Με τον Aroma File Manager το bootloop δεν είναι πια πρόβλημα


Σκαλίζοντας όλο και περισσότερο το system partition της συσκευής μας, είναι πάντα πιθανό να κάνουμε κάτι λάθος και να οδηγηθούμε σε bootloop, να κολλήσουμε δηλαδή στο boot animation και να μη μπορούμε να μπούμε στο Android. Εκεί είναι που αρχίζει και σε λούζει κρύος ιδρώτας και νομίζεις ότι χάλασες τη συσκευή σου. Ευτυχώς που έχουμε τον Aroma File Manager, ο οποίος είναι ο πρώτος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω recovery για τέτοιες περιπτώσεις.

Ας πούμε ότι θέλουμε να διαγράψουμε μερικές προεγκατεστημένες εφαρμογές και δεν είμαστε σίγουροι αν είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Ο μόνος τρόπος να το μάθουμε είναι να τις αντιγράψουμε στην sd card μας για ασφάλεια, να τις διαγράψουμε από το system partition και να κάνουμε επανεκκίνηση. Στην περίπτωση λοιπόν που θα πέσουμε σε bootloop και δεν ξέρουμε να χρησιμοποιούμε το ADB ή το Fastboot, μπορούμε να κάνουμε το εξής:

Αφού έχουμε φροντίσει να κατεβάσουμε τον Aroma File Manager στη συσκευή μας πριν ξεκινήσουμε το "πείραγμα", μπαίνουμε σε recovery mode και φλασάρουμε το zip του. Μόλις τελειώσει η διαδικασία θα μας εμφανίσει τον file manager (ο οποίος μοιάζει εξαιρετικά με αυτόν της MIUI) και με τη βοήθειά του μπορούμε να αντιγράψουμε τα αρχεία που αφαιρέσαμε πίσω στο system partition. Μόλις τελειώσουμε, κάνουμε επανεκκίνηση και περιμένουμε το αποτέλεσμα.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να διαγράψουμε ή να επαναφέρουμε αρχεία και φακέλους όπως για παράδειγμα ένα script, μία εφαρμογή ή ένα μεταποιημένο Framework-res.apk τα οποία στην περίπτωση της επαναφοράς θα πρέπει να έχουμε αποθηκευμένα στη συσκευή. Έτσι θα γλιτώσουμε εύκολα και γρήγορα χωρίς να κάνουμε restore ένα nandroid backup ή να φλασάρουμε τη ROM από την αρχή. Διαθέτει επίσης και ενσωματωμένο terminal emulator για τους εξοικειωμένους με το τερματικό.


Προσωπικά με έχει γλιτώσει πολλές φορές καθώς δεν ξέρω γιατί, αλλά τείνω να διαγράφω συνέχεια τον launcher της συσκευής όταν κάνω πειράματα (τραγικός). Θα το βρείτε στο νήμα του στο XDA.

Σχόλια

  1. Kαταπληκτική εφαρμογή Χρήστο , την εγκατέστησα προχτές και ήθελα να την προτείνω για να την παρουσιάσεις!Απλά σε μένα που έχω 4ΕΧΤ recovery πρέπει κάθε φορά που θέλω να τη χρησιμοποιήσω να τη φλασάρω, δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο σε cwm recovery.Kαι μια ρύθμιση για να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα partition της συσκευής μας με τον aroma: Στα settings του Aroma κάτω-κάτω αλλάζουμε την προεπιλογή του Mount Config από none σε Αutomount all devices on start και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε παπάδες!Χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι λειτουργεί, κάθε φορά θέλει να τη φλασάρεις για να τρέξει. Δεν εγκαθίσταται πουθενά και χάνεται μόλις κάνεις επανεκκίνηση. Σωστός και για το auto-mount.

      Διαγραφή
  2. Σε xperia Arc δεν λειτουργησε σωστα!Τα αρχεια δεν μπορουσαν να αντιγραφουν ενω ελεγε οτι αντιγραφτηκαν,οπως στην εικονα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρίξε μια ματιά στους ρυθμίσεις για το mount των partition. Παίζει να μην είχε προσαρτήσει το σύστημα ως εγγραψιμο.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter