Zime: Ένα ημερολόγιο... χαρτί υγείας!


Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία στο κινητό μας είναι σίγουρα το ημερολόγιο στο οποίο μπορούμε να σημειώσουμε ένα σωρό πράγματα όπως τον επόμενο καφέ με τους φίλους μας, ένα σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού ή πότε παίζει η αγαπημένη μας ομάδα. Έχουμε δει λοιπόν ημερολόγια σε σελίδες, σε κάρτες, ακόμα και σε πέτρα (των Μάγια), όλα πρακτικά αλλά με έλλειψη φαντασίας από το δημιουργό τους!

Το Zime είναι ένα πανέμορφο ημερολόγιο του οποίου η λογική είναι τελείως διαφορετική από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Έχει την ιδιαιτερότητα να ξετυλίγεται σα χαρτί υγείας, δίνοντάς μας ένα νέο και πιο ευχάριστο τρόπο ενημέρωσης για τα συμβάντα που μας περιμένουν στο μέλλον. Στην κεντρική του οθόνη θα βρούμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να το χρησιμοποιήσουμε, ενώ μπορεί να συγχρονίσει και από το Ημερολόγιο Google, κάνοντάς το διαθέσιμο και μέσω υπολογιστή. Είναι από προεπιλογή ρυθμισμένο να μας προβάλει ώρες γραφείου (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 - 18.00 με μία ώρα διάλειμμα), αλλά μπορούμε να το διαμορφώσουμε όπως θέλουμε εμείς. Στο κάτω μέρος θα βρούμε επίσης και την κεντρική μπάρα από την οποία μπορούμε να μεταπηδήσουμε σε μακρινές ημερομηνίες ή να επιστρέψουμε στο σήμερα.


Εκτός από πρωτότυπο, όμορφο και πρακτικό, μπορεί να μας βοηθήσει να μην αργούμε στα ραντεβού μας, κρατώντας στατιστικά στοιχεία για αυτά! Μετά από κάθε ραντεβού λοιπόν, μπορούμε να επιλέξουμε αν αργήσαμε ή αν φτάσαμε στην ώρα μας, διαμορφώνοντας έτσι μία καμπύλη η οποία στο τέλος της κάθε εβδομάδας θα μας πει κατά πόσον ήμασταν συνεπείς ή όχι. Μικρή λεπτομέρεια αλλά χρήσιμη.


Είναι λοιπόν πολύ ιδιαίτερο, ξεχωριστό και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε, μιας και θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter