Επιδρομή στην Κίνα s01e01. Μετατρέψτε την τηλεόρασή σας σε Android Smart TV, με μόνο 50 ευρώ! [Βίντεο]


Εδώ και ένα χρόνο περίπου, προσπαθώ να αναβαθμίσω την τηλεόραση στο σπίτι μου, όσο όμως και αν ψάξω οι τιμές είναι απαγορευτικές για την τσέπη μου. Έτσι άρχισα να κοιτάω για εναλλακτικές λύσεις οι οποίες θα μου προσέφεραν μία υποτυπώδη ανανέωση στο υπάρχον μοντέλο. Η τηλεόραση για την οποία μιλάμε είναι μία συσκευή 32 ιντσών, χωρίς ψηφιακό δέκτη και θύρα usb, η οποία διαθέτει απλά μία θύρα HDMI.

Οι επιλογές μου

Είχα λοιπόν δύο επιλογές:
  • να αγοράσω μία πανάκριβη Smart TV ή
  • να δοκιμάσω ένα από τα κινέζικα Android στικάκια που κυκλοφορούν στο ίντερνετ

Όσον αφορά το πρώτο, δεν τίθεται ούτε λόγος για χρήματα καθώς θα χρειαζόμουν τουλάχιστον 400 με 500 ευρώ για να την αποκτήσω, αλλά και οι σημερινές Smart TV έχουν πολλά μειονεκτήματα. Για παράδειγμα ο διαθέσιμος χώρος για εφαρμογές είναι συνήθως 1GB, το "μαγαζάκι" που περιέχουν διαθέτει λίγες και σχεδόν άχρηστες εφαρμογές και η περιήγηση στο ίντερνετ μέσω του browser είναι απλά τραγική.

Ο λόγος που επέλεξα το δεύτερο είναι γιατί με έναν οικονομικό τρόπο θα αναβάθμιζα την τηλεόρασή μου με θύρα USB, θα μπορούσα να συνδεθώ σε όλες τις υπηρεσίες της Google και να συγχρονίσω τα δεδομένα όλων των συσκευών μου, θα είχα επίσης αξιοπρεπή περιήγηση στο ίντερνετ και ένα σωρό εφαρμογές και παιχνίδια μέσω του Google Play για τις βαρετές στιγμές.

Παρακάτω θα δείτε ένα βίντεο που ετοίμασα με το στικάκι μου, στο οποίο παρουσιάζω τον τρόπο και τις ανάλογες εφαρμογές που χρησιμοποιώ:


Όπως βλέπετε είναι μία επιλογή που αξίζει στο 100% τα λεφτά της και με την προσθήκη ενός σκληρού δίσκου, κάνει την τηλεόρασή μας κανονικό ιντερνετικό κόμβο και media center.

Τα προβλήματα
Φυσικά υπάρχει και η άσχημη πλευρά κάποιων πραγμάτων με τα οποία πρέπει να συμβιβαστούμε, με κυριότερο από όλα τα WiFi drops. Πού και πού ο driver του chip κάνει επανεκκίνηση και η σύνδεση με το ίντερνετ χάνεται, αλλά εκκινεί πολύ γρήγορα και συνεχίζει τη δουλειά του. Η συγκεκριμένη συσκευή  διαθέτει και διπλό δέκτη WiFi για αυτό το λόγο, οπότε φανταστείτε τι συμβαίνει με τα υπόλοιπα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι και με αυτό δε θα έχετε πρόβλημα, όπως ο φίλος Μητσaker ο οποίος έχει το ίδιο μοντέλο αλλά αναγκάστηκε να κάνει αυτή την πατέντα:



Rockchip MK808
  • Επεξεργαστής: Διπύρηνος Cortex A9 έως το 1.6GHz
  • GPU: Τετραπύρηνη Mali 400, υποστήριξη 1080p βίντεο
  • Μνήμη RAM: 1GB DDR3
  • Αποθηκευτικός χώρος: 1.5GB εσωτερική και 5GB το /sdcard partition
  • Συνδεσιμότητα: WiFi, USB, USB OTG, HDMI, Micro SD
  • Λειτουργικό: Android 4.1.1 Jellybean

Αυτό είναι λοιπόν το στικάκι που βλέπετε στο βίντεο και εκτός από τα παραπάνω, διαθέτει τη διπλή κεραία WiFi που είπαμε και ένα σύστημα ψύξης για να μη ζεσταίνεται. Αν το αποφασίσετε να αγοράσετε κάτι τέτοιο δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην παροχή ενέργειας η οποία θα πρέπει να είναι πάνω από δύο αμπέρ. Αυτό χρειάζεται για να μπορεί να δώσει ρεύμα σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα όπως ποντίκι, πληκτρολόγιο, σκληρό δίσκο, bluetooth dongle και ότι άλλο θελήσετε να συνδέσετε.

Έχουμε εντοπίσει και άλλες τέτοιες αξιόλογες συσκευές όπως το τετραπύρηνο ODROID-X, το Hackberry και άλλα, για αυτό ψάξτε το καλά πριν αποφασίσετε.

Εν κατακλείδι
Αυτό λοιπόν που θέλαμε το καταφέραμε και με το παραπάνω. Ξοδέψαμε λίγα χρήματα και κάναμε την τηλεόρασή μας καλύτερη από τις Smart TV που κυκλοφορούν σήμερα στο εμπόριο. Αν ενδιαφέρεστε για το συγκεκριμένο μοντέλο, θα το βρείτε στο eBay της Ασίας το Alibaba μαζί με ένα σωρό άλλες συσκευές.

Σχόλια

  1. Μητσακερ... έχεις κανά mini guide για το πως να βάλουμε κεραιούλα; Με ενδιαφέρει για το iMito MX1 που έχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω τραβηξει καποιες φωτογραφιες απο την ολη διαδικασια.Ετοιμο μινι guide,δεν εχω.Ειναι αρκετα απλη για καποιον που εχει ασχοληθει μερικως με το αθλημα.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Και δε θα το μετανιώσεις Κώστα.

      Διαγραφή
    2. Που λες λίγο εψαξα και βρήκα άλλες συσκευές που έχουν και Ethernet

      Διαγραφή
    3. Τα φέρνουν και στην Ελλάδα αυτά, γνωστά μαγαζιά και τα πουλάνε 120 ευρώ. Είναι καλή μαγκιά άλλα εγώ έχω μακριά το router από την τηλεόραση.

      Διαγραφή
  3. καλημέρα φίλε μου
    έχω ακριβώς το ίδιο μοντέλο και είχα πολλά θέματα με wifi drops.
    αυτό που έκανα ήταν τριγύρω να βάλω λίγο αλουμινόχαρτο (στην τύχη το δοκίμαζα) και τελικά έκανε τρελή δουλειά. το σήμα βελτιώθηκε κατά μια γραμμή και το πιο σημαντικό είναι πως δεν κάνει drops πλέον. streamara μια ταινία από το stick στο κινητό μου (3 ωρες) και έπαιξε άψογα.
    φαίνεται άκομψο αλλά ουτως η αλλως το stick το έχω πίσω από την τηλεόραση και δεν φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τύλιξες απλά με αλουμινόζαρτο δηλαδή; Θα το δοκιμάσω για να το επιβεβαιώσουμε.

      Διαγραφή
  4. Customer Review που βρήκα στο Amazon :

    Some users reported wifi issues. Those have two solutions:

    1. Get a USB to ethernet adapter from Amazon for $17. Search for: Android USB Ethernet. Make sure that ths adapter is for USB 2.0 for faster speed.

    2. If you can't get an ethernet cable to your TV then you can likely fix it by opening the mk808 and removing the ground cable for the two wifi antennas. Search Google or YouTube for "mk808 finless ROM". Bob, the maker of the ROM made a video documenting the issue and how to fix it.

    You should also upgrade to the Finless ROM v.1.5a or newer for a whole bunch of reasons such as having 2GB for application installation, root access, more Google Play store access, cleaned up some Chinese crap ware, etc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μου αρέσει σαν ιδέα αρκετά... Αλλά επειδή που και που συνδέω το laptop μου με HDMI σε τηλεόραση, μου φαίνεται λίγο άσκοπο... Πιστεύετε ότι θα κέρδιζα κάτι με μια τέτοια αγορά (εκτός από την μεταφορά του laptop κοντά στην TV πχ);

    PS: Θεός ο G-Pal.... I can see the lights, Krevadence... Ωραίες εποχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς επειδή βαρέθηκα να συνδέω το laptop στην tv και επειδή ήθελα κάτι μόνιμο το αγόρασα. Με έχει βολέψει υπερβολικά, δεν το συζητώ.

      Αυτό που κερδίζεις είναι μία all-in-one λύση. Εκτός από media center, μπορείς να κατεβάσεις τα torrent σου απευθείας σε αυτό, συνδέεσαι στο ίντερνετ και βλέπεις κανένα ματσάκι κλπ. Το κάνεις και κονσόλα με κανά δυο καλά παιχνίδια, αλλά ένα τετραπύρηνο θα ήταν δανικό για αυτό το σκοπό.

      Διαγραφή
  6. Με έψησες, τέλος!!! Από αύριο αρχίζει η έρευνα αγοράς!
    Είχα σκεφτεί μια τέτοια λύση στο να μην αγοράσω ταμπλέτα, γιατί προφανώς δεν θέλω να ξοδέψω μία μικρή περιουσία κι επειδή την ταμπλέτα θα την είχα περισσότερο να την χρησιμοποιώ μες το σπίτι σε στιγμές βαρεμάρας ή για να μην ανοίγω το PC για μικροδουλειές και για σερφάρισμα. Σε συνδιασμό κιόλας ότι δεν έχει τίποτα το ενδιαφέρον η "ελληνική" τηλεοράση είναι μονόδρομος, μου φαίνεται.
    Να ρωτήσω κάτι όμως; Αυτό με τον σκληρό δίσκο που λές, το έχεις δοκιμάσει; Κι αν ναί, πόση ώρα το είχες συνδεδεμένο; Ρωτάω γιατί φοβάμαι μην το κάψει το κακόμοιρο και πάνε τα λεφτά άδικα. Λες να αντέξει τις απαιτήσεις σε ρεύμα του σκληρού; Αν μπορείς να συνδέσεις και σκληρό, όντως, μιλάμε για άλλη φάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δουλεύει 24/7 με ένα USB hub επάνω του το οποίο έχει:

      1. Σκληρό δίσκο 500GB με δική του πρίζα
      2. Bluetooth dongle
      3. Ασύρματο ποντίκι
      4. Χειριστήριο PS3 αν και αυτό δεν είναι συνέχεια ανοιχτό

      Διαγραφή
  7. Αλλη λυση. Αγοραζουμε ενα MHL to HDMI adapter για οσους εχουν κινητα χωρις θυρα HDMI και αυτοματος εχουμε μετατρεψει το android κινητο μας σε smart tv με μολις 5€.

    Για οσους ενδιαφεροντε ομως για το MK 808 το βρικα στο ebay με 40€ + δωρο wireless keybord/mouse + δωρεαν εξ.αποστολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά υπάρχει και το minix neo x5 το έχω παραγγείλει από ebay
    Φαίνεται πολύ καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Chris K
    Καλημέρα
    Το δικό μου στικάκι είναι rikomagic mk802IIIs,8gb,1gbram rk3066 chip.Κάποιες στιγμές χάνει το σήμα στην τηλεόραση για κάμποσα sec και επανέρχεται ξανά στο ίδιο σημείο (άρα δεν κάνει restart).Εχει δοκιμαστεί σε 2 διαφορετικές tv και κάνει το ίδιο.Να φταίει το ρεύμα;Το τροφοδοτώ με usb αντάπτορα ρεύματος κινητού τηλεφώνου.Θα αγοράσω και θα δοκιμάσω και με άλλο τροφοδότη ρεύματος με usb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φταίει το ρεύμα. Πρέπει να βρεις έναν αντάπτορα πρίζας που να δίνει πάνω από 2Α output. Μπορείς να βγάλεις και μερικές από τις συσκευές που έχεις στο στικάκι για να μην τραβάνε ρεύμα.

      Διαγραφή
  10. Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντησή σου.
    Πολύ μεγάλη δεν είναι η απαίτησή του σε ρεύμα;Το μόνο που έχω συνδεδεμένο ασύρματο ποντίκι.
    Θα αγοράσω και θα δοκιμάσω.
    Thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε είναι πολύ πιθανό ότι είναι στα πρόθυρα να τα φτύσει.

      Διαγραφή
  11. Άσε ψήνομαι για αυτό http://store.cloudsto.com/new-mk802iv-quad-core/preorder-rikomagic-quad-core-mk802iv-8gb-flash-bluetooth-dhl-express-shipping-detail.html .
    Έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο ;Ψάχνω και για κάτι πιο φιλικό σε Λίνουξ για εγκατάσταση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ όταν το αποφασίσω θα πάρω ένα από τα μαραφέτια της Odroid:
      http://www.hardkernel.com/renewal_2011/main.php

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλό φαίνεται Chris K. Ωστόσο εγώ έχω ήδη αυτό που έχει και ο george macris (μαζί τα πήραμε). Εμένα είχε πρόβλημα το WiFi , σήμα σκατέξ.. , ωστόσο δεν μπήκα στον «κόπο» για να του προσαρμόσω κεραία, απλά το «ξεγύμνωσα». Πλέον παίζε FULL τέντα το σήμα και 12-13 δίκτυα ανίχνευση.
      Δυο φώτο παρακάτω..
      http://i.imgur.com/pRzRqdP.jpg
      http://i.imgur.com/ObzGQlm.jpg

      Ωστόσο το Chip που φοράει είναι δύσκολο. Το βλέπω δύσκολο να του περνάμε κάτι άλλο (π.χ Ubuntu). Αυτό που έδειξες εσύ λέει πως υποστηρίζει ήδη !!!

      Διαγραφή
  12. Odroid u2 με τα χιλια, εχει και υποστηριξη απο Cyanogenmod, ηδη τρεχει 4.2.2 οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ κατατοπιστικός ο οδηγός!...Μια ερώτηση...στην περίπτωση που η τηλεόραση δεν έχει usb θύρα αλλά μόνο hdmi, μπορεί το gadgetaki να δουλέψει; Ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννη αν προσέξεις καλύτερα στο βίντεο θα δεις πως δε χρειάζεσαι usb θύρα αλλά μόνο hdmi οπότε ναι μπορεί να δουλέψει

      Διαγραφή
    2. H usb θύρα χρειάζεται για το ρεύμα (στο δικό μου τουλάχιστον). Από εκεί παίρνει ρεύμα. Ωστόσο και να μην έχει η τηλεόραση σου , με ένα USB-Hub είσαι καλυμμένος. Αν κοιτάξεις τις φώτο που ανέβασα στο σχόλιο πιο πάνω , θα δεις ένα HUB (μπλε καλώδιο). Από εκεί του δίνω ρεύμα (όχι από την τηλεόραση). Το συγκεκριμένο HUB είναι με ρεύμα (μπαίνει στην πρίζα δηλαδή - σημαντικό αυτό).

      Διαγραφή
  14. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βάλουμε cd player στο στικακι με το ανάλογο αξεσουάρ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώσε λίγες ακόμα πληροφορίες για το τι θέλεις να κάνεις γιατί ακούγεται ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    2. Ακόμα δεν το έχω το συγκεκριμένο μοντέλο (σκοπεύω να το αγοράσω αυτές τις ημέρες) αλλά σκεφτόμουν μήπως γινόταν να βάλουμε ένα DVD player ώστε να μην χρειαστεί να έχουμε και DVD/bluray player από κάτω αλλά και για να εξοικωνομισουμε χώρο, και για να αποφύγουμε τα πολλά τηλεκοντρολ και γενικώς για να είναι όλα μαζεμένα

      Διαγραφή
    3. Μου φαίνεται αδύνατο αυτό που θες να κάνεις.

      Διαγραφή
  15. Γεια σας παιδια εχω το mk809 και δεν μου ανοιγη καθολου το wifi γνωριζη καποιος κατι για αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. φοβερη μαγκia και ηθελα να αγορασω tablet υπαρχει καποιο καλυτερο μοντελο απ αυτο δοκιμασμενο και επισης θελω να ρωτησω αν υπαρχει με 3D support

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν πολύ καλύτερα και πολύ ακριβότερα μοντέλα. Τι εννοείς ακριβώς με το 3D;

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα. Η γνώμη σας γι'αυτό ποια είναι? Αξίζει τα λεφτά του. http://www.ebay.com/itm/QUAD-CORE-HI702-RK3188-Android-4-1-TV-BOX-Dongle-with-WIFI-HDMI-External-Antenna-/261219105187?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item3cd1df39a3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται πολύ καλό με μοναδικό ψεγάδι τη RAM. Θα προτιμούσα να είχε 2GB. Πολύ καλό επίσης το γεγονός ότι έχει εξωτερική κεραία WiFi.

      Νομίζω αξίζει.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα και εγώ αυτό νομίζω. Λες να διαβάζει εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους?

      Διαγραφή
    3. Αυτό έχει να κάνει με την εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσεις για παίξεις τα βίντεό σου. Για παράδειγμα ο ΜΧ player διαβάζει κανονικά.

      Διαγραφή
  18. ολα ωραια και καλα, με την θερμοκρασία τι γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα,
    πέρα του mk808, υπάρχει κάποια νεότερη version που να λύνει πιθανώς τα προβλήματα της προηγούμενης και με ανάλογη περίπου σχέση τιμής;

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν ένα σωρό αλλά τα προβλήματα με το αδύναμο WiFi υπάρχουν ακόμα.

      Διαγραφή
    2. ΟΚ θα πειραματισθώ και θα σας ενημερώσω αν και υπάρχει οπτική επαφή ανάμεσα στην TV και το router (απόσταση πέντε μέτρων). Ευελπιστώ να μην έχω προβλήματα με το wifi.

      Απόκτηση από e-bay?

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα με το WiFi αλλά είμαι κοντά.
      Πάρτο από το Aliexpress (το eBay της Ασίας).

      Διαγραφή
    4. Ποια η γνώμη σας γι'αυτό http://www.ebay.com/itm/Google-Android-4-2-Quad-core-RK3188-TV-Box-CS918-2G-8G-HDMI-RJ45-WIFI-Bluetooth/261235620535?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D163%26meid%3D8924601145276157845%26pid%3D100005%26prg%3D1088%26rk%3D2%26sd%3D261219105187%26

      Διαγραφή
    5. Τα λόγια είναι περιττάααααα...

      Διαγραφή
  20. εγώ το έχω αγοράσει mk808 και έχω το εξής πρόβλημα. έχω την philips ambilight και ενώ είναι 1024 x768 hd HDMI σύνδεση δεν είχα καθόλου εικόνα και το έβαλα στην χαμηλότερο ανάλυση και είναι χάλια από εικόνα έχει κάποιος ηδέα τι να κάνω γιατί σκέφτομαι να το πουλήσω και είναι κρίμα HDMI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το έχω στα 720p - 60Hz και είμαι μια χαρά.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, ανάμεσα στο MK808 &MK809 από τεχνικά χαρακτηριστικά προτιμούμε το πρώτο;

      To MK809III με 2GB/8GB ROM τετραπύρηνο αξίζει τα 79USD?

      Chrsman

      Διαγραφή
    3. Όσο πιο πολλά έχει τόσο πιο καλά και τα 80 δολάρια μια χαρά είναι. Το θέμα με τα κινέζικα είναι ότι δεν ξέρεις τι πρόβλημα θα βγάλουν (αν βγάλουν) αν δεν τα βάλεις στην πρίζα.

      Διαγραφή
  21. πηρα το MK809 III Rockchip RK3188 3188 Quad Core Cortex A9 MK809III MINI Androind 4.2 PC TV Stick 2GB RAM 8GBROM 1.8GHz
    Ειναι ασταθης η συνδεση και οταν προσπαθω να μπω στο facebook απο τον chrome μου γραφει πως ειναι μη ασφαλης η συνδεση.Τι μπορει να συμβαινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αστάθεια του WiFi είναι γνωστή. Όσον αφορά το fb, μόνο εκεί σου το βγάζει; Στις άλλες σελίδες μπαίνεις κανονικά;

      Διαγραφή
  22. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγαινε "Ρυθμίσεις >Εφαρμογές" βρες τον Chrome και κάντο.

      Διαγραφή
  23. Ενταξει θα προσπαθησω σε ευχαριστω πολλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συγνωμη που σε ενοχλω παλι πριν κανω αυτο που μου ειπες μου ειπε ο κινεζος να βαλω το firmare αυτης της σελιδας http://blog.geekbuying.com/index.php/category/android-tv-stick-tv-box/mk809iii/ και τωρα δεν συνδεεται ουτε στο wi-fi.
    Ξερεις πως να αφαιρεσω αυτο το firmware για να γυρισει στην αρχικη του κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζήτησέ του το παλιό firmware πάλι για να το εγκαταστήσεις με τον ίδιο τρόπο.

      Διαγραφή
  25. Μου το εστειλε αλλα δεν βρισκει πάλι το wi-fi βάζω το wi-fi στο on τσεκάρω και το τετραγωνάκι δίπλα αλλα τίποτα καμμια βοήθεια:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλό μεσημέρι,
    προσπαθώ με το MK808 να δω live streaming (kontra channel)μέσω Google chrome και δεν μπορώ (:"Chrome for Android does not support this plug in"). Αλλα και με τον άλλον browser πάλι δεν γίνεται.
    Μπορείτε να με βοηθήσετε;

    chrsman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον Chrome δε θα παίξει ποτέ. Χρειάζεσαι το flash player και έναν συμβατό browser όπως τον Android browser ή τον Firefox.

      Δοκίμασε αυτό:http://www.doctorandroid.gr/2013/08/android-browser-flash-android-jellybean.html

      Έχε υπόψιν σου ότι ακόμα και αν το πετύχεις, κάποιες σελίδες θα συνεχίσουν να μη λειτουργούν.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα,
      ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Να ρωτήσω, οι έτοιμες smart tv (π.χ Samsung) έχουν τη δυνατότητα για live streaming; (περισσότερο ως μέτρο σύγκρισης με ενδιαφέρει).

      Διαγραφή
    3. Όχι. Είναι απαράδεκτες κατά τη γνώμη μου.

      Διαγραφή
  27. καλησπέρα σας

    έχω ένα πρόβλημα που μου έχει σπάσει τα νεύρα και δεν μπορώ να βρώ λύση:

    έχω πάρει το Rockchip MK908 εδω και 2 μήνες, τα σύνδεσα όλα πληκτρολόγιο, internet, εξ σκλ δίσκο, εφαρμογές κτλ το χρησιμοποιούσα κανονικότατα και όλα δούλευαν οκ, εκτός απο τον δίσκο που μερικές φορές δεν τον έβρισκε αμέσως αλλά με λίγη προσπάθεια τα κατάφερνε.

    Πλέον το android usb tvbox δεν τον αναγνωρίζει τον σκληρό και δεν μπορώ να κάνω mount ώστε να δω τα media που θέλω.

    Ο σκληρός αναγνωρίζετε κανονικά απο το laptop και σε μια άλλη smart tv.

    Τί να φταίει? Ο σκληρός είναι φορητός 500gb wd που τον έχω καμιά 6αριά χρόνια και τότε μπορεί να ήταν ήδη κάπος "παλιός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη, δοκίμασε να βάλεις μόνο το σκληρό να δεις αν δουλεύει. Επίσης δοκίμασε άλλο πριζακι.

      Διαγραφή
    2. τα έχω κάνει ήδη αυτά, ο σκληρός δουλεύει παντού εκτός απο το android tv box

      Διαγραφή
  28. Καλησπέρα.
    Θα ήθελα την βοήθεια σας να επιλέξω ποιο από τα δυο να πάρω.

    1. http://www.ebay.com/itm/Google-Android-4-2-Quad-core-RK3188-TV-Box-CS918-2G-8G-HDMI-RJ45-WIFI-Bluetooth/261235620535?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D163%26meid%3D8924601145276157845%26pid%3D100005%26prg%3D1088%26rk%3D2%26sd%3D261219105187%26

    με προβληματιζει αυτό που γράφει στο τέλος
    Note:This Product dose not support bluetooth.
    Δηλαδή?

    2. http://www.ebay.com/itm/360735413079?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649

    3. κάποιο άλλο που να ξέρετε ότι είναι καλύτερο από τα δυο πρώτα με περίπου τα ίδια λεφτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έπαιρνα το πρώτο γιατί είναι τετραπύρηνο και έχει θύρα ethernet καθώς ως γνωστόν αυτά τα στικάκια έχουν ένα θεματάκι με το WiFi. Σχετικά με το Bluetooth, απλά δεν έχει. Αυτό λέει.

      Εγώ θα έπαιρνα ένα από αυτά: http://www.hardkernel.com/renewal_2011/main.php

      Διαγραφή
    2. το δεύτερο το βρίσκω και αυτό τετραπυρηνο.
      http://www.ebay.com/itm/MT09-2G-8G-HDMI-Quad-Core-Android-4-2-Bluetooth-Mini-PC-Dongle-2-Antenna-TV-Box-/281147391956?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item4175b0bfd4

      Αν εξαιρέσεις το ethernet (λόγου σαλονιού που το θέλω είναι λίγο δύσκολο να περάσω καλώδιο,όποτε δεν με και και τόσο) είναι καλύτερο από το πρώτο η τα ίδια?

      και λες παρόλο που έχει 2 εξωτερικές κεραίες να έχω σίγουρα πρόβλημα με το σήμα (6-7 μετρά απόσταση από ρουτερ) γιατί αν είναι έτσι τότε είναι μονόδρομος το ethernet

      Διαγραφή
    3. Και το MK808 διπλή κεραία έχει. Το έχω στα 2.5 μέτρα από το router και πιάνει δύο γραμμές καμιά φορά. Είναι πολλά τα 6 μέτρα.

      Διαγραφή
    4. όποτε βλέπω να παίρνω το πρώτο και να ψάχνω λύση για το καλώδιο.
      Σ' ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

      Διαγραφή
  29. Καλό μεσημέρι,
    προσπαθώ να επικοινωνήσει το laptop με το mk808 (να προβάλλω στην TV ότι δείχνει το laptop μέσω του mk808) αλλά δεν τα καταφέρνω.

    Υπάρχει τρόπος; Μήπως μέσω του "Network places"?
    Βρίσκει ασύρματα το laptop όμως ζητά κωδικό που δεν καταλαβαίνω ποιον κωδικό εννοεί. Any help?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. έβαλα το teamviewer υπάρχει επικοινωνία όμως σε video υπάρχει αλλοίωση χρωμάτων και καθυστέρηση !!!
    στα αρχεία κανένα πρόβλημα. Κάποια πρόταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται υπάρχει αλλοίωση. Δε γίνεται καλύτερα όταν μεταφέρεις την εικόνα ασύρματα.

      Διαγραφή
  31. Φιλε Chris προσανατολίζομαι σε μια high end προταση- έχω δει το MINIX Neo X-7
    http://www.geekbuying.com/item/NEO-X7-EU-Plug-TV-BOX-RK3188-2G-16G-BT-External-wifi-antenna-317282.html

    Με προβληματίζουν 2 θέματα
    1. ο Rockchip του- έχω διαβάσει για προβλήματα θεωρούν οτι δεν ειναι έτοιμος ακομα
    2. Οι αποσυνδέσεις που διάβασα σε διάφορα reviews και γενικά ότι δεν παίζει καθόλου xbmc

    υγ θελω να εχει και btooth - any suggestions mate?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι αγοράζουμε κινέζικα. Ο Rockchip φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Snapdragon για παράδειγμα και νομίζω ότι κάνει απλά τη δουλειά του και δεν είναι για πολλά πράγματα. Εδώ ο MediaTek που είναι μεν κινέζικος αλλά ανώτερος, έχει τα θεματάκια του.

      Στο θέμα μας όμως, νομίζω ότι αν έχεις να δώσεις λεφτά, πρέπει να πάρεις ένα από τα ODROID. Έχουν Exynos επεξεργαστές (Samsung) και ένα μοντέλο υποστηρίζεται επίσημα και από τη CyanogenMod.

      Θα τα βρεις εδώ: http://www.hardkernel.com/renewal_2011/main.php

      Για τις αποσυνδέσεις: Δεν έχω ακούσει για κανένα μοντέλο μέχρι σήμερα να είναι εντάξει με το WiFi του.

      Για το bluetooth: Εγώ χρησιμοποιώ ένα παλιό dongle των 5€ που το έχω βάλει στη θύρα USB. Θα βρεις σε οποιοδήποτε κατάστημα τεχνολογίας.

      Διαγραφή
    2. Οτιδήποτε έχω περάσει Cyanogen δουλεύει άψογα ακόμα και στο tabletaki μου στο galaχy p5100

      Το είδα, κάθε κομμάτι είναι built οποτε να υπολογίζω καμια 250 δολάρια (200 ευρω δηλ)

      case δεν βλέπω και με ανησυχεί (όχι λόγω ομορφιας- αλλά επειδή έχω 2 πολυ περίεργους γάτους μεσ στ σπιτι αν το δουν ετσι με τα κυκλωματάκια και τα τσιπάκια πανω, θα παιξουν αυτα μαζι του και οχι εγω με αυτο)

      Διαγραφή
    3. Δεν το έπιασα αυτό με τα 250 δολάρια. Όσο για τη θήκη, όντως δεν έχει αλλά πολλοί φτιάχνουν από LEGO τουβλάκια!

      Διαγραφή
  32. λεω ότι. ότι θελω πρέπει να το πάρω ξεχωριστά, θυρες κλπ

    lego??? lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. καλό μςσημέρι,
    το MK808 δεν επιτρέπει το παίξιμο live streaming. Εμφανίζει το μήνυμα ότι δεν υποστηρίζει adobe flash.
    Υπάρχει κάποια λύση;;
    Προσπάθησα να δω την ΑΕΚ στο sport24.gr και απογοητεύθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ αρχάς χρειάζεσαι τον Android browser ή τον Firefox, αλλά επειδή να ξέρεις ότι δε λειτουργεί σε όλα τα site. Εχω δει και βλέπω live streaming κανονικά.

      Διαγραφή
  34. Χαίρετε.Μήπως ξέρεις κανείς πως γράφω ελληνικούς χαρακτήρες στο tronsmart mk908 με χρήση εξωτερικού πληκτρολογίου; Eυχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτό:

      https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apedroid.hwkeyboardhelper

      Διαγραφή
    2. Σωστός.Το έβαλα άλλα έχω ένα ακόμη πρόβλημα.Δε μπορώ να βάλω το κενό με την αγορασμένη έκδοση.Ειτε σε αγγλικά,ειτε σε ελληνικά.Με την demo έκδοση πατάω και κρατάω το space για 2" και γράφει (demo version) που σημαίνει ότι λειτουργεί.Με την αγορασμένη το space ειναι "νεκρό"
      Μπορείς να με βοηθήσεις; Eυχαριστώ

      Διαγραφή
    3. Δεν έχω τέτοιο πρόβλημα εγώ. Καλύτερα επικοινωνησε με το δημιουργό εφόσον το αγόρασες για να σε βοηθήσει.

      Διαγραφή
  35. μπορώ να συνδέσω wii mote ? παιχνίδια παιζει ?
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μπορείς να συνδέσεις και Wii mote και PS3 χειριστήριο υπό προϋποθέσεις. Παιχνίδια παίζει αλλά το συγκεκριμένο είναι λιγάκι παλιό. Θα πρέπει να πάρεις ένα τετραπύρηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ευχαριστώ για την άμεση απάντηση τελικά παρήγγειλα αυτό http://www.lightinthebox.com/s400-android-4-2-tv-player-rockchip3066-1600mhz-dual-core-wi-fi-bluetooth-1gb-ram-8gb-rom-hdmi_p987754.html πώς σου φαίνεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. geia sou file Chris endiaferon fash kai ekana kai egw mia ereunoula kai vrika kati se parakalw tsekaretw kai pes mou thn apopsh sou kai kata poso oi dynatothtes tou epitrepoun kalh xrhsh gia games momies kai genika plohghsh sto diadyktio....http://www.tinydeal.com/px-818-android-42-rk3188-tv-box-w-wifi-hdmi-rj45av-out2g8g-p-99743.html?gclid=CN3b4--2-7sCFQZf3godmHIAqA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο φαίνεται. Δεν υπάρχουν και πολλά καλύτερα. Το νέο δικό μου περίπου ίδιο είναι. Αυτό είναι:

      http://www.geekbuying.com/item/EU-Plug-CX-919-Android-4-1-1-Mni-PC-TV-Box-RK3188-Quad-Core-1-6Ghz-2G-8G-BT-HDMI-Black-314978.html

      Διαγραφή
  39. kai panta sumfona kai me ta xrhmata pou axizei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. nai ontos polu kalo fenete kai auto...poio krineis kalutero apo ta 2 auta to diko sou kai auto pou vrika?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να τα δοκιμάσεις για να καταλάβεις. Το δικό μου έχει τα θεματάκια του (αναμενόμενο για κινέζικο) αλλά έμαθα να ζω μαζί τους. Το ίδιο θα κάνεις και εσύ.

      Διαγραφή
  41. Μπορουμε να στρειμαρουμε βιντεο με ενα τετοιο gadgetaki?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς με το Cheapcast:
      http://www.doctorandroid.gr/2013/08/cheapcast-android-chromecast.html

      και με το AllCast:
      http://www.doctorandroid.gr/2013/12/allcast-android.html

      Διαγραφή
    2. Eυχαριστω πολυ. Συγχαρητηρια και για το site. Φαινεται πολυ ενδιαφερον...

      Διαγραφή
  42. καλησπερα chris. θελω να αγορασω και εγω οπως ολοι ενα mini pc android και θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σου. λοιπον θελω να μετατρεψω την τηλεοραση σε smart tv να βλεπω ταινιες online (live streaming) να παιζω παιχνιδια και να συνδεομαι στον εξωτερικο σκληρο για βλεπω ταινιες που ειναι αποθηκευμενες σε αυτον. και τι γινεται εαν ο router εχει μια αποσταση καπου στα 15 μετρα απο την τηλεοραση? αυτη ειναι μια συσκευη που πιστευω με καλυπτει Android Mini PC Rikomagic Quad Core MK802IV 1.8GHz. αν εχεις κατι καλυτερο να μου προτεινεις, ας ειναι και πιο ακριβο. ευχαριστω εκ τον προτερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με το live streaming είναι λίγο δύσκολο. Όλα τα στικακια του είδους έχουν προβλήματα με WiFi drops.

      Εγώ έχω πάρει το CX919 και θα σου πρότεινα επίσης ένα από τα Odroid.

      Διαγραφή
  43. η εναλακτικη να χρησιμοποιησω το στικακι σε ενα χωρο οπου τηλεοραση και μοντεμ ειναι διπλα διπλα (ουτε μισο μετρο). αν υπαρχει καποιο με συνδεση ethernet με το μοντεμ. τα φωτα σου σε παρακαλω γιατι υπαρχουν τοσα πολλα που εχω χασει την μπαλα. ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει σημασία πόσο κοντά είσαι. Τα προβλήματα θα υπάρχουν πάλι. Για σύνδεση μέσω ethernet ρίξε μια ματιά στα Odroid που σου είπα πριν.

      Διαγραφή
  44. Καλησπέρα,
    σκεφτόμουν να πάρω κάτι τέτοιο

    http://www.ebay.com/itm/CS918-Quad-Core-Android-4-2-TV-Box-Player-HDMI-1-8GHz-WiFi-1080P-2GB-8GB-EU-Plug-/171197922423?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item27dc30fc77

    το οποίο έχει και LAN αλλά και έξοδο για αναλογική TV τι λέτε αξίζει ή να πάω στην λύση των απλών στικ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει πολύ η τιμή του και θεωρώ απαραίτητη τη θύρα ethernet. Παρτο φίλε και μην ξεχάσεις να μας πεις εντυπώσεις.

      Διαγραφή
    2. Το εχω παρει και εγω το παραπανω media center και ειναι αρκετα καλο. Αυτο το λεω γιατι αφου το αγορασα ανακαλυψα διαφορα μικροθεματακια σχετικα με το XBMC. Τελικα λυθηκαν με την καινουρια εκδοση του και με το beyond XBMC.
      Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι πως βλεπεις "ματσακια" κλπ απο τα διαφορα site? Μεσω browser ή με καποιο αλλο τροπο? Σε ρωταω γιατι αλλες φορες παιζουν και αλλες φορες κολλανε τα stream ή δεν παιζουν καθολου.

      Διαγραφή
    3. Βλέπω μέσω Sopcast. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να δεις μπάλα σε υψηλή ποιότητα χωρίς κολλήματα.

      Διαγραφή
  45. Παρελαβα το Rockchip MK808 Σημερα και πραγματικα αξισει τα λεφτα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter