Τρεις μέρες λείψαμε και διαλύθηκαν τα πάντα!!!


Όταν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τις φετινές διακοπές αποφασίσαμε ότι την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου δε θα γίνει τίποτα σημαντικό στο χώρο της τεχνολογίας και έτσι θα περνούσε αναίμακτα. Μιλάμε ότι έγινε χαμός σε όλα τα επίπεδα, γενικά και ειδικά και επιστρέψαμε για να μιλήσουμε με στοιχεία.

Στοιχείο 1ο: Εκπληκτική πτώση τιμής για το Nexus 4!


Η Google βάλθηκε να μας τρελάνει και ίσως θέλει να κάνει ένα μικρό "σπάσιμο" στη Sony, τη Samsung αλλά και την Apple που ετοιμάζουν ανακοινώσεις το μήνα Σεπτέμβριο. Έτσι έριξε απροειδοποίητα την τιμή του Nexus 4 κατά 100 δολάρια στην Αμερική αλλά και με γενναίες εκπτώσεις στην Ευρώπη (25%) είναι πλέον το πιο φθηνό τετραπύρηνο smartphone που κυκλοφορεί στην αγορά!

Οι νέες τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • ΗΠΑ: 199 δολάρια (8GB) - 249 δολάρια (16GB)
  • Αγγλία: 159 λίρες (8GB) - 199 λίρες (16GB)
  • Γερμανία: 199 ευρώ (8GB) - 249 ευρώ (16GB)

Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερη περίοδος για να αποκτήσετε το καλύτερο smartphone σήμερα το οποίο πιθανότατα θα είναι διαθέσιμο σε αυτή την τιμή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων καθώς έρχεται και το Nexus 5(;) τον Οκτώβριο. Δοκιμάστε τον οδηγό μας ο οποίος λειτουργεί ακόμα.

Στοιχείο 2ο: Ο Hugo Barra αποτελεί παρελθόν για τη Google αλλά όχι για το Android!


Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Hugo Barra είναι ο τύπος που μας παρουσίασε τα δύο Nexus 7 πέρυσι και φέτος. Είναι (ή μάλλον ήταν) το νούμερο 2 του Android πίσω από τον επί κεφαλής Sundar Pichai και η είδηση ότι εγκαταλείπει τη Google είναι για τους περισσότερους δυσάρεστη. Όχι για εμάς όμως, καθώς ο Barra ήδη έχει συμφωνήσει να αναλάβει διευθυντικό πόστο στη Xiaomi, την εταιρία που πουλάει εξαιρετικές συσκευές σε εξαιρετικές τιμές, στην οποία ανήκει και η MIUI ROM!

Σκεφτείτε πόσο μεγάλη δύναμη θα αποκτήσει η κοινότητα του Android με τον Barra να ασχολείται με μία από τις custom ROM του! Θα μπορούσε ακόμα και να ξεφύγει από τα χέρια της Google (κρατήστε αυτή τη σκέψη).

Υ.Γ. Το κουτσομπολιό που κυκλοφορεί πίσω από την αποχώρηση του Barra από τη Google δεν το αναφέρουμε καν. Έλεος!

Στοιχείο 3ο: Bye bye Nexus 4 :'(


Η μεγάλη καταστροφή ολοκληρώθηκε με μία προσωπική τραγωδία. Στην πανέμορφη παραλία της Λευκάδας που βλέπετε στη φωτογραφία (Εγκρεμνοί), κολυμπάει αυτή τη στιγμή το Nexus 4 μου. Ποιος το φανταζόταν ότι ένα κύμα δύο μέτρων θα με κάλυπτε ολόκληρο την ώρα που τραβούσα φωτογραφίες. Από την άλλη όμως υποψιάζομαι ότι ίσως να είμαι ο πιο καθυστερημένος τουρίστας της Λευκάδας για το 2013 (Χαχαχα).

Όλη αυτή η ιστορία όμως με οδήγησε σε κάποια συμπεράσματα τα οποία θέλω να μοιραστώ μαζί σας και ίσως επωφεληθείτε από αυτά:

  1. Αγαπάω τα gadget μου και είμαι σίγουρος ότι αγαπάτε και εσείς τα δικά σας. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μας εξουσιάζουν. Από τη στιγμή που το N4 βούτηξε στο νερό, η στενοχώρια μου πνίγηκε μαζί του. Δε θα το άφηνα να χαλάσει τις διακοπές μου και αυτό πρέπει να κάνετε και εσείς, γιατί είναι κάτι που μπορεί να αντικατασταθεί.
  2. Ο αυτόματος συγχρονισμός λειτουργεί άψογα. Τα πάντα επανήλθαν στη νέα μου προσωρινή συσκευή χωρίς πρόβλημα οπότε ενεργοποιήστε όσα μπορείτε άμεσα. Επαφές, εφαρμογές, φωτογραφίες είναι όλα αποθηκευμένα στη Google αλλά και σε άλλες υπηρεσίες και έτσι δεν έχασα τίποτα. Γιούπιιιιιιι!
  3. Αν χρησιμοποιείτε το 2-step authenticator σιγουρευτείτε ότι έχετε τυπώσει και φυλάξει τους εφεδρικούς κωδικούς για να μπείτε στο email σας και να αλλάξετε κωδικούς.

Τώρα για όσους αναρωτιούνται τι θα επιλέξω για το μέλλον, λέω να κάνω μία δοκιμή με το Omate Truesmart ως τηλέφωνο και το Nexus 7 2013 για συνοδευτικό tablet.

Αυτά! Καλή επιστροφή και καλή χρονιά τώρα που αρχίζει ο Σεπτέμβριος.

Σχόλια

  1. spoiler alert: Η λυση ερχεται στην 2η σεζον... μεινετε συντονισμενοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά γελάω :

    α)με τα κατορθώματα σου ρε μπαγάσα (και καλά δεν σε χάλασε, χαλαρά και ένα κινητό ήταν σιγά.. Η καρδιά σου το ξέρει εκείνη την ώρα το πως ήσουν. Δεν βαριέσαι, πάμε για άλλα, καλή καρδιά)

    β)με τη σκέψη να βλέπω άνθρωπο να προσπαθεί να πάρει τηλέφωνο από ένα Omate TrueSmart

    γ)με τους ισχυρισμούς ότι ο Hugo Barra έφυγε από την Google γιατί η πρώην του Amanda Rosenberg του τα φόρεσε με τον Sergey Brin. Μεταξύ μας καλό κομμάτι η Amanda, αλλά τώρα εκεί στη Κίνα με τόσα φράγκα και τόση δόξα θα βρει καλύτερες.

    Το αναφέρω εγώ λοιπόν το κουτσομπολιό :-)

    Καλό χειμώνα δόκτορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου ρε Chris με το καινοτομικό σου πνεύμα! Είσαι ο "οδηγός" μας:-) Άντε, αγόρασέ το κι ίσως το πάρουμε κι εμείς αργότερα:-)
    Αλλά έχω ένα σχόλιο...καλά...τα τελευταία 2-3 χρόνια ήταν στη μόδα τα τεράστια ρολόγια. Τώρα βρήκαν να τα κάνουν πιο "κομψά" και να μικρύνουν την οθόνη; Τώρα που πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις με όλη την έννοια;!
    Τέλος πάντων...ιδιοτροπίες. Ή μάλλον τεχνάσματα, για να πάρεις το έξυπνο ρολογάκι και μετά να βγάλουν το έξυπνο ρολογάκι v.02 με μεγαλύτερη οθόνη! :-p
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα τηλέφωνα ήδη τα έχουν κάνει τεράστιες γκουμουτσες, ελπίζω να μη γίνει το ίδιο και στα ρολογια. Δυο ίντσες οθόνη μια χαρά μου φαίνονται. Κάτσε να έρθει και θα το δούμε στην πραξη αν βολεύει ή όχι.

      Διαγραφή
  4. Α ρε Chris κριμα για το Ν4 αλλα σε θαυμάζω για την χαλαρωτητα που αντιμετωπιζεις την κατασταση. (Εγω θα ειμουν μεσ' τα νευρα για καμια βδομαδα σιγουρα ...)

    Να πω σε εσενα και σε οσους αλλους ενδιαφερονται παντως πως το νεο νεξους το εχει και το amazon.co.uk στην ιδια τιμη με το play store οποτε δεν χρειαζεται να μπλεξουμε με εταιριες προωθησης αυτην την φορα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φάνη το nexus 4 το έχει το αγγλικό amazon, 199 λίρες ? Δεν στελνεις κανενα λινκ ?

    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω για το 4, ο Chris για το νέο 7 εξέφρασε την επιθυμία του να το αγοράσει και εγώ είπα πως υπάρχει στο Amazon στην ίδια τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες