AllCast: Προβάλουμε εικόνες και βίντεο από την Android συσκευή μας στην τηλεόραση ασύρματα


Ένα από τα πιο μεγάλα "θέλω" των χρηστών Android συσκευών είναι η δυνατότητα να μπορούν να προβάλουν τις αγαπημένες τους εικόνες και βίντεο από την Android συσκευή τους στη μεγάλη οθόνη του σπιτιού. Δε μιλάμε φυσικά για τα βίντεο από το YouTube ή άλλες online υπηρεσίες, αλλά για τα προσωπικά, αυτά που βρίσκονται αποθηκευμένα στο κινητό ή το tablet μας.

Το AllCast είναι μια δημιουργία του γνωστού Koush (Helium, CWM recovery, ROM Manager) και προσφέρει ακριβώς αυτό. Συνδέεται με τις DLNA συσκευές μας όπως το XBOX, το Apple TV, το Google TV, το Android stick και διάφορες Smart TV του εμπορίου και μέσω του οικιακού δικτύου WiFi στέλνει τοπικά την εικόνα από το Android σε αυτές. Η θέαση είναι αρκετά καλή αλλά χρειάζεται η Android συσκευή μας να είναι αρκετά δυνατή, ενώ σίγουρα θα παρατηρήσουμε κολληματάκια λόγω της ασύρματης σύνδεσης. Παρ' όλα αυτά είναι μία πολύ ποιοτική προσπάθεια που κάνει τη δουλειά της.


Διατίθεται σε δωρεάν έκδοση στην οποία μπορούμε να δούμε βίντεο διάρκειας έως και ενός λεπτού, από το οποίο μπορούμε να απαλλαγούμε αγοράζοντας την Premium έκδοσή του, ενώ στα άμεσα πλάνα είναι και η αναπαραγωγή μουσικής.

Θα το βρείτε στο Play Store:

Σχόλια

  1. Οι χρήστες Galaxy S4 με την λειτουργία mirror screen έχουν την δυνατότητα να στείλουν από ότι δοκίμασα πρόσφατα σε smart tv Βίντεο και εικόνες χωρίς καθόλου κολλήματα, μάλιστα έστειλα full hd ταινία και ενώ δεν κόλλαγε καθόλου έπαιζε και σε full hd και η εικόνα ήταν εκπληκτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενσωματωμένο στη ROM της Samsung ε; Καλή φάση. Έχεις βρει κάτι παρόμοιο στο Play Store;

      Διαγραφή
  2. Για να πω την αλήθεια δεν το είχα ψάξει... Από περιέργεια το δοκίμασα όταν βρέθηκα σε φιλικό σπίτι με 800€ smart tv... Γιατί εγώ δεν παίζει να πάρω στα κοντά... Χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Χρήστο!Δοκίμασα την εφαρμογή με ένα κινητό Λενόβο και δουλεύει άψογα με την τηλεόραση.Δοκίμασα όμως και μ ένα κινητό Huawei και στα βίντεο ακούω τον ήχο αλλά δεν έχω εικόνα.Έχεις καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει;
    Σ ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι συγκεκριμένο. Δοκίμασε ίσως άλλον τύπο βίντεο.

      Διαγραφή
    2. Οκ σ ευχαριστώ πολύ Χρήστο,αυτό θα κάνω!!!

      Διαγραφή
  4. Μηπως ξερεις πως μπορω να δω βιντεο απ' ευθειας απο youtube, στην οθονη της smart τηλεορασης μου, μεσω samsung galaxy S duos? Αν δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα, που πολυ το φοβαμαι, ποιο χαρακτηριστικο θα πρεπει να εχει ενα ταμπλετ, ωστε να το αγορασω για τετοια δουλεια, συν ολες τις αλλες φυσικα; Δεν θελω να υποχρεωθω στην αγορα ταμπλετ με HDMI, διοτι αποκλειω σχεδον ολοκληρωτικα συσκευες SAMSUNG, LG κλπ φιρμες που θα τις προτιμουσα.

    Συγχαρητηρια για την δουλεια σου, εξαιρετικο σαϊτ! Μολις χθες το ανακαλυψα κι εχω ηδη φαει καμποσες ωρες διαβαζοντας το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει το κινητό να έχει το λεγόμενο DLNA. Εφόσον έχεις smart tv, ανοίγεις την εφαρμογή του YouTube στο κινητό σου και πάνω δεξιά εμφανίζεται ένα εικονίδιο που μοιάζει με αυτό του AllCast. Το πατάς και επιλέγεις την tv για να παίξει εκεί.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω πολυ, να 'σαι καλα!

      Διαγραφή
  5. Για να μην φανει αστοχη η ερωτηση, εχω μια σμαρτ τηλεοραση που το youtube το εχει ως app και δεν παιζει μη προεγκατεστημενα βιντεο. Δεν υποστηριζει flash. Ειναι δεκαδες αυτα που θελω να δω και δεν μπορω, δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες