Pixel Dungeon: Εξοπλίσου με υπομονή και επιμονή σε ένα ρετρό RPG


Πόσοι εξ' ημών δεν έχουμε δοκιμάσει έστω για μία φορά ένα από τα παιχνίδια ρόλων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας; Όπως το περίμενα! Όλοι μας έχουμε καεί λίγο ή πολύ. Εκτός βέβαια από ΣΕΝΑ που κάηκες για τα καλά και έριξες μαύρη πέτρα. Ετοιμάσου όμως να αναθεωρήσεις δοκιμάζοντας το Pixel Dungeon.

Κεντρικό σενάριο δεν υπάρχει. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να καταφέρεις να φτάσεις στο μεγαλύτερο πάτωμα του μπουντρουμιού καθώς και να ανεβάσεις σε επίπεδο τον χαρακτήρα που θα διαλέξεις. Το καλό όμως ξεκινάει τώρα. Έχεις μόνο μία ζωή. Ναι, καλά διάβασες. Μόνο μία. Ούτε ανασταίνεσαι από κάποιο μαγικό ξόρκι, μήτε κάποιος περαστικός παρεμβαίνει θεϊκά.


Στην αρχή έχεις να διαλέξεις μεταξύ τριών χαρακτήρων. Warrior, Mage και Rogue. Στην συνέχεια ξεκινάς να "καθαρίσεις" τα πατώματα του μπουντρουμιού. Μην πάει ο νους σου στο άζαξ. Ανάλογα με τον χαρακτήρα σου, μπορείς να κουβαλάς και τα αντίστοιχα όπλα. Οι εχθροί έχουν αρκετή ποικιλία αλλά δεν μπόρεσα να δω τους περισσότερους μιας και πέθαινα πολύ γρήγορα. Είδα ένα παιχνίδι που αποτελείται από ένα μάτσο pixel και το υποτίμησα. Λάθος μου μεγάλο μιας και είναι αρκετά δύσκολο και χρειάζεται και μια δόση στρατηγικής. Είτε αυτό λέγεται επιλογή αντιπάλου, είτε χώροι που εξερευνάς. Η μεγαλύτερη εξυπνάδα μου ήταν όταν προσπαθούσα να απομνημονεύσω του χώρους του κάθε επιπέδου και τους εχθρούς που περιλαμβάνει. Όταν ο ήρωας αναπαυθεί εν ειρήνη και ξαναρχίζεις το παιχνίδι, αυτό γεννά από την αρχή το κάθε επίπεδο και αμφιβάλλω εάν βρεις ξανά το ίδιο.

Στην πορεία θα βρίσκεις μπόλικα ξόρκια και φιαλίδια με περίεργα υγρά τα οποία πρέπει να δεις σε τι θα σε βοηθήσουν και ένας τρόπος να το καταλάβεις, είναι να τα δοκιμάσεις πάνω σου. Έτσι, μέτρησα άλλους 5-6 θανάτους. Κάποιες πόρτες θα χρειαστούν κλειδί για να ανοίξουν, επομένως πρέπει να κοιτάς προσεκτικά στα δωμάτια που θα μπεις. Όμως, μην κάνεις άσκοπες βόλτες γιατί θα ξεκινήσεις να πεινάς και αν δεν έχεις κάτι φαγώσιμο στο σακίδιο σου, την πάτησες. Έτσι, μέτρησα ακόμα 2-3 θανάτους.


Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που θα σε κρατήσει απασχολημένο για αρκετό καιρό. Διατίθεται δωρεάν και είναι μόλις 2MB σε μέγεθος. Πιστεύω ότι θα παίξει και στην πιο σάπια συσκευή λόγω των δισδιάστατων γραφικών και των περιορισμένων εφέ.

Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι και προσοχή. Μην το παίζεται νταήδες. Δεν πιάνει. Έτσι, μέτρησα πάνω από 20 θανάτους...

Θα το βρείτε στο Play Store.

Συντάκτης: +Μητσaker 

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter