Facebook Home: Ο launcher του Facebook για το Android


Και εκεί που περιμέναμε να δούμε την περίφημη ROM του Facebook με βάση το Android, ο Mark Zucherberg μας παρουσίασε κάτι ακόμα πιο έξυπνο, το Facebook Home. Πρόκειται για έναν launcher και μία σουίτα εφαρμογών τα οποία εστιάζουν στον άνθρωπο και όχι στις εφαρμογές, όπως λένε οι υπεύθυνοι της εταιρίας.

Η λογική πίσω από την κατασκευή του είναι η επικοινωνία και συγκεκριμένα η επικοινωνία μέσω Facebook. Ανοίγοντας τη συσκευή μας, δε θα βλέπουμε πλέον συντομεύσεις εφαρμογών και widget αλλά το Coverfeed το οποίο είναι στην ουσία ο "τοίχος" μας με τις τελευταίες ενημερώσεις του. Με τον κλασσικό τρόπο που πηγαίνουμε από οθόνη σε οθόνη, το Facebook Home πηγαίνει από τα νεότερα post στα παλαιότερα, στα οποία μπορούμε να κάνουμε "like" κάνοντας διπλό tap στην οθόνη.


Οι υπόλοιπες εφαρμογές του Facebook δε θα έμεναν φυσικά απ' έξω και έτσι πολύ όμορφη δουλειά έχει γίνει και με τον Messenger. Το νέο Chatheads αναλαμβάνει το ρόλο των άμεσων μηνυμάτων και στο εξής όταν κάποιος μας στέλνει ένα μήνυμα, θα μας εμφανίζει ένα pop-up κυκλάκι με το avatar και το μήνυμα του στην άκρη της οθόνης. Στη lockscreen τα μηνύματα θα είναι επίσης pop-up, με δυνατότητα να τα απορρίψουμε μαζικά.


Το πανέξυπνο στην όλη υπόθεση είναι ότι το Facebook Home θα κυκλοφορήσει στο Play Store τις 12 Απριλίου και έτσι δε θα χρειάζεται να αγοράσει κάποιος νέα συσκευή για να το χρησιμοποιήσει ούτε να εγκαταστήσει νέα ROM. Αρχικά θα είναι διαθέσιμο για τις συσκευές HTC One, HTC One X+, Samsung Galaxy S3, Galaxy S4 και Galaxy Note 2 και μόνο για Android 4.0+ ενώ σταδιακά θα διατεθεί και για άλλες συσκευές.

Είναι πραγματικά μια πολύ καλή ιδέα για όσους ζουν μέσα στο Facebook. Δείτε το βίντεο παρουσίασής του για να πάρετε μια ιδέα:

Σχόλια

  1. πιο κλισέ διαφημιστικό όμως δεν μπορούσαν να κάνουν!! :P (όλοι τόσο χαρούμενοι ρε παιδί χαχα... να τους δω στα πρώτα Force Closes :P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασα ένα χιουμοριστικό άρθρο το οποίο ελεγε: Ωραίο το Facebook Home αλλά όταν το βάλεις στο κινητό σου με τους ασχημους φίλους σου δε θα είναι και τόσο ωραίο.

      Χαχαχαχαχα.

      Διαγραφή
  2. Too much πραγματικά. Δεν ξέρω αμά τον δοκιμάσω για να δω πως είναι αλλά το όλο concept είναι υπερβολικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Χρήστο χρειάζομαι επειγόντως τη βοήθειά σας.Σκοπεύω να εγκαταστήσω τον Facebook Launcher γιατί ένα smartphone χωρίς αυτόν είναι ένα απλό τηλέφωνο,πχ σε τί διαφέρει ένα Samsung Galaxy S4 από ένα Ericsson T28 αν δεν έχει αυτόν τον launcher;;;Θέλω να μου πείτε αν χρειάζεται να κάνω root για να μπορώ να κάνω like και να ποστάρω με τον νέο launcher αν γνωρίζετε βέβαια...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα δεν ξέρω τίποτα. Είμαι άσχετος. Ρε τι κακίες είναι αυτές;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter