Omate TrueSmart: Το πρώτο πραγματικό Android smartwatch!


Έχουμε ήδη δει δύο γενιές "έξυπνων ρολογιών" από τη Sony, η πρώτη ιδιαίτερα αποτυχημένη και η δεύτερη ιδιαίτερα... αναμενόμενη. Περιμένουμε επίσης και την ανακοίνωση του Galaxy Gear από τη Samsung στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ το Pebble έσπασε όλα τα ρεκόρ στο Kickstarter. Ξέρετε όμως ποιο είναι το κοινό τους σημείο; Όλα είναι αξεσουάρ ενός smartphone. Πρέπει δηλαδή να έχεις το κινητό σου συνδεδεμένο μαζί τους για να λειτουργούν σωστά, ώσπου ήρθε το Omate TrueSmart.

Το TrueSmart είναι το πρώτο ρολόι που μπορεί να αντικαταστήσει το smartphone μας, διαθέτοντας πραγματικά πλήρεις λειτουργίες. Πρόκειται για ένα διπύρηνο ρολόι στα 1.3GHz με οθόνη 1.5 ίντσας και κάμερα 5MP το οποίο τρέχει Android 4.2. Διαθέτει επίσης θύρα για SIM κάρτα και συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth, WiFi και GPS ενώ είναι πλήρως αδιάβροχο!


Λειτουργεί και ως αξεσουάρ του Android smartphone μας αλλά σημασία έχει τι μπορεί να κάνει μόνο του. Δείτε το βίντεο για να πάρετε μια γεύση:


Μήπως ήρθε γρηγορότερα από ότι περιμέναμε η εποχή που τα κινητά μας θα τα φοράμε και δε θα τα έχουμε στην τσέπη; Ίσως ναι, ίσως και όχι, πάντως πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Μπορείτε να κάνετε τη δική σας προπαραγγελία σήμερα στο Kickstarter η οποία είναι περίπου 215 δολάρια με τα μεταφορικά.

Σχόλια

  1. Για κανενα λόγο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και το I'm Watch μπορεί να σταθεί και μόνο του σαν συσκευή, μόνο που δεν παίρνει κάρτα SIM.

    Ωστόσο το όλο concept είναι και ζέστη και κρύο. Είναι όντως πολύ γαμάτο να έχεις ένα πραγματικό smartphone στον καρπό σου, αλλά από την άλλη τι να πρωτοκανεις σε 1.5 ίντσες; Οπότε με βλέπω να γερνω περισσότερο στο notification center smartwatch.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ λογικά τα επιχειρήματά σου. Μάλλον συμφωνώ.

      Διαγραφή
  3. Περίπου βγαίνει στα 160 ευρώ ; Ένα απλό ηλεκτρονικό ρολόι που να βλέπεται κάτω απο 100-130 ευρώ δεν βρίσκεις στην αγορά Το I'm Watch κυμαίνεται στα 250 - 350 ευρώ. Για μένα που έχω ένα tablet 10.1 και ένα 7.0 και μέσω αυτών κάνω όποιες δουλειές χρειάζομαι και μόνο που μπορεί να πάρει κάρτα sim πάνω του και έτσι να μπορώ να το χρησιμοποιώ και ως απλό τηλέφωνο και να μην φοβάμαι να μου κλέψουν το "ακριβό" smartphone των 500 ευρώ και γενικότερα να απαλλαγώ από το κουβάλημα άλλης μιας συσκευής...το σκέφτομαι πάρα πολύ να το τιμήσω !!!
    Chris να περιμένω λες το smartwatch της samsung ή η τιμή του θα είναι τόσο τσιμπημένη που δεν θα αξίζουν τα λεφτά του με τις λειτουργίες που θα παρέχει;;;

    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε που τώρα που το βλέπω και το galaxy gear θα είναι συμβατό μόνο με samsung galaxy smartphones άρα πάλι δεν προσφέρει αυτό το πλεονέκτημα που δίνει το truesmart...γιατί αυτό που έγραψες: "Μήπως ήρθε γρηγορότερα από ότι περιμέναμε η εποχή που τα κινητά μας θα τα φοράμε και δε θα τα έχουμε στην τσέπη; ", για μένα είναι και η μοναδική λειτουργία που θα μου έκανε το κλικ για να αγοράσω ένα smartwatch !!!

      Άγγελος

      Διαγραφή
    2. Το smartwatch της Samsung αν κάνει πάνω από 150 ευρώ δε θα το έπαιρνα για κανένα λόγο. Πιστεύω ότι τα 160 του Omate είναι παρά πολύ καλά λεφτά και το μόνο που με κρατάει από το να το αγοράσω είναι το ότι δεν ξέρω τι θα παίζει με τις εφαρμογές.

      Διαγραφή
    3. Με ψήνει το Omate γιατί μπορεί να λειτουργεί και σαν companion αλλά και σαν stand alone τηλέφωνο.

      Σημαντικό επίσης αυτό που λες, το γεγονός δηλαδή ότι δεν το φτιάχνει η εκάστοτε Samsung για να είναι συμβατό μόνο με τα προϊόντα της.

      Διαγραφή
  4. Chris εγω θα το χτυπήσω και μόλις το πάρω τον Νοέμβριο θα σου πω εντυπώσεις :) https://www.kickstarter.com/projects/omate/omate-truesmart-water-resistant-standalone-smartwa/pledge/new?clicked_reward=false

    Ξέρεις σε τι διαφέρει η Omate TrueSmart STANDARD Edition από την Omate TrueSmart DEVELOPERS Edition ??

    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Chris, βλέπω οτι η παραγγελία γίνεται μέσω amazon.com. Αυτό με κρατάει σε δισταγμό, όσον αφορά το τελωνείο. Τι πιστεύεις, υπάρχει τρόπος αποφυγής ή θα πληρώσουμε 40 και 50% της αξίας του στο τελωνείο ?
    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τελωνείο αν θυμάμαι καλά είναι 17% της αξίας. Θα σου πω το Νοέμβριο που θα έρθει το δικό μου :)

      Διαγραφή
  6. Μόλις τώρα θυμήθηκα ότι είχα έναν φίλο εκτελωνιστή και τον πήρα τηλ. Μου είπε οτι υπάρχει 23% φπα επι της αξίας του προιόντος + 12% για δασμούς επί της αξίας του προιόντος μαζί με το ΦΠΑ του. Δηλαδή απο τα 199 δολάρια βγαίνει τελική τιμή περίπου στα 274 δολάρια...όπως και να χει αφού ήδη το παραγγείλαμε θα περιμένουμε να το χαρούμε και ας δώσουμε και 50 ευρώ παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΦΠΑ το έχεις ήδη πληρώσει στη χώρα που το αγόρασες.

      Διαγραφή
  7. Επανέρχομαι Chris, με μια νέα ερώτηση: είδα ότι βγάλανε την δυνατότητα να επιλέξει κανείς αν θέλει 512 mb ή 1 Gb μνήμη RAM με κόστος 20$. Καταρχήν πιστεύω ότι αυτό το είχανε προμελετημένο και απλά το λανσάρανε σαν update σε μια συσκευή που ακόμα δεν έχει βγει καν στην αγορά. Το προσπερνάω όμως, και θέλω να σε ρωτήσω αν πιστεύεις ότι όντως χρειάζεται μια τέτοια αναβάθμιση ή αν πιστεύεις οτι και με τα 512 mb το smartwatch θα λειτουργεί άψογα.
    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επανέρχομαι Chris, με μια νέα ερώτηση: είδα ότι βγάλανε την δυνατότητα να επιλέξει κανείς αν θέλει 512 mb ή 1 Gb μνήμη RAM με κόστος 20$. Καταρχήν πιστεύω ότι αυτό το είχανε προμελετημένο και απλά το λανσάρανε σαν update σε μια συσκευή που ακόμα δεν έχει βγει καν στην αγορά. Το προσπερνάω όμως, και θέλω να σε ρωτήσω αν πιστεύεις ότι όντως χρειάζεται μια τέτοια αναβάθμιση ή αν πιστεύεις οτι και με τα 512 mb το smartwatch θα λειτουργεί άψογα.
    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναβάθμισα ήδη σε 1GB. Νομίζω σου αρκεί ως απάντηση.

      Διαγραφή
  9. Λοιπόν δεν αντεξα... έκανα και εγώ pledge και περιμένω να έρθει. ...
    Από εφαρμογές διάβασα ότι θα έχει όλες της Google facebook.και παρα πολλές ακόμα (τις είχα βρει στο site..)
    Εγώ πάντως που έχω χάσει 3-4 κινητά δεν το σκέφτηκα και πολύ. ..επίσης το ότι είναι αδιάβροχο πιστεύω το κάνει top...και κερασάκι στην τούρτα για εμένα τα 5mp Camera.
    Όσο για το τελωνείο κάπου διάβασα ότι το ψάχνουν ακόμα.. μέχρι και να το στείλουν σαν gift έγραψαν... θα δούμε
    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε ένα πράγμα θα σου πω:

      Samsung Gear: 70 εφαρμογές
      Sony Smartwatch: 300 εφαρμογές
      Omate Truesmart: ΟΛΟ το Play Store.

      Τι να λέμε τώρα;

      Διαγραφή
  10. 1.000.000 $ και ανεβαίνει....άλλες 4 ώρες....τρεχάτε όλοι...
    720p video recording, sonic emotion absolute 3D sound, δωρεαν εξτρα μπαταρία και δεν ξέρω και γω τι άλλο ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Chris, να σε ρωτήσω μια σημαντική ερώτηση..όταν επέλεξες τα χαρακτηριστικά που θα έχει το ρολόι, για το 3G έβαλες την band 1900 MHz ή 2100 ??? Γιατί έγω έβαλα την 2100 και νομίζω ότι εδω στην Ελλάδα δεν επέμπουν οι εταιρείες. Ξέρεις κάτι ? Αν είναι να τους ζητήσω να μου αλλάξουν αυτή μου την επιλογή !!! Σευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου είχαν στείλει μία φόρμα για να συμπληρώσω μέσω email. Θυμάμαι ότι και εγώ δεν μπορούσα να αποφασίσω για το band αλλά στο ένα από τα δύο είχε σε παρένθεση τη φράση "works with European networks".

      Πάντως τα κάνανε μαντάρα με τη φόρμα και θα επικοινωνήσουν ξανά με όλους μέσω email.

      Διαγραφή
  12. Ναι αυτό είχα επιλέξει και γω που αναφέρονταν στην Ευρώπη και ήταν το 2100 MHz. Θα πρέπει να ρωτήσω καμια Cosmote ή Wind για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Πάντως εδω: http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/Antennas_EMR/health/BaseStationRdt/GRNetworks/ φαίνεται να εκπέμπουν και στα 2100 MHz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο link που δίνεις το λέει καθαρά. 900, 1800 και 2100. Όταν θα αρχίσουν πάλι να επικοινωνούν μαζί μας, ας μιλήσουμε μεταξύ μας για να είμαστε σίγουροι.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου άρχισε η αποστολή των Truesmart και μου ήρθε η επιβεβαίωση των επιλογών. Επέλεξα πάλι 2100MHz αφού επιβεβαίωσα ότι όλα τα δίκτυα στην Ελλάδα σε αυτή τη συχνότητα εκπέμπουν.

      Διαγραφή
  13. Χρήστο και εμένα μου ήρθε το μήνυμα σήμερα το πρωί. Θα επιλέξω και εγω το 2100 MHz μιας και εγω πήγα και ρώτησα τους πάντες :) Επίσης θα τους ζητήσω να μου το στείλουν με την USPS, τα αμερικανικα ΕΛΤΑ, γιατί αν μας το στείλουν με κούριερ την βάψαμε :) Θέλουν αυτοί απο τα κούριερ αμοιβή εκτελωνιστή που αγγίζει μόνο αυτό τα 70 ευρώ. Βέβαια μπορείς να κάνεις και μόνος σου τον εκτελωνισμό αλλά και πάλι δεν το διακινδυνεύω να πληρώσω για το ρολοι 160 ευρω και για την μεταφορική καμια 130 !!! Εσυ τους ζήτησες κάτι ανάλογο ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τους είπα να γράψουν επάνω ότι είναι δώρο και το δέχτηκαν. Νομίζω πως δε γίνεται να μην έρθει με courier πάντως.

      Διαγραφή
  14. Χρηστό όταν το είχα ζητήσει από τους υπεύθυνους, μου είχαν πει τότε, ότι θα το σημειώσουν και ότι με ευχαριστούν πολυ για την πληροφορία και ότι έτσι θα πράξουν. Τώρα τους το ξαναζήτησα και τους ρώτησα τελικά αν μπορεί να γίνει γιατι είναι πολύ σημαντικό για μένα. Δεν ξέρω σε πόση ώρα θα μου απαντήσουν, αλλά όταν το κάνουν θα σε ενημερώσω και σένα, αν είναι να το ζητήσεις και συ !!! Δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας μεταφοράς ακόμα και με την USPS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 24 Δεκέμβρη και ακόμα αποστολή δεν έχουμε...τελικά στην εορτή των τριών ιεραρχών θα το έχουμε ;;; :) Χρόνια πολλά Χρήσταρα και Καλά Χριστούγεννα !!!

    Άγγελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άγγελε, τουλάχιστον μας ενημέρωσαν για αποστολή στα τέλη Δεκεμβρίου. Εγώ κάτι κέρδισα από όλο αυτό μιας και το μοντέλο μου δε θα το κατασκευάσουν τελικά (1GB+4GB) και θα μου κάνουν δωρεάν αναβάθμιση στο επόμενο (1GB+8GB).

      Διαγραφή
    2. Κάτι μου λέει ότι αν πέσουμε στις διακοπές των κινέζων (6/2-15/2), πως πάμε για τέλη Φλεβάρη με αρχές Μάρτη. Δεν ξέρω αξίζει ένα ρολόι με specs προ εξαμήνου;;; Ελπίζω πάντως να αξίζει η αναμονή μας !!

      Άγγελος !!!

      Διαγραφή
  16. Και εγώ αυτό σκέφτομαι. Αν είναι να έρθει όταν θα έχουν βγει άλλα 10 μοντέλα καλύτερα, τότε τους το χαρίζω. Τουλάχιστον λένε ότι την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι αποστολές στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι το ποτήρι πλεον έχει ξεχειλίσει :) 15/4 θα αρχίσουν να τα στέλνουν...άρα καλές τέλη Μάη μπορεί να έρθει !!! Chris λέω να πάω στην τράπεζα μου αύριο το πρωί και να αμφισβητήσω την συναλλαγή. Ειλικρινά απογοητεύτηκα τόσο από την καθυστέρηση και την μηδενική υποστήριξη πελατών όσο και από τα αρνητικά σχόλια που λαμβάνει η συσκευή από όσους την έχουν πάρει. Οι δικές σου σκέψεις ποιες είναι ;;

      Διαγραφή
    2. Μέχρι 15/4 ξέρω ότι θα τελειώσουν τις αποστολές, όχι θα αρχίσουν. Με όλα όσα διαβάζω πιστεύω ότι είναι καλό που αργούν πλέον γιατί το βελτιώνουν και δε θα πάρουμε το ελαττωματικό μοντέλο που πήραν οι πρώτοι.

      Διαγραφή
  17. Χρήστο, αν σου έρθει κάποιο mail ή έχεις τπτ νεότερο από το μέτωπο ενημερώνεις εδω τους φίλους ε. Το ίδιο θα κάνω και γω βέβαια...Άγγελος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άγγελε μου έστειλαν tracking code (εγώ το ζήτησα δηλαδή). Αν το παραλάβω θα το μάθεις.

      Διαγραφή
  18. Τέτοια να μου λες να χαίρομαι. Επειδή δεν ήμασταν πολλοί από Ελλάδα, παίζει να'μαστε όλοι μαζί σε αυτή την αποστολή. Άντε με το καλό να σου έρθει και να είναι όπως το περιμέναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγάλανε μια λίστα εδώ με κάποια ονόματα, μακάρι να είναι και το δικό σου, το δικό μου πάντως δεν είναι αν και βρήκα ένα ελληνικό όνομα. https://www.kickstarter.com/projects/omate/omate-truesmart-water-resistant-standalone-smartwa/comments

      Διαγραφή
    2. Αυτή είναι η δεύτερη παρτίδα. Πριν από κανένα 10ήμερο υπήρξε και άλλη λίστα στην οποία ήταν 3-4 Έλληνες και (μάλλον) και εγώ.

      Διαγραφή
    3. Έχεις κάποιο λινκ με την πρώτη λίστα ?

      Διαγραφή
    4. Άσε την βρήκα...ούτε εκεί είμαι :)

      Διαγραφή
  19. Χρήστο το πήρες τελικά ;;; Βλέπω άρχισαν να τα στέλνουν με την DHL και είδα πως όλων των Ελλήνων έχουν κολλήσει στο τελωνείο στην Αθήνα...αν είναι να ζητήσουν για το τελωνείο 70 και 80 ευρώ όπως έχω ακούσει...ειλικρινά δεν πρόκειται να τα δώσω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν στείλει τέσσερις παρτίδες μέχρι στιγμής. Αν όντως είναι τόσο το τελωνείο δε θα το πάρω.

      Διαγραφή
  20. Γιατρέ τι κάνεις ? Δεν μου λες για το ρολοι της omate τι θα κάνεις;;;; Με πήραν τηλέφωνο σήμερα από την DHL παρόλο που δεν ήμουν σε καμιά λίστα και μου ζητάνε...άσε καλύτερα μην μάθεις !!! Από 75 ευρώ στην καλύτερη μέχρι 158 ευρώ στην χειρότερη !!!!

    Θέλω να συντονιστούμε, να τους στείλουμε από κοινού ένα email και να τους τα στείλουμε πίσω ζητώντας τους να μας τα στείλουν με απλό ταχυδρομείο, τι λες ??? Αν είναι να σου στείλω στο fb προσωπικό μήνυμα για να μιλήσουμε καλύτερα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμένα με πήραν αλλά δε με βρήκαν στο τηλέφωνο. Στείλε μου στο FB να τς πούμε.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter