Γενικά το Nexus 4 είχε αυτό το κάτι στο θέμα design. Ήταν στολίδι, κόσμημα και χαιρόσουν να το κρατάς στο χέρι σου.

Στο φετινό Nexus λοιπόν λείπουν οι καμπύλες, με αποτέλεσμα να μην ταιριάζει με την παλάμη του χεριού σου. Σε αυτό βέβαια φταίει και το μεγαλύτερο μέγεθος της συσκευής (σε σχέση με το Nexus 4) η οποία δεν επιτρέπει στην πλάτη της να ακουμπήσει στην παλάμη.

Η ποιότητα των υλικών του είναι αρκετά καλή με τη ματ επιφάνεια του πίσω μέρους να είναι ευχάριστη, ενώ η επικάλυψη Gorilla Glass 3 στο εμπρός μέρος ερωτοτροπεί με το δάχτυλό μας όποτε την αγγίζουμε. Η συνολική συναρμογή είναι σχεδόν άριστη, χωρίς τριξίματα και άλλα τέτοια παρατράγουδα με ευχάριστη έκπληξη την ποιότητα των πλήκτρων Power και Volume τα οποία δεν παραπέμπουν στις πλαστικούρες του Nexus 4.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε πάντως είναι ότι τα Nexus αλλάζουν συνεχώς σε design. Πέντε γενιές είδαμε μέχρι στιγμής, όλες τελείως διαφορετικές και η καθεμιά με τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά. Είναι σχεδόν σαν τις πρώην όπου η μία είχε ψηλά πόδια, η άλλη ήταν πιο στρουμπουλή από τις υπόλοιπες, ενώ η τρίτη είχε μία ελιά πάνω από τα χείλη που έκανε τη διαφορά.



Στο εσωτερικό του

Εσωτερικά το Nexus 5 διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με όλη τη σημασία της φράσης. Ακόμα και τα smartphone που ανακοινώθηκαν στην πρόσφατη CES 2014 δεν έχουν κάτι διαφορετικό στα βασικά τους χαρακτηριστικά, απόδειξη ότι η τεχνολογία δεν προχωράει και τόσο γρήγορα όσο νομίζαμε.

Ο Snapdragon 800 της Qualcomm είναι ο νούμερο ένα επεξεργαστής για κινητά τηλέφωνα αυτή τη στιγμή στην αγορά, με τον 805 να έρχεται ίσως κατά το Μάιο για να τον καθαιρέσει, ενώ το αντίπαλο δέος (Nvidia) έχει πολλά ψωμιά ακόμα για την κυκλοφορία του Tegra K1, τον οποίο ίσως να μη δούμε ποτέ σε smartphone. Από επεξεργαστή λοιπόν που είναι και το βασικότερο χαρακτηριστικό, δε θα έχουμε πρόβλημα.

Η οθόνη του είναι μία FullHD IPS+ με ανάλυση στα 1920 x 1080p, η οποία είναι μεν ευκρινέστατη αλλά δεν φτάνει σε καμία περίπτωση την ποιότητα του Oppo Find 5. Πρόκειται σίγουρα για ένα τεράστιο upgrade από την απλή IPS οθόνη του Nexus 4 αλλά η μέγιστη φωτεινότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Τα χρώματα από την άλλη βελτιώθηκαν πάρα πολύ και δεν ξεθωριάζουν όπως στο Nexus 4 και το Nexus 7 του 2012.

Συνεχίζω βέβαια να πιστεύω ότι η FullHD ανάλυση σε συσκευές των 5 ιντσών είναι μία τεράστια υπερβολή, πόσο μάλλον οι επερχόμενες 2Κ και 4Κ που θα δούμε τα επόμενα χρόνια. Θα μπορούσα όμως να το καταλάβω αν ένα smartphone διέθετε ενσωματωμένο ένα mini projector με ανάλυση 1080p με τον οποίο θα μπορούσα να προβάλω την ταινία μου στον τοίχο και να τη δω στην ανάλυση που της αξίζει.

Στα υπόλοιπα, η RAM του είναι στα 2GB και είναι υπεραρκετή για το Android και τα βαριά παιχνίδια του σήμερα, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι τουλάχιστον αναμενόμενος. Από άποψη συνδεσιμότητας παίρνει άριστα καθώς είναι 4G, διαθέτει NFC, ασύρματη φόρτιση και όλα τα υπόλοιπα στάνταρ.


Το Android

Στο Android τώρα, η τωρινή έκδοση είναι η 4.4.2 KitKat και θα συνεχίζει να δέχεται όλες τις επερχόμενες τουλάχιστον για το επόμενο 18μηνο. Φοράει τον Google Search Launcher και είναι γενικά το πιο Google-κεντρικό τηλέφωνο που έχουμε δει μέχρι σήμερα, πράγμα αναμενόμενο καθώς και οι υπόλοιποι κατασκευαστές τα ίδια κάνουν (ιδιαίτερα η Microsoft με τα Windows Phone και η Mozilla με το FirefoxOS).

Η τελευταία έκδοση του Android λοιπόν και όλα τα καλούδια της μοιάζουν να έχουν δημιουργηθεί συγκεκριμένα για το Nexus 5 με το Google Now να έχει πλέον περίοπτη θέση, ενώ η ίδια η συσκευή μπορεί να αναδείξει παλαιότερες υπηρεσίες της Google όπως για παράδειγμα το Google Music με το οποίο μπορούμε να ακούσουμε άνετα μουσική χάρη στο διπλό ηχείο του Nexus 5 στο κάτω μέρος.

Το Nexus 5 είναι λοιπόν μία ιδιαίτερη συσκευή και από άποψη λειτουργικού συστήματος καθώς η εμπειρία που προσφέρει η Google είναι και η επίσημη εμπειρία του Android. Έτσι η μόνη δίκαιη σύγκριση ανάμεσα στο Android και στο iOS της Apple μπορεί να γίνει μόνο με το Nexus 5 και το iPhone 5S.



Η κάμερα

Το πρόβλημα του Nexus 5 είναι η κάμερα και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το ανέδειξε η ίδια η Google! Τα πρώτα διαφημιστικά σποτάκια μας το παρουσίαζαν ως ένα camera-phone με το οποίο θα κρατήσουμε για πάντα τις καλύτερες στιγμές μας και μπλα μπλα μπλα... Η αλήθεια όμως είναι ότι χάνει πολύ στη σύγκριση με αντίστοιχα smartphone άλλων εταιριών. Σίγουρα τα 8MP δεν είναι πολλά σε σύγκριση με τα 13MP του Galaxy Note 3 και τα 20MP του Xperia Z1, αλλά πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και το λογισμικό που χρησιμοποιούμε, με το προεγκατεστημένο του Nexus 5 να υστερεί φανερά.


Την περασμένη χρονιά έγιναν τεράστια βήματα στην εξέλιξη των καμερών στα κινητά τηλέφωνα και μεγάλο ρόλο έπαιξαν τα λογισμικά που δημιούργησαν οι εταιρίες. Η ανανεωμένη εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής του Android μπορεί να μας ενθουσίασε στην αρχή αλλά τελικά βρίσκεται και πάλι πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό. Αυτό νομίζω πως είναι και το μοναδικό ψεγάδι του Nexus 5 το οποίο βγάζει μια χαρά φωτογραφίες αν δε δίνεις και τόσο μεγάλη σημασία, θα μπορούσαν όμως να είναι πολύ καλύτερες.

Εδώ πάντως θα πρέπει να προσθέσουμε ότι η Google έχει μία λύση για εμάς, καθώς ανεβάζοντας τις φωτογραφίες μας στο Google+, έχουμε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε το "Auto awsome" εφέ με το οποίο βελτιώνονται απίστευτα! Θα έπρεπε πάντως αυτό να ήταν φίλτρο της κάμερας του Android και όχι μία online υπηρεσία.

Δείγμα με HDR+ (πλήρες μέγεθος εδώ):


Δείγμα χωρίς HDR+ (πλήρες μέγεθος εδώ):


Απόδοση & αυτονομία

Να μιλήσουμε για απόδοση σε ένα τετραπύρηνο smartphone με τον κορυφαίο επεξεργαστή της χρονιάς και με 2GB RAM, είναι μάλλον γελοίο. Το Nexus 5 όχι απλά τα πηγαίνει θαυμάσια αλλά θα σήκωνε για πλάκα πολλά full featured λειτουργικά συστήματα για υπολογιστές. Όλα τρέχουν άψογα λοιπόν ενώ η αυτονομία του δεν είναι άσχημη πιάνοντας το μέσο όρο των smartphone, περίπου στις 16 ώρες με βαριά χρήση.

Ρίξτε μια ματιά και στα πολυαγαπημένα benchmark:



Το τελικό συμπέρασμα

Συνολικά το Nexus 5 είναι ένα τηλέφωνο που θα το αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ποιότητα κατασκευής του είναι μια χαρά (το iPhone παραμένει κορυφαίο σε αυτό τον τομέα), τα χαρακτηριστικά του εξαιρετικά, η υποστήριξη από τον κατασκευαστή άριστη και η τιμή του όνειρο καθώς όλοι οι ανταγωνιστές πουλάνε τα αντίστοιχα μοντέλα τους σε διπλάσια περίπου τιμή.

Το θέμα που είπαμε με την κάμερα προσωπικά δε με απασχολεί καθόλου. Δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος και για τις προσωπικές μου στιγμές κάνει μια χαρά τη δουλειά του, θα ήθελα όμως να είχε μια τσαχπινιά στο design το οποίο ταιριάζει τέλεια στο Nexus 7 2013 αλλά σε αυτό όχι.

Αν λοιπόν ψάχνεις να αγοράσεις το πρώτο σου superphone, το Nexus 5 είναι συνολικά η καλύτερη επιλογή καθώς θα το βρεις στο Play Store στα 350€ και στα ελληνικά καταστήματα στα 400€, μια τιμή ιδιαίτερα συμφέρουσα σε σχέση με τα 480€ που είχε κυκλοφορήσει πέρυσι το Nexus 4.

Σχόλια

  1. Καλορίζικο Χρήστο. Κοίτα να το φουντάρεις και αυτό σε καμιά παραλία της Λευκάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι καλός άνθρωπος; Χαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μάτια σου 20(14) χαχαχα. Πάντως έκανες μια πάρα πολύ καλή παρουσίαση. Ευχαριστούμε

      Διαγραφή
  3. Ρε συ Χρήστο πως είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο "καθαρό" android όταν οι μόνες εφαρμογές του ΣΤΟΚ ANDROID είναι μόνο το Ρολόι και η Αριθμομηχανή;;;;;;;;;
    Όλα τα υπόλοιπα είναι google εφαρμογές!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τις έχεις δει εσύ όλες αυτές τις εφαρμογές στο Καθαρό Κώδικα του android;;;;;;
    Μεγάλος μύθος αυτός..και το έχεις γράψει και σε ένα παλιότερο άρθρο σου!! Αλλά γτ συνεχίζεται να λέτε "στοκ android";; Που το είδατε;; Πουθενά δεν υπάρχει σε καμία συσκευή. Κάθε εταιρεία έχει τις δικές της εφαρμογές τέλος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από όσες συσκευές κυκλοφορούν στην αγορά ποιες είναι αυτές που βρίσκονται όσο πιο κοντά στο καθαρό Android; Τα Nexus και όπως πρόσεξες δεν λέω ότι είναι καθαρό Android. Πολύ σωστά όπως είπες την άποψή μου την έχω πει εδώ:

      http://www.doctorandroid.gr/2013/11/is-nexus-pure-android.html

      Εννοείται ότι όλοι προσθέτουν εφαρμογές. Ακόμα και οι custom ROM προσθέτουν εφαρμογές. Τα Nexus λοιπόν όπως λέω και στο βίντεο είναι ότι πιο κοντά στο καθαρό Android υπάρχει, εκτός και αν έχεις AOSP custom ROM (που και πάλι δεν είναι καθαρό. Το καθαρό είναι μάπα).

      Διαγραφή
    2. Καμία συσκευή δεν πιστεύω πλέον ότι βρίσκεται ποιο κοντά στο καθαρό android. Ούτε οι custom Rom πλέον δεν έχουν 100% καθαρό android. Η διαφορά όμως είναι ότι μέσα από open source λειτουργικό και εφαρμογές υπάρχει λειτουργική διαφάνεια. Να σε ρωτήσω κάτι άλλο αν γνωρίζεις: Εχω δει στις ρυθμίσεις των google εφαρμογών να υπάρχει ενα σημείο που λένε "Άδειες λογισμικού ανοικτού κώδικα" τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι "ανοικτού κώδικα"?????? ή απλά περιέχουν κάποια κομμάτια ανοικτού κώδικα και πρέπει να το αναφέρουν βάση της άδειας για να είναι καλυμμένοι???

      Διαγραφή
    3. Όχι. Σημαίνει ότι περιέχουν κώδικα από εφαρμογές που είναι ανοιχτού κώδικα. Πρέπει να τα αναφέρουν αυτά αν θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν.

      Διαγραφή
  4. Η καλύτερη έκφραση είναι να λέμε ότι είναι το απόλυτο google phone!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με γειά! Στην πράξη δεν πιστεύω να αξίζει "αναβάθμιση" αν ήδη έχεις το Nexus 4 σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ήθελα να το πω. Αν έχεις το Nexus 4 δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να αναβαθμίσεις. Από τη μία το 4 έχει ακόμη καλά χαρακτηριστικά, από την άλλη ανοίγοντας το κινητό βλέπεις το ίδιο πράγμα. Δε θα ενθουσιαστείς αν το πάρεις.

      Τέλος το εξωτερικό design και τα υλικά του 4 τα προτιμώ αλλά αυτό είναι γούστο.

      Διαγραφή
  6. Nexus 4 (μεταχειρισμένο από φίλο) με 250€ (μπορεί να ρίξω λίγο πιο κάτω την τιμή) ή Nexus 5;
    Ιδού ο διχασμός μου...
    Από την άλλη παίζει και το Νexus 7 (2013) και του χρόνου για Nexus smartphone. Ε, να κλείσει και 2ετια το κινητάκι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προτιμούσα το Ν4 αν το έβρισκα στα 200 ευρώ. Αν θες να περιμένεις πάρε το Ν5 μετά το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
  7. Σε δυο μερες θα εχω αυτο το φοβερο τηλεφωνο , οι γονεις μου το πηραν σαν δωρο για το προφισενσι :p , πολυ ωραιο review.
    Μια ερωτηση , για τη καμερα που προεξεχει τι προτινεις να κανω? καμια θηκη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι με μια λαστιχένια θήκη λύνεται το πρόβλημα, αν μπορείς να το πεις πρόβλημα.

      Διαγραφή
    2. απλη λαστιχνια? ξερεις , δεν θελω να φαει καμια πολυ απλη τουμπα και να γινει χαλια , ειναι και μεγαλο κινητο αλλα και λεπτο :p.
      Ενω το lg l3 που εχω το πεταω χαλαρα χχαχαχα ^_^

      Διαγραφή
  8. Doctor ευχαριστούμε για το review. Πάντα τέτοια και καλύτερα. Μια διόρθωση μόνο, κάτω έχει ένα ηχείο, το άλλο είναι μικρόφωνο αν δεν κάνω λάθος. Επίσης τα κουμπιά είναι κεραμικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ήθελα να το πω εκείνη την ώρα αυτό με τα κουμπιά αλλά δεν ήμουνα σίγουρος. Ευχαριστώ. Όσον αφορά το ηχείο μου το είπε και κάποιος άλλος και το βρίσκω πλέον θετικό μιας και ο ήχος του είναι πολύ γεμάτος για να βγαίνει από ένα ηχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρήστο καλησπέρα.Μέχρι τώρα από την χρήση,αξίζει το art σε σχέση με dalvik χάνοντας πχ xposed framework?
    Έχεις βγάλει κάποιο συμπέρασμα μεταξύ τον δυο σε μπαταρία- απόδοση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νίκο. Το ART είναι πολύ καλό για το μέλλον αλλά πρέπει να αναβαθμιστούν και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε για να βγάλουμε συμπεράσματα. Προς το παρόν δεν υπάρχει διαφορά σε μπαταρία και απόδοση ή τουλάχιστον αυτή είναι ελάχιστη.

      Διαγραφή
  11. καλημερα.εχω και γω τ nexus 5 ενα μηνα τωρα.κανενα προβλημε γενικως μεχρι που προχθες πατησα ν μπω στην καμερα και μ εβγαλε το μηνυμα "προβλημα συνδεσης με φωτογραφικη μηχανη".ουτε ο φακος αναβει με καποια εφαρμογη.το εκλεισα κ τ ξαναανοιξα κ λυθηκε τ προβλημα.ομως μετα απο καποιες ωρες που μενει ανοιχτο το τηλ το ξαναεκανε.κ παλι με επανεκκινηση λυθηκε τ προβλημα.σημερα παλι τα ιδια ομως.κατεβασα αλλη εφαρμογη για καμερα και μ αυτη παλι δεν ανοιγει.πρεπει παντα ν κανω restart αλλα παλι εμφανιζεται.εχετε καποια ιδεα τι μπορει να φταιει?ευχαριστω εκ των προτερων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρη δοκίμασε να κάνεις εκκαθάριση δεδομένων στην εφαρμογή της κάμερας ή επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στη συσκευή.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Χρήστο.ευχαριστώ για τ απάντηση.νομιζω βρήκα το πρόβλημα.είχα κατεβάσει το avast anti theft και δίνοντας δικαιώματα διαχειριστή σε αυτή την εφαρμογή μετα απο λιγες ώρες που άνοιγμα το κινητό μου μ προκαλούσε αυτό το πρόβλημα.οποτε έβγαλα τα δικαιώματα( κ προφανώς δ έχει πλέον χρησιμότητα αλλά τι ν κανουμε) και τ πρόβλημα λύθηκε.ψσχνωντας στ google είδα οτι κ άλλοι είχαν αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας αλλά προγράμματα αντικλεπτικα όπως το cerberous

      Διαγραφή
    3. Πολύ περίεργο αλλά καλό να το ξέρουμε. Thanks.

      Διαγραφή
    4. επειδη το εψαξα κ αλλο, ειδα οτι κυριως στα nexus 5 αλλα και σε note 3 οποιαδηποτε εφαρμογη ενδεχεται να χρησιμοποιησει την καμερα μπορει ν προκαλεσει αυτο το προβλημα μεσω μιας διεργασιας την mm-qcamera-daemon.δεν εχω βρει σαφη λυση, μαλλον ενα hard reset μοιαζει πιθανον σαν λυση.η ιδια εφαρμογη σου καταναλωνει κ παρα πολυ μπαταρια, περιπου 50% χρηση κανει.ακομα και στο forum της google για προβληματα δν υπαρχει σαφης λυση, οποτε περιμενουμε.κ μενα μ ξαναεμφανιστηκε χθες ακομα κ μετα απο απεγκατασταση τ προγραμματος.θα δουμε

      Διαγραφή
  12. Chris καλησπέρα. Μόλις αγόρασα το υπερκινητο και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχεις κάποια εφαρμογή ή οτιδήποτε άλλο το οποίο θα βελτιώσει την χρήση του;
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοείς θα βελτιώσει τη χρήση του; Ανάλογα τι θέλεις να κάνεις υπάρχουν και οι αντίστοιχες εφαρμογές.

      Διαγραφή
    2. Βασικα δεν ξερω αν θα ηταν χρησιμο να κανω root και κατ επεκταση να περασω καποια rom.. Θα εχω καποιο πλεονεκτημα να το κανω;

      Διαγραφή
    3. Κάνοντας root έχεις τη δυνατότητα να εγκαταστήσεις τις αντίστοιχες εφαρμογές. Αν σου είναι άχρηστες δε θα έχεις κάποιο όφελος.

      Όσον αφορά τις ROM σίγουρα υπάρχουν καλύτερες από την εργοστασιακή.

      Διαγραφή
    4. Εσύ chris ποια έχεις εγκαταστήσει αν επιτρέπεται; Βασικά αυτό που με νοιάζει είναι η μπαταρία του λίγο..

      Διαγραφή
    5. Εγώ έχω την Omni αλλά αν σε ενδιαφέρει η μπαταρία δε θα στην πρότεινα. Βάλε απλά τον Franco kernel και είσαι εντάξει.

      Διαγραφή
    6. Κανενά link με οδηγίες και για την omni και για τον Franco Kernel παίζει ;

      Διαγραφή
    7. O kernel εγκαθίσταται εύκολα από την εφαρμογή του:
      https://play.google.com/store/apps/details?id=com.franco.kernel.free&hl=el

      Όσο για την Omni, κανονικά μέσω recovery:
      http://www.doctorandroid.gr/2012/03/android-basics-recovery.html

      Διαγραφή
  13. Χρηστάρα όλα καλά με την omni rom αλλά όταν πήγα να περάσω τον kernel μου βγάζει ότι δεν έχω rootαρισμενη συσκευή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέχασα, η Omni δεν είναι rooted. Από recovery και πάλι πέρνα αυτό και είσαι έτοιμος:
      download.chainfire.eu/supersu

      Διαγραφή
    2. Το να σε ευχαριστήσω απλά νομίζω είναι λίγο.. Περιμένουμε νέα βιντεάκια σου.. thanks..!!

      Διαγραφή
  14. Γεια σου chris.. Μηπως μπορεις να μου δωσεις καποιο λινκ που θα δω πως θα γυρισω σε stock το κινητο;; εχει καποιο προβλημα και πρεπει να το στειλω και λογω root δν θα μου ισχυει η εγγυηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι φίλε:
      http://www.doctorandroid.gr/2012/07/fully-unroot-nexus-devices.html

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστω πολυ.. Περιεχει και το γυρισμα της "flag" σε false?? Διοτι διαβασα πως μονο στα nexus πρεπει να γινει και αυτο πριν επιστραφει για επισκευη..

      Διαγραφή
    3. Με αυτό εγκαθιστάς το εργοστασιακό firmware. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κλειδώσεις τον bootloader στο τέλος.

      Διαγραφή
    4. Σε ευχαριστω κ παλι..!! Good job!!

      Διαγραφή
  15. καλησπερα και απο εμενα! ηθελα την βοηθεια των αναγνωστων του site, καθως αντιμετωπιζω ενα μεγαλο διλημμα. στα σκρουτζομαγαζα το Nexus 5 και το lg g2 εχουν μια διαφορα 30ε περιπου (μιλαω για τις εκδοσεις των 16gb). δεν ξερω ποιο να επιλεξω καθως και τα 2 μου φανηκαν εξαιρετικα οταν τα επιασα στα χερια μου. ακουω απο πολλους παραπονα για την μπαταρια του nexus 5 σε σχεση με εκεινη του g2 και προβληματιζομαι.. ο λογος που με κανει να κλεινω προς το nexus 5, ειναι οι μελλοντικες αναβαθμισεις απο την google,που ισως το g2 να μην παρει ποτε οπως και το οτι το nexus εχει το λεγομενο καθαρο android. ευχαριστω προκαταβολικα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να αποφασίσεις είναι αν θέλεις γρήγορες αναβαθμίσεις ή καλύτερη μπαταρία ή χειρότερη κάμερα. Η κάθε συσκευή έχει και τα δικά της προσόντα οπότε η επιλογή είναι καθαρά προσωπική.

      Εγώ θα έπαιρνα το G2.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. χμμ εγω παλι προς το nexus κλεινω..απο μπαταρια πως παει? εχω ακουσει οτι εχει θεμα σε αυτον τον τομεα..

      Διαγραφή
    4. Χειρότερο από το G2 σε μπαταρία.

      Διαγραφή
  16. αποκτησα και εγω το νεξους 5 πολυ δυνατη συσκευη....απορεια: οταν τοαγορασα ηταν φορτισμενο ειδη το κινητο και μου ειπαν με το που τελειωσει η μπαταρια να το φορτισω 8 ωρες μετα ισχυει τοσες πολλες ωρες η φορτιση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ισχύει. Το φορτίζεις μέχρι να σου δείξει 100%. Οι μπαταρίες είναι πλέον στρωμένες.

      Διαγραφή
  17. το ίδιο ισχυει και με το να μην περιμένω να τελειώσει πλήρες η μπαταρία για να το φορτισω έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι να το βάζεις στην πρίζα όποτε έχεις ευκαιρία.

      Διαγραφή
  18. υπαρχει καμια εφαρμογη με την οποια μας δειχνει οτι η συσκευη μας λειτουργα οκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι απλά να σου λέει ότι όλα είναι ΟΚ σε όλα τα επίπεδα δε νομίζω. Τι πρόβλημα έχεις;

      Διαγραφή
  19. εχω πειραματιστει στο να κανω ροοτ την συσκευη δεν τα καταφερνω γιατι ειμαι αρχαριος(εδω καταφερα και rootαρα το samsung galaxy x cover απο την δευτερη φορα) και λες και διελυσα το κινητο...
    ειναι 4.4.3 κατεβασα το cf autoroot το βαζω σε Fastboot mode πατώντας ταυτόχρονα Volume Up + συνδέσα τη συσκευή με τον υπολογιστή μέσω USB.
    ετρεξα το CF-Auto-Root και δεν βλεπω κανενα αποτελεσμα επισης εχω πατησει στο fastboot mode το recovery εβγαλε το ανθρωπακι του android και μου ειπε data not set κατι τετοιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδέχεται να μην υποστηρίζεται η έκδοση 4.4.3 από το CF auto root. Μήπως σου λείπει ο driver στον υπολογιστή;

      Διαγραφή
  20. μπορεις να μου πεις τι να κανω με λιγα λογια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν είναι λίγα λόγια αλλά η σωστή.και η ενδεδειγμένη μέθοδος είναι αυτή:

      http://www.doctorandroid.gr/2013/12/root-nexus-android-44-kitkat.html

      Διαγραφή
  21. ευχαριστώ για την βοήθεια θα προσπαθήσω παλι...αυτό που σου είπα που μπήκα στην recovery και μου βγάλε data not set είναι ανησυχητικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχω ξαναδεί να.σου πω την αλήθεια αλλά δεν είναι κάποιο σφάλμα, οπότε μην ανησυχείς.

      Διαγραφή
  22. Αυτό είναι το τελευταίο SuperSU:
    http://download.chainfire.eu/450/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v2.00.zip

    Και αυτή η recovery:
    http://www.clockworkmod.com/rommanager

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. thelo na sas rotiso kati an kserete...skeftomai na paro to nexus 5 alla diavazo kai kala kai kaka sxolia....i anavathmisi 4.4.4 ti diorthonei?kai ti provlimata exei akoma?euxaristo ek ton proteron!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. exete prose3i kai eseis afto ? : sta eikonidia tou mail : corporate kai gmail sto menu otan exw eiserxomena minimata den mou vgazi afxona arithmo me ta kainourgia minimata para mono ta notifications psila pano stin o8oni epsa3a na vrw stis ri8misis tous san applications ekei pou ta sixronizeis alla kai stis ri8miseis tou kinitou kai den vrika kati den isxiei san alles android siskeves afto pou rotao? episis adinati na sixronistei o kairos sto application tou? iparxei kapio provlima me to kinito?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρειάζεται να αλλάξεις launcher για να σου δείξει τον αριθμό των email στο εικονίδιο της εφαρμογής.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter