Επιδρομή στην Κίνα s01e05: Onda V812 review


Σας έλειψε; Ήμουν σίγουρος! Ο +Μητσaker επιστρέφει με νέες περιπέτειες από την Κίνα σε ακόμη ένα επεισόδιο της σειράς "Η επίθεση των ΑΤαΚιΣ". Απολαύστε την ιστορία αλλά και το προϊόν που έχει για εμάς σήμερα.

"...κόντευε 9 το βράδυ. Είχα καθαρίσει όλα τα δωμάτια και έδωσα το τελευταίο εξιτήριο. Στο 104, όπου φιλοξενούνται τα βαριά περιστατικά, είχαμε ένα κακόμοιρο που το βούτηξαν σε κούπα με ελληνικό καφέ σα να'τανε μπισκότο. Ήρεμος πια, κατέβηκα στην είσοδο της κλινικής να ξοδέψω το βραδινό αεράκι πριν κλειδώσω και φύγω.

 Ο γερο-Παντελής, ιδιοκτήτης του απέναντι αμαξοστάσιου, μου έκανε χειρονομία (gesture) καληνύχτας. Το λυκόφως κάλυπτε το ριτιδιασμένο του πρόσωπο. Ανταπέδωσα.

Την αργή ροή του χρόνου διέκοψε ένα στογγυλοφάναρο χωρίς τελικό καζανάκι. Καθώς πλησίαζε, διέκρινα τον Παναγιωτάκη από τις ταχυμεταφορές "Ο Σβίγγος". Σταμάτησε μπροστά μου.
-Καλησπέρα Μητσaker.
-Σχεδόν καληνύχτα Παναγιώτη. Πώς κι από εδώ;
-Έχω κάτι για σένα. (με λέει)

Υπέγραψα, παρέλαβα και ο μικρός μας φίλος σήκωσε στη μία το παπί και καταβροχθίστηκε από τα τσιμεντένια κελιά. Παράλληλα, το ντιλιβεροκούτι χάιδευε στοργικά την ταραγμένη άσφαλτο. Ανέβηκα τα σκαλιά μηχανικά. Κάθισα στο γραφείο και έκανα ένα άκομψο unboxing. Υπήρχε ένα γράμμα μέσα. "Είμαι η Onda, η κόρη του +Δημήτρη Καραχάλιου. Ο πατέρας μου με παραχωρεί για παρουσίαση. Ευχαριστώ." Κάτω από το γράμμα ξάπλωνε η Onda V812. Ένα πανέμορφο 8ιντσο τάμπλετ από την Κίνα.

Την έβαλα στις παλάμες μου ευλαβικά. Η αίσθηση είναι αρκετά καλή παρά τα 478gr του συνόλου. Η συναρμογή των μερών είναι από τις καλύτερες που έχω δει. Μέσα στο κουτί θα βρούμε φορτιστή, αντάπτορα για τις πρίζες μας, καλώδιο micro usb σε usb, καλώδιο OTG και φυσικά, οδηγίες στα κινέζικα. Περιμετρικά της συσκευής υπάρχει κουμπί home, θύρα για κάρτες sd, οπή μικροφώνου, θύρα micro usb για μεταφορά δεδομένων/λειτουργίες OTG/φόρτιση συσκευής, θύρα mini hdmi, κουμπί power, ηχείο και τέλος, είσοδο 3,5mm για ακουστικά.

Πατάω παρατεταμένα το power και ξεκινάει με ένα λογότυπο του quad core. Μετά σου θυμίζει πως η Onda υφίσταται από το 1989, γιατί σίγουρα θα το είχες λησμονήσει, και τέλος, πριν την επιφάνεια εργασίας, βλέπεις ένα πολύ κομψό boot animation με τα κύρια χαρακτηριστικά του τάμπλετ. Ψαρωτικό.

4πύρηνος AllWinner A31 και 2GB ram; Σαν πολλά να μου τα λες. Κάτσε λοιπόν να σε ξετινάξω σκέφτηκα, γιατί το ζητάνε τα specs σου. Στα λοιπά των χαρακτηριστικών, διαθέτει μνήμη rom 16gb, μπαταρία στα 4400mah, κάρτα γραφικών Power VR SGX544MP2 8 Core, οθόνη IPS 1024*768 με το λευκό να είναι ελάχιστα "ψυχρό", μπροστινή κάμερα στα 0.3mp και πίσω κάμερα στα 5mp με autofocus. Ορίστε και μία φωτογραφία για να δεις την ανάλυσή της την ημέρα (σε πραγματικό μέγεθος εδώ):


 ...η οποία τραβήχτηκε με μέγιστη διακριτικότητα, εξαιτίας του γελοίου της φωτογράφισης με τάμπλετ. Ντύθηκα απλώστρα για να βγω στο μπαλκόνι...

Στα χαρακτηριστικά που απουσιάζουν, αλλά προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο, είναι το bluetooth, ο αισθητήρας φωτεινότητας και ο δέκτης gps.

Κάτι όμως που με ξένισε ιδιαίτερα είναι η εργονομία του ηχείου και  του power. Κάποιες εφαρμογές/παιχνίδια υποστηρίζουν περιστροφή 270° και άλλες όχι. Όταν κρατάμε την συσκευή σε landscape, το χέρι μας θα κλείσει αναγκαστικά το ηχείο. Για παράδειγμα, στο Real Racing 3 γυρνάς το τάμπλετ, υποστηρίζει την παραπάνω περιστροφή και δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο Zenonia 5 ήταν που έφαγα πάστα. Νόμιζα πως το είχα φιμωμένο και κόντευε να μου σκάσει από άπνοια. Κάτι ακόμα που δεν με βόλεψε είναι η θέση του κομβίου power. Εξαρθρώνεις για χαβαλέ τον αριστερό σου αντίχειρα. Θα μου πεις, όλα μια συνήθεια είναι. Οι υποχωρήσεις, θα σου πω  δεν είναι συγκεκριμένες σε όλους τους ανθρώπους.


Όλο το παραπάνω πακέτο με 130 γιούρια είναι δικό σου. Ο Δημήτρης έδωσε 10 ευρώ παραπάνω για να του στείλουν και μια universal θήκη πληκτρολόγιο (usb), την οποία θα αφήσω ασχολίαστη, αλλά θα της αφιερώσω μια φωτογραφία και άλλα 2-3 ευρώ για βεντουζομόχλι. Οργανωμένο έγκλημα. Η εμπειρία παιχνιδιού με τον μοχλό είναι φανταστική. Θα ψάξω να βρω ένα λίγο πιο κοντό και θα τον αγοράσω άμεσα.


Κοίταξα το ρολόι μου και ήταν περασμένες 11. Το στομάχι μου είχε φτάσει στην πλάτη από την πείνα και η κούραση δημιουργούσε το φαινόμενο του "τεμπέλικου ματιού". Με λυπήθηκα. Θα συνεχίσω αύριο.

15 ώρες αργότερα...

Το τάμπλετ ήταν στημένο από τον κάτοχό του και η δουλειά μου θα περιορίζονταν αρκετά. Έτσι, έφτιαξα την ακαταμάχητη φραπεδούμπα μου και συνέχισα με περισσότερο κέφι. Οι κινέζικες εφαρμογές είχαν απενεργοποιηθεί για να μην φαίνονται στο συρτάρι εφαρμογών. Root δεν έχει γίνει, προς το παρόν. Φοράει την Jelly Bean 4.1.1 και η εταιρεία έχει υποσχεθεί την 4.2.2 στο εγγύς μέλλον. Κάποια σκαλώματα σε λειτουργίες multitasking είναι απλά εμφανή και όχι κουραστικά. Πιστεύω πως προέρχονται από την υλοποίηση του Android και όχι από το hardware.

Το πρώτο που δοκίμασα ήταν το Real Racing 3, το οποίο έπαιζε στο ρελαντί. Ο συνδυασμός της πανέμορφης οθόνης και του επιταχυνσιομέτρου με το μηδενικό "θόρυβο", μου πρόσφεραν εμπειρία χρήσης ανώτερη του πολύ καλού. Επιπλέον, δοκιμάσθηκαν τα Vector, Shadowgun Deadzone, Zenonia 5 και Dadd was a thief. 10/10. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Αξιοπρέπεια. Η συσκευή αντέχει 5 ώρες συνεχούς βιασμού, σε παιχνίδι και ταυτόχρονο downloading, πριν κλείσει εξουθενωμένη από μπαταρία. Ένα 6ωρο θα βγάλει άνετα με πιο ελαφριά χρήση.

Παρακάτω σου παραθέτω τα αποτελέσματα των benchmarks από τα Antutu και Quadrant. Δεν είναι εντυπωσιακά. Το αποτέλεσμα όμως σε καθημερινή χρήση είναι.


Για το κομμάτι του browsing και γενικότερα των εφαρμογών που απαιτούν ίντερνετ για την λειτουργία τους δεν χρειάζεται να ξοδέψω παραπάνω πληκτρολόγηση. Το τάμπλετ πετάει. Στα αρνητικά του να αναφέρω την χαμηλή ένταση του ηχείου. Αυτό δε θα αρέσει στους φανατικούς της μουσικής και των βίντεο. Οι πρώτοι μπορεί εν μέρη να ικανοποιηθούν με την χρήση του Poweramp. Δεν ξέρω εάν μπορούν να δώσουν οριστικό τέλος στο πρόβλημα με κάποια εφαρμογή τύπου Equalizer FX. Δυστυχώς, έπρεπε να επιστρέψω το τάμπλετ και δεν προλάβαινα να την δοκιμάσω.

Τελευταίο αρνητικό είναι το σχετικά αδύναμο Wifi, χωρίς βέβαια να αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Θα ζήσεις και έτσι. Γενικά είναι μια συσκευή που πούλησε αρκετά από την ημέρα που ανακοινώθηκε.

Το συμπέρασμα από την κριτική των χρηστών είναι η πολύ καλή σχέση απόδοσης και τιμής. Άρεσε και σε μένα. Εάν νομίζεις πως μπορείς να ζήσεις με τις ιδιοτροπίες του και χρειάζεσαι τάμπλετ, αγόρασέ το. Η οθόνη, η κάρτα γραφικών, η μνήμη και ο επεξεργαστής του αποτελούν αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα. Εάν όμως είσαι εσύ ο ιδιότροπος, δεν  το βλέπω γενικά να αγοράζεις τάμπλετ.

Πρέπει να σε αφήσω. Έχει έρθει μία μαντάμ για αλλαγή οθόνης και ρούτ..."

Συντάκτης: +Μητσaker 

Σχόλια

  1. XAAXXAXAXAAXXAAXXA
    Εξαιρετικό review !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟλύ ωραίο review μητσακερ...εχεις γίνει αυτοκράτορας στην κριτική των κινεζακίων ;)

    Εχώ και εγω έδω ένα review για την μικρή αδερφή της V812...την V811 διπλοπυρηνη με 1gb ram και 8 gb εσωτερική...της λείπουν αρκετα...αλλά είναι πολύ συμπαθητική!

    Υ.Γ. Θέλουμε φώτο από τη μεταμφίεση απλώστρα χαχααχ ...τι μόνο η samsung θα δείχνει τη ζωή από 2 πλευρές?!?! χαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψήνομαι και εγώ να δω το Μητσaker ντυμένο απλώστρα.

      Διαγραφή
  3. ξέχασα το λινκ
    http://www.youtube.com/watch?v=F17ZZErCBLQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειστε χλευαστες του αγωνα μου.Ρεμαλια!
    Γιαυτο και εγω,δεν θα σας δειξω τον μοχλο που παρηγγειλα ο οποιος ειναι αυθεντικη απομιμηση του fling...
    Οριστε το λινκ http://www.ebay.co.uk/itm/New-Mini-Game-Controller-Analog-Joystick-Apple-iPad-1-2-3rd-Samsung-Tablet-/130738274994
    ...τοσο λιγο μου κρατησαν τα μουτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε άλλο παρά χλευαστές...ισα ισα εκτιμούμε την καλή και επίπονη δουλειά...και μεσα σε αυτό εμπεριέχεται και η απλώστρα photoshoot! :)

      Διαγραφή
  5. Φοβερή παρουσίαση ,πιστεύω το άξιζε το παιδί μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σαι καλα.Μηπως δοκιμασες το equalizer FX;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλό, ειδικά για τα λεφτά του! (Το bluetooth είναι ένα θέμα γιατί δεν θα παίζει ασύρματο πληκτρολόγιο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπραβο μητσακερ! Πολυ ωραιο Preview!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβερός. Δεν μας είπες όμως, ποιο θα επέλεγες? Onda V812 ή Teclast P88

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το equalizer FX το δοκίμασα και ευτυχώς είχε αποτελέσματα καλά!!!
    Μπαίνεις,κάνεις τις δικές σου ρυθμίσεις,εννοείτε πρέπει να το έχεις ανοιχτό και μετά και να παίξεις με όποιον player θέλεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Doctor Phantom,θα επελεγα το teclast p88 για την ενταση/θεση του ηχειου και την καλυτερη ληψη wifi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αξίζει γενικά και παίζει από 125-140 ευρω (αναλόγως πακέτου αξεσουάρ που διαλέγεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ηρθε ο μοχλος που παρηγγειλα.Κορυφαιος.Ειναι αρκετα σφιχτος και σου δινει ωραια αισθηση στο παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ωραίο το tablet που το είδα και από κοντά αλλά εγώ έχω ήδη το Teclast P88 και ομολογώ ότι με υπερκαλύπτει στην χρήση που του κάνω. Αλλά επειδή όπως έχω ξαναπεί αγαπάμε Μητσaker περιμένω με αγωνία το επόμενό του επεισόδιο...εύχομαι μόνο να μην αργήσει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες