Barbarossa: Ένα φοβερό Android RPG παιχνίδι θα παιχτεί τις επόμενες μέρες στη Μυτιλήνη


Λατρεύουμε τις πρωτότυπες εφαρμογές στο Android αλλά ακόμα περισσότερο όταν αυτές προέρχονται από ελληνικά χέρια. Μόλις λοιπόν μας ενημέρωσε ο +VLASIS KASAPAKIS για το παιχνίδι που πρόκειται να παιχτεί στη Μυτιλήνη, πάθαμε την πλάκα μας!

Ο Βλάσης κάνει το διδακτορικό του στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και για αυτό το σκοπό δημιούργησε το Barbarossa, ένα παιχνίδι ρόλων το οποίο παίζεται στον πραγματικό κόσμο! Οι παίκτες που θα συμμετέχουν στο παιχνίδι καλούνται να εκπληρώσουν διάφορες αποστολές, πηγαίνοντας σε σημεία της πόλης για να το καταφέρουν (υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχουν και παίκτες εκτός Μυτιλήνης). Αυτές θα τους βοηθήσουν να προκριθούν στη δεύτερη φάση του παιχνιδιού όπου οι καλύτεροι θα προσπαθήσουν να κλέψουν το θησαυρό του Barbarossa ο οποίος βρίσκεται καλά κρυμμενος στην πόλη της Μυτιλήνης.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι το παιχνίδι αποτελείται από δύο φάσεις, την πρώτη που ονομάζεται "The Conqueror" και τη δεύτερη που λέγεται "The Interplay".

The Conqueror

Βρισκόμαστε λοιπόν στην εποχή του πειρατή Barbarossa ο οποίος έχει καταλάβει το νησί της Λέσβου με τους πειρατές συντρόφους του, τον Ilyas και τον Aruj. Οι παίκτες ενσαρκώνουν το ρόλο των ιπποτών οι οποίο προσπαθούν να απελευθερώσουν το νησί και στην πρώτη φάση του παιχνιδιού καλούνται να πολεμήσουν τους πειρατές που βρίσκονται στο χάρτη μέσω των αποστολών. Μόλις πλησιάσουν το σημείο που βρίσκεται ο κάθε πειρατής, ξεκινάει η μάχη η οποία γίνεται μέσω ενός turn-based παιχνιδιού τύπου Final Fantasy!


Για κάθε αποστολή που εκπληρώνεται οι παίκτες μαζεύουν πόντους (Experience) και ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε ένα κοινό Leaderboard. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να δημιουργήσουν οι ίδιοι οι παίκτες τις δικές τους αποστολές τις οποίες καλούνται να ξεπεράσουν οι υπόλοιποι ιππότες. Όσο καλύτερο είναι το σενάριο της αποστολής, τόσο περισσότερα Potion κερίζουμε για τις δικές μας μάχες. Πώς αποφασίζεται αυτό; Μα από τους ίδιους τους συμμετέχοντες οι οποίοι βαθμολογούν την ποιότητα του σεναρίου!


Όταν τελειώσει η πρώτη φάση, οι καλύτεροι καλούνται στη δεύτερη.

The Interplay

Ο νικητής του "The Conqueror" καλείται να συνεργαστεί με άλλους δύο παίκτες για να βρει τον πολυπόθητο θησαυρό, τώρα που οι πειρατές έχουν νικηθεί και το νησί είναι ελεύθερο. Υπάρχουν λοιπόν τρεις αποστολές, μία για τον καθένα, οι οποίες πρέπει να εκπληρωθούν για να μαζέψουν όλοι μαζί τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στο θησαυρό.

Ο πρώτος αναλαμβάνει το "Treasure Hunt", ένα κυνήγι θησαυρού στο οποίο πρέπει να ακολουθήσει στοιχεία κρυμμένα σε QR-Code, E-mail και φωτογραφίες. Κλειδί σε αυτή την αποστολη είναι να επιτύχουν οι άλλοι δύο παίκτες τις δικές τους για να του δώσουν τα πολυπόθητα hint, χωρίς τα οποία δε θα μπορέσει να ολοκληρώσει.


Ο δεύτερος παίκτης παίζει το "Set Me Free" μια αποστολή στην οποία προσπαθεί αν ελευθερώσει τον φυλακισμένο Aruj για να του πάρει το στοιχείο που οδηγεί στο θησαυρό. Αυτό γίνεται μέσω μίας AR (Augmented Reality) εφαρμογής στην οποία πρέπει να εντοπίσει και να σκοτώσει το φρουρό του Aruj, στους δρόμους της πόλης.


Ο τρίτος παίκτης αναλαμβάνει το "ManHunt" στο οποίο πρέπει να βρει και να σκοτώσει το Ilyas που προσπαθεί να διαφύγει από το νησί. Για να το καταφέρει θα πρέπει να βρεθεί σε απόσταση λιγότερη των 60 μέτρων στο χάρτη και να έχει οπτική επαφή μαζί του για να τον πυροβολήσει (εικονικά μέσω της εφαρμογής). Ο πειρατής θα του αποκαλύψει το τελευταίο στοιχείο που χρειάζεται για την ανακάλυψη του θησαυρού.


Αν οι παίκτες τα καταφέρουν, μπορούν πλέον να ξεκλειδώσουν το σεντούκι και να πάρουν τα πραγματικά δώρα τους, τα οποία παρέχουν μόνο για αυτή τη φορά οι χορηγοί του παιχνιδιού.

...και ένα σχόλιο

Το παιχνίδι έχει κάποιες ιδιαιτερότητες οι οποίες δεν αναφέρονται στο κείμενο, όμως πρόκειται περίπου για αυτό που διαβάσατε. Ο Βλάσσης μας ενημέρωσε ότι μετά το τέλος της εργασίας του οι εφαρμογές θα κυκλοφορήσουν ελεύθερα στο Play Store και με τις οποίες θα μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας κυνήγι θησαυρού στην πόλη μας. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ιδέες παιχνιδιών που έχουμε δει, η οποία θυμίζει λιγάκι το Ingress της Google!

Περισσότερε πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Barbarossa.

Σχόλια

  1. Θα πρεπει να πάμε Μυτιλήνη για να το πεξουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε πρώτη φάση για ερευνητικούς σκοπούς θα παιχτεί εκεί. Μπορούν να συμμετέχουν όμως και παίκτες εκτός Μυτιλήνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι ακριβώς :) Στην πρώτη φάση μπορούν όλοι να παίξουν από παντού και εντός και εκτός Μυτιλήνης καθώς υπάρχουν διαφορετικές κατατάξεις και στην δεύτερη φάση υπάρχει ένας ρόλος για παίκτες αποκλειστικά εκτός Μυτιλήνης. Μόλις τελειώσουν οι δοκιμές όλα τα κομμάτια του Barbarossa και της πρώτης και της δεύτερης φάσης θα ανέβουν στο Google Play διαθέσιμα για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ααα ενταξει δεν το ειχα καταλαβει καλα.Ευχαριστω παντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και συγχαρητηρια στον δημιουργο του παιχνιδιου,πιστευω θα αξιζει και στο μελλον να δουμε πολλες αναβαθμισεις ωστε να παιζεται και σε αλλα μεροι εκτος της Μυτιληνης και να γινεται ολο ενα και πιο διασκεδαστικο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Μόλις τελειώσουν οι δοκιμές θα είναι έτοιμο σύντομα να παιχτεί από παντού :)

      Διαγραφή
  6. Για όποιον δεν ενημερώθηκε το Barbarossa κυκλοφορεί από σήμερα στο Google Play δωρεάν !
    Θα το βρείτε στο: https://play.google.com/store/apps/details?id=zarc.crash.conqueror&hl=el

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες