Αναρτήσεις

Κάνουμε root το Turbo-X Hive του Πλαισίου (Ekoore Duke)

Εικόνα
Σύνταξη TheHamster (XDA Developers) Μετάφραση Chris K Η παρακάτω διαδικασία έχει πραγματοποιηθεί σε ταμπλέτα Ekoore Duke 16GB WiFi , έκδοσης Duke FW 05700 αλλά ενδέχεται να λειτουργεί σε όλες τις παραλλαγές του. Μια από αυτές είναι το Turbo-X Hive που πωλείται στην Ελλάδα από το Πλαίσιο. Τα αρχεία έχουν παραλλαχθεί από την αρχική έκδοση για την απλοποίηση της διαδικασίας. Με την παρακάτω διαδικασία θα καταφέρετε να μπείτε σε recovery mode, να δημιουργήσετε ένα backup το οποίο θα μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να επαναφέρετε αν κάτι πάει στραβά και να κάνετε root τη συσκευή σας.

Αναβάθμιση για το Where’s My Water? με νέες περιπέτειες του Cranky αυτή τη φορά!

Εικόνα
Όσοι εκμεταλλεύθηκαν τις προσφορές του προηγούμενου μήνα στο Android Market και απέκτησαν το Where’s My Water? μόνο με 0,10€, θα νιώθουν το λιγότερο ικανοποιημένοι για την αγορά τους. Εσείς λοιπόν που το προτιμήσατε, θα εκτιμήσετε δεόντως και την αναβάθμιση του Σαββατοκύριακου, με πέντε νέες πίστες με την ιστορία του μεγάλου αντιπάλου του ήρωά μας (Swampy), ονόματι Cranky .

Και το HTC EVO 3D στον κατάλογο των smartphone που τρέχουν Linux!

Εικόνα
Όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα αυξάνονται οι συσκευές που τρέχουν εφαρμογές και λειτουργικά συστήματα φτιαγμένα για ARM αλλά και x86 αρχιτεκτονικές, με την ίδια ευκολία. Η νεότερη συσκευή είναι το HTC EVO 3D, στο οποίο κατάφεραν να εγκαταστήσουν Knoppix αλλά και Windows 95/98/XP .

Plan B: Το εγκαθιστάτε στο Android σας αφού σας το κλέψουν, για να το ξαναβρείτε!

Εικόνα
Μιλήσαμε και παλαιότερα για εφαρμογές που βοηθούν να βρούμε τη χαμένη μας συσκευή αλλά καμία δεν είχε την ιδιαιτερότητα που έχει το Plan B . Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι οτι μπορείτε να το εγκαταστήσετε αφού χάσετε (ή σας κλέψουν) τη συσκευή σας!

AndroGET: Ένας έξυπνος download manager για το Android

Εικόνα
Όσο οι απαιτήσεις από τις mobile πλατφόρμες αυξάνονται, τόσο θα βλέπουμε όλο και περισσότερα προγράμματα που χρησιμοποιούμε στους υπολογιστές μας, να έρχονται και στα κινητά μας. Ένα είδος τέτοιων προγραμμάτων είναι και οι download manager.

Μια ακόμα σταθερή Android 4 ICS ROM για το Samsung Galaxy SII, διαθέσιμη για κατέβασμα

Εικόνα
Ο “φούρνος” (XDA) δουλεύει με ταχείς ρυθμούς και το νέο  “ψωμί” που ξεφούρνισε είναι μια νέα σταθερή Android 4 ICS ROM για το Galaxy SII.

To Android συνάντησε το Kinect και μαζί απέδωσαν... μαγεία!

Εικόνα
Να το ξαναπώ ή καταντάω γραφικός; Το Android (και μαζί το Open Source) πάει παντού και δεν πεθαίνει με τίποτα! Το κλειδί είναι το άνοιγμα στην κοινότητα και τους developers και φαίνεται να το έχουν καταλάβει πολύ καλά Google και κατασκευαστές.

ES File Explorer: Ο καλύτερος διαχειριστής αρχείων του Android

Εικόνα
Αφού αγοράσατε την πρώτη σας Android συσκευή, το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να γεμίσετε την κάρτα sd με φωτογραφίες, μουσική, ταινίες και όποιο άλλο είδος αρχείων θέλετε να κουβαλάτε μαζί σας. Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα όμως. Το Android δε διαθέτει εφαρμογή με την οποία να μπορείτε να δείτε τα αρχεία που έχετε στη συσκευή σας!

Το Φεβρουάριο θα είναι διαθέσιμο το επίσημο root tool του Asus Transformer Prime

Εικόνα
Μετά το κράξιμο για τον κλειδωμένο bootloader, η Asus ανακοίνωσε οτι ετοιμάζει μια εύκολη διαδικασία ξεκλειδώματος του εν λόγω tablet. Σήμερα ήρθε και η επιβεβαίωση στο λογαριασμό twitter της εταιρίας οτι το εργαλείο αυτό θα είναι έτοιμο το Φεβρουάριο. Οπότε η ζημιά διορθώθηκε πριν καν γίνει. Ευχαριστούμε!

Το Ubuntu ήρθε και στο Asus Transformer Prime!

Ενώ η εγκατάσταση του Ubuntu στο πρώτο Asus Transformer παραμένει στάσιμη και αφού είδαμε τη σχετικά εύκολη διαδικασία να έχουμε Ubuntu στο HTC Desire , είδαμε σήμερα και ένα βίντεο με οδηγίες στο XDA για το πώς θα εγκαταστήσουμε το αγαπημένο μας λειτουργικό σύστημα στο επερχόμενο Asus Transformer Prime. Μένει μόνο να περιμένουμε να έρθει και στην Ελλάδα για να το δοκιμάσουμε. [ XDA Developers ]

Zen Pinball THD: Εκπληκτικό pinball παιχνίδι για τους λάτρεις του αθλήματος

Εικόνα
Αφού αγοράσετε την πρώτη σας ταμπλέτα θα αναρωτηθείτε φυσικά πώς μπορείτε να την αξιοποιήσετε. Πέρα από το ίντερνετ που έχετε πάντα μαζί σας θα χρειαστείτε και κάποιες συμπληρωματικές χρήσεις για να κάνετε απόσβεση. Μπορείτε να διαβάσετε άνετα τα βιβλία σας, να δείτε τις ταινίες σας και φυσικά να παίξετε παιχνίδια.

Ο δημιουργός του εγκαταστάτη του Busybox αποφάσισε να ανοίξει τον κώδικά του

Εικόνα
Όσοι κάνουν root και flash στις συσκευές τους πρέπει να ξέρουν για τι πράγμα μιλάμε. Το Busybox είναι ένα προαπαιτούμενο πρόγραμμα το οποίο πρέπει να φλασάρουμε στη συσκευή μας αν θέλουμε να έχουμε πλήρη δικαιώματα υπερχρήστη (superuser). Για να εξηγήσουμε καλύτερα τι είναι, πρέπει να πούμε οτι το Android είναι ένα linux based λειτουργικό σύστημα και όπως όλα, διαθέτει προγραμματάκια μέσα σε ένα συγκεκριμένο φάκελο τα οποία μπορούμε να τρέξουμε μέσω τερματικού. Αυτό που κάνει το Busybox είναι να προσθέτει κάποια από αυτά που λείπουν από το Android, όπως η μετακίνηση, αντιγραφή και μετονομασία αρχείων από και προς τον αρχικό φάκελο (root) της συσκευής μας. Το εργαλείο λοιπόν που βοηθάει να εγκατασταθεί το Busybox είναι πια ανοιχτού κώδικα και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να μάθουμε πώς το εγκαθιστά αλλά και να δημιουργήσουμε νέα υπομενού και προγράμματα που θα εκμεταλλεύονται τις νέες δυνατότητες που εισάγει. Τον εγκαταστάτη μπορείτε να τον βρείτε δωρεάν στο Android M

Grabatron: Το πανέμορφο alien apocalypse παιχνίδι ήρθε και στο Android

Εικόνα
Χρόνια τώρα αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν αν έρχονταν εξωγήινοι στη Γη . Θα ήταν φιλικοί ή εχθρικοί, σωτήρες ή κατακτητές; Σκεφτήκατε όμως ποτέ πώς νιώθουν αυτοί οι καημένοι που έρχονται από τόσα χιλιόμετρα στη Γη; Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση τους στο Grabatron!

Το Google Sky Map γίνεται ανοιχτού κώδικα

Εικόνα
Αν ήταν όλοι να πετούσαν τα “σκουπίδια” τους έτσι, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Η Google αποφάσισε οτι στέρεψε από ιδέες και δεν μπορεί πλέον να αναπτύξει το Google Sky Map. Το κάνει λοιπόν δώρο στην κοινότητα ανοιχτού λογισμικού και στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon για περεταίρω ανάπτυξη από τους σπουδαστές. Η εφαρμογή για το Android γίνεται και αυτή ανοιχτού κώδικα και οι λάτρεις της αστρονομίας μπορούν να την εξελίξουν και να τη φέρουν στα μέτρα τους. Κατεβάστε την εφαρμογή δωρεάν από το Android Market για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. [ Google Research Blog ]

Osmos HD: Η σούπερ indie επιτυχία ήρθε και στο Android

Εικόνα
Οι δημιουργοί των ανεξάρτητων παιχνιδιών φαίνεται οτι αγαπούν ιδιαίτερα τις mobile πλατφόρμες και αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί αυτά τα παιχνίδια είναι εύκολο να μεταφερθούν, αφού δεν έχουν τρελές απαιτήσεις. Η διαφορά τους με τις μεγάλες παραγωγές είναι οτι βασίζονται στην απλότητα, την εξυπνάδα και την όμορφη παρουσίαση και γνώμη μου είναι οτι έχουν μεγαλύτερη αξία από ότι π.χ. το Battlefield με την ωμή βία (το οποίο λατρεύω παρεπιπτόντως).

Ενημέρωση για όλες τις σταθερές Android 4 ICS custom ROM

Εικόνα
Ξέρω πως αδημονείτε να αναβαθμιστείτε στη νέα έκδοση του Android ιδιαίτερα όταν ακούτε από τους τυχερούς που το έχουν εγκαταστήσει πόσο όμορφο και λειτουργικό είναι. Παρακάτω θα δείτε συνοπτικά μια λίστα με αυτές που είναι λειτουργικές μέχρις ένα σημείο και ίσως να αξίζει να κάνετε μια δοκιμή και για συσκευές που μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε η αναβάθμιση του Motorola Xoom σε Android 4.0.3

Εικόνα
Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς φανφάρες ξεκίνησε από χθες η αναβάθμιση του Motorola Xoom σε Android 4.0.3 . Όσοι αγοράσατε τη συγκεκριμένη συσκευή, η οποία έχει πολύ καλή τιμή το τελευταίο διάστημα (και όχι τα 650€ με τα οποία ξεκίνησε να πωλείται), μπορείτε να ελέγξετε στη διαδρομή “Μενού > Ρυθμίσεις > Σχετικά > Ενημερώσεις συστήματος” για την αναβάθμιση. Να θυμίσουμε οτι οι αναβαθμίσεις έρχονται σε κύμματα. Οπότε αν δεν είναι ακόμα διαθέσιμη η δική σας, κάντε λίγη υπομονή. [ AndroidCentral ]

ROM Toolbox: Το υπέρτατο εργαλείο για τους εθισμένους στην αλλαγή ROM

Εικόνα
Όσοι είστε φανατικοί των δοκιμών και των βελτιστοποιήσεων στο Android σας, σίγουρα κάθε φορά που κάνετε wipe βλαστημάτε την ώρα και τη στιγμή που πρέπει να επαναφέρετε τα δεδομένα σας και τις εφαρμογές σας στη συσκευή. Μια εφαρμογή για κάθε διαδικασία δεν είναι και ότι καλύτερο ιδιαίτερα όταν πασχίζουμε για ελεύθερο χώρο στη μνήμη μας. Μέχρι σήμερα, γιατί ήρθε το ROM Toolbox και είναι απίθανο!

Έτοιμη η εφαρμογή Μουσικής της CyanogenMod 9. Κατεβάστε την!

Εικόνα
Ορίστε και το δωράκι από τους δημιουργούς της Cyanogen ROM οι οποίοι δουλεύουν πυρετωδώς για να μας φέρουν το Android 4 ICS στις συσκευές μας. Μερικά κομμάτια του τελειώνουν σιγά σιγά και μας δίνεται η ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε άμεσα και ελεύθερα. Πρώτο από όλα το ολοκαίνουριο Music app! Όπως μας είχαν υποσχεθεί, θα μοιάζει με αυτό της Google, θα έχει όμως περισσότερες επιλογές και θέματα για να του αλλάζουμε εμφάνιση. Στις εικόνες βλέπετε το Music app με θέμα “ICS” . Μερικά από τα χαρακτηριστικά της: Αγορά μουσικής μέσα από την εφαρμογή Ενημέρωση στα social για τη μουσική που ακούμε Ορισμός ήχου κλήσης Διαγραφή μουσικής μέσα από την εφαρμογή Χειρισμός από τη Notification και τη Lock Screen Διαχείριση της μουσικής με κούνημα της συσκευής (shake & flip) Καινούρια widget Και όλα αυτά μέσα στη Cyanogen που όλοι αγαπήσαμε. Κατεβάστε τη δωρεάν από τη σελίδα του δημιουργού . [ SeeingPixels ]

Η Samsung ενώνει BadaOS και Tizen και οδεύει προς την κορυφή!

Εικόνα
Αναμενόμενο! Όχι ο γάμος του BadaOS με το Tizen (πρώην MeeGo), αλλά η κίνηση της εταιρίας Samsung. Πολλά ακούγονταν τους τελευταίους μήνες, από αφοσίωση στο δικό της BadaOS και παραίτηση από το Android μέχρι εξαγορά του webOS από την HP . Όμως το webOS όσο καλό λειτουργικό και να είναι, έχει καεί ως brand name. Η διατήρηση του BadaOS που με τόσο κόπο δημιούργησε και ο εμπλουτισμός του με το φρέσκο Tizen της μεγάλης Intel που ίσως να δημιουργεί και μια νέα συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών, φαίνεται ως η καλύτερη λύση. Όλα αυτά γιατί η Samsung βλέπει πως το Android είναι εγκλωβισμένο μεταξύ πατεντών που αργά ή γρήγορα μπορεί να το στραγγαλίσουν, αλλά και επειδή θέλει να έχει τον έλεγχο και να μην εξαρτάται από τη Google. Όταν πια ενωθούν πιθανόν να επικρατήσει το όνομα Tizen, θα δούμε όμως την εμπορική επιτυχία μιας ακόμα linux διανομής στην αγορά φορητών συσκευών, από μια εταιρία που σκοπεύει να κατακτήσει την κορυφή μέσα στο 2012. [ Engadget ]

Dock4Droid: Το πρώτο task manager σε μορφή dock έφτασε στο Android

Εικόνα
Πάει ο καιρός που βάζαμε τις εφαρμογές σε φακέλους. Είναι πολύ passe βρε παιδί μου, πώς να το κάνουμε; Οι φάκελοι ανήκουν στο ταχυδρομείο! Επειδή δε νοείται λειτουργικό σύστημα χωρίς το dock του και επειδή το Android έχει αυτή τη δυνατότητα, γνωρίστε το Dock4Droid .

Maxthon Browser: Νέος, ωραίος και πολύ γρήγορος περιηγητής για το Android

Εικόνα
Πραγματικά, πόσοι είναι οι browser στο Android Market; Έχουμε χάσει το μέτρημα! Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί άραγε συνεχίζουμε και ψάχνουμε ακόμα για τον κατάλληλο; Η απάντηση είναι πως όλοι μέχρι τώρα έχουν κάποιο πρόβλημα. Άλλος είναι αργός, άλλος άσχημος, άλλος χωρίς πρόσθετα κ.ο.κ.

Outdoor Navigation: Για τους λάτρεις της φύσης, των ταξιδίων και του Android

Εικόνα
Ο λόγος που λατρεύω τα smartphone είναι γιατί είναι συσκευές “Όλα σε ένα” . Έχεις τηλέφωνο, φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα, GPS, παιχνιδομηχανή, σημειωματάριο και άλλα πολλά, σε μία συσκευή στην τσέπη σου. Καιρός λοιπόν να συμπεριλάβει και τα χόμπι μας . Αν είστε φίλοι των υπαίθριων δραστηριοτήτων το Outdoor Navigation είναι για εσάς. Δημιουργήστε διαδρομές για περπάτημα, ποδήλατο ή ότι άλλο θέλετε σε όποιο μέρος βρίσκεστε με τη βοήθεια όχι ενός αλλά 27 χαρτών μεταξύ των οποίων τα: Google Maps Bing Maps Nokia OVI Maps Yahoo! Maps και πολλών άλλων τους οποίους μπορείτε να κατεβάσετε για χρήση χωρίς ίντερνετ . Διαθέτει επίσης: πυξίδα διαχειριστή ταξιδίων με τον οποίο μπορείτε να ορίσετε τις διαδρομές σας ταχύμετρο διάγραμμα με πληροφορίες για όλες τις διαδρομές σας και SOS με SMS ή email αν κάτι πάει στραβά. Πλήρης, εύκολη και λειτουργική, θα σας λύσει τα χέρια. Θα τη βρείτε δωρεάν στο Android Maket .

Kernel Manager: Φλασάρουμε νέους πυρήνες στο Android χωρίς κόπο

Εικόνα
Ίσως πρέπει να αναφέρουμε για ακόμα μια φορά πόσο μεγάλη αξία έχει για το Android ο ανοιχτός κώδικάς του . Ακόμα και αν οι εταιρίες το αφήσουν να πεθάνει, η κοινότητα μπορεί από μόνη της να το συντηρήσει και γιατί όχι να το εκτινάξει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Από την ημέρα που δημιουργήθηκε η πρώτη “χακερίστικη” εφαρμογή μέχρι και σήμερα, βρίσκουμε σχεδόν εβδομαδιαίως νέες λύσεις για να πειράξουμε τις συσκευές μας. Σήμερα βρήκαμε τον Kernel Manager . Είναι μια εφαρμογή η οποία μας επιτρέπει να φλασάρουμε νέους πυρήνες μέσα από το λειτουργικό Android, χωρίς να χρειαστεί να  μπαίνουμε σε recovery mode. Σκεφτείτε οτι είναι κάτι σαν τον ROM Manager αλλά για πυρήνες! Μπορούμε λοιπόν μέσα από την εφαρμογή να αναζητήσουμε πυρήνες για τη συσκευή μας, να τους κατεβάσουμε και να τους φλασάρουμε με μερικά “tap”. Οι συσκευές που υποστηρίζονται μέχρι στιγμής είναι: Samsung Nexus S Samsung Transform Samsung Moment Samsung Intercept Samsung Fascinate Samsung Epic 4G HTC Nexus One

Shoot The Apple: Το νέο παιχνίδι κόλλημα στο Android

Εικόνα
Το ξέρατε οτι οι εξωγήινοι αγαπούν τα μήλα; Θα έκαναν τα πάντα για αυτά, ακόμα και να εκτοξευτούν από ένα κανόνι για να τα πιάσουν με ότι αυτό συνεπάγεται. Κάπως έτσι κυλάει η ιστορία στο Shoot The Apple , ένα παιχνίδι με τις αρχές του Angry Birds αλλά πιο προχωρημένο επίπεδο δυσκολίας.

Modern Combat 3 στα 54€ στο Android Market! Το αφεντικό τρελάθηκε.

Εικόνα
Ούτε στο μαγαζί μου δεν έχω μπει τόσες φορές όσες στο Android Market και αναζητώντας για ένα αξιόλογο παιχνίδι να σκοτώσω την ώρα μου (και να ξοδέψω κανένα πεντάευρο), έπεσα πάνω στο Modern Combat 3 της Gameloft . “Εδώ είμαστε!” είπα κοιτώντας τα screenshot. Πάω λοιπόν να το κατεβάσω για να λιώσω και τι να δω; 54 ευρώ!!! Είναι με τα καλά τους; Παιχνίδι για κινητό είναι ή για κονσόλα; Αξίζει τον κόπο να αγοράσεις ένα τέτοιο παιχνίδι που θα το παίζεις από touch οθόνη; Εδώ το PES 2012 που είναι όλα τα λεφτά κοστίζει 4 ευρώ. Και μετά μου λέτε να μην τους κράζω  (μας περνάνε για πρόβατα μου φαίνεται). Κατάληξη: Μετά από ώριμη σκέψη αγόρασα το Battlefield 3 από το Amazon με 44 ευρώ και μου έμειναν και 10. Καλές πωλήσεις!

Angel Browser: Ελαφρύς, εύκολος και πλήρης φυλλομετρητής για το Android

Εικόνα
Στην αναζήτηση για τον καλύτερο browser στο Android , πραγματικά δεν μπορούμε να καταλήξουμε κάπου συγκεκριμένα καθώς όλοι έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Για παράδειγμα ο Android browser είναι αρκετά αργός, ο Firefox είναι βαρύς ακόμα και ο Opera δεν έχει πολλές επιλογές. Κάπου στο ενδιάμεσο βρίσκεται ο Angel browser . Δεν είναι και ο πιο όμορφος αλλά στις δοκιμές που του κάναμε φαίνεται σίγουρα γρήγορος.

Hacker’s Keyboard: Δε θα χρειαστείτε άλλο πληκτρολόγιο στο Android

Εικόνα
Ένα προβληματάκι που έχουμε εδώ στην Ελλάδα είναι οτι είμαστε λίγοι σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη. Θα έχετε δει σε ηλεκτρονικά προϊόντα (όπως τα video games) να γράφουν οδηγίες σε πολλές γλώσσες και σχεδόν ποτέ στα ελληνικά. Αυτό συμβαίνει γιατί θέλουν να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο με το δυνατόν λιγότερες γλώσσες. Πόσοι μιλάνε ελληνικά; Μόνο εμείς! Μικρή αγορά λοιπόν για να ασχοληθούν οι εταιρίες. Συγκεκριμένα και για να έρθουμε στο θέμα μας, πολλές Android συσκευές έχουν έλλειψη ελληνικού πληκτρολογίου. Συνήθως μάλιστα χρησιμοποιούμε πληκτρολόγια που δε μας αρέσουν μόνο και μόνο για την ελληνική γλώσσα. Η καλύτερη λύση μέχρι πρότεινος ήταν το Multiling , με ελληνικό λεξικό και πολλά θέματα για να του φορέσετε. Μέχρι σήμερα βέβαια, γιατί ανακαλύψαμε το Hacker’s Keyboard . Κρατώντας τη συσκευή κάθετα είναι ένα απλό πληκτρολόγιο Android, γυρνώντας την οριζόντια μεταμορφώνεται σε ένα πλήρες πληκτρολόγιο υπολογιστή! Εκτός από την παροχή ελληνικής γλώσσας και λ

Button Savior: Χάλασαν τα κουμπιά; Δεν αλλάζουμε συσκευή!

Εικόνα
Πέρα από τις λειτουργίες, η μεγάλη επανάσταση που έφερε το Android 4 ICS είναι η υποστήριξη συσκευών χωρίς πλήκτρα . Ο κάθε κατασκευαστής έβαζε ένα κάρο κουμπιά στις συσκευές του και όσα είναι κοινά σε όλες τις συσκευές Android (Back, Home, Menu, Search), τα έβαζε με όποια σειρά ήθελε. Αποτέλεσμα οι χρήστες να μπερδεύονται και να δυσκολεύονται στη χρήση. Εκτός από το μπέρδεμα γεννήθηκε και άλλο ένα πρόβλημα . Τα κουμπιά χαλάνε . Φυσικό είναι όσο τα χρησιμοποιούμε να φθείρονται και να μας δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Πάρτε για παράδειγμα “τη γνωστή συσκευή με ένα κουμπί” (iPhone). Αυτό το κουμπί κάνει μια βασικότατη λειτουργία και το πατάμε συνέχεια. Ακόμα και για να μπούμε σε recovery mode, αυτό το κουμπί πρέπει να πατάμε. Φυσιολογικά θα χαλάσει! Εμείς στο Android όμως έχουμε λύσεις (χωρίς να θέλω να προσβάλω τον ανταγωνισμό) και μια από αυτές λέγεται Button Savior . Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία εμφανίζει επάνω στην οθόνη τα κουμπιά που έχει η συσκευή μας . Έτσι αν χαλά

Καλώς ήρθατε στο παραθυρικό περιβάλλον του Android!

Εικόνα
Όπου σταθεί και όπου βρεθεί η Google μας θυμίζει οτι το Android πάει παντού , σε κινητά, υπολογιστές, αυτοκίνητα και ψυγεία. Κάποια πράγματα όμως δε βολεύουν σε όλες τις συσκευές. Για παράδειγμα όταν είσαι σε υπολογιστή, δε γίνεται να βλέπεις πάντα μια εφαρμογή στην οθόνη την οποία πρέπει να κλείσεις για να ανοίξεις κάτι άλλο. Το πραγματικό multitasking απαιτεί πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα ανοιχτές, ορατές αλλά και προσβάσιμες. Σε μια τέτοια λογική θέλει να μας βάλει η εταιρία WindRiver η οποία δουλεύει πάνω σε ένα νέο module το οποίο θα μας προσφέρει αυτό που βλέπετε στην εικόνα παραπάνω! Η εν λόγω εταιρία, δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς ανήκει στην Intel και αν συνυπολογίσουμε την είδηση δια στόματος Andy Rubin οτι το Android θα υποστηρίζει και Intel επεξεργαστές, φαίνεται οτι ίσως να είμαστε πολύ κοντά στο να δούμε ένα πλήρες σύστημα Android το οποίο θα μπορέσει να αντικαταστήσει το λειτουργικό που έχουμε στον υπολογιστή μας! Μένει μόνο να δούμε πόσο γρήγορα θα μπορέσουν ν

[Ανανέωση] Έρχεται το Android 4 ICS στο Asus Transformer λίγο μετά τις 12/01

Εικόνα
Για άλλη μια φορά η Asus δείχνει το δρόμο των γρήγορων αναβαθμίσεων, μέθοδο την οποία πρέπει να αντιγράψουν και οι ανταγωνιστές της. Το Asus Transformer θα αναβαθμιστεί λίγες μέρες μετά το Asus Transformer Prime στις 12 Ιανουαρίου , πράγμα που σημαίνει οτι θα έχουμε την αναβάθμισή μας αυτή ή την επόμενη εβδομάδα. Πέρα από τη χαρά της λήψης μιας φρέσκιας αναβάθμισης, θα δείτε ελάχιστες αλλαγές καθώς το νέο Android 4 είναι απλά η σταθερή έκδοση του Android 3 όπως έχουμε εξηγήσει και παλαιότερα με κάποιες επιπλέον προσθήκες ( περισσότερες πληροφορίες ). [Ανανέωση]  Αρχές Φεβρουαρίου τελικά η αναβάθμιση, διά στόματος Asus, για το αγαπημένο μας Transformer. [ Engadget ]

Κάνουμε root και S-Off στο HTC Desire με το Revolutionary

Εικόνα
Ξέρουμε πόσο βοηθητικά είναι τα βίντεο σε σχέση με τις γραπτές οδηγίες. Δυστυχώς όμως δε διαθέτουμε συσκευές για να μπορέσουμε να καλύψουμε όλο το φάσμα, αν και θα θέλαμε. Πρόσφατα ένας φίλος μου, μου ζήτησε να του κάνω root και s-off τη συσκευή του και κατέγραψα τη διαδικασία για να μην πάει χαμένη.

[Ανανέωση] Ξεκλειδώστε τον bootloader στο HTC Desire επίσημα!

Εικόνα
Η HTC πρόσθεσε στις συσκευές που υποστηρίζονται στο HTCDev.com τρεις από τις πιο διαδεδομένες στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Desire, το Wildfire και το Wildfire S τα οποία μπορείτε να ξεκλειδώσετε και επίσημα μέσω του επίσημου εργαλείου της HTC. Στη σελίδα παρέχονται και οδηγίες τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ: Τι περιμένετε; [Ανανέωση] H HTC προχώρησε και στην υποστήριξη και άλλων συσκευών όπως το Desire HD. Δείτε τη λίστα στη σελίδα τους. [ HTCDev ]

Εγκαταστήστε τον Silk browser του Kindle Fire στη δική σας συσκευή Android

Εικόνα
Έγινε λοιπόν και η πολυπόθητη μετάβαση του Silk browser , σε άλλες συσκευές με Android λειτουργικό. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι οτι μέχρι σήμερα ήταν αποκλειστικότητα του Amazon Kindle Fire και οτι όλες οι σελίδες που ανοίγει περνούν από τους server της Amazon με σκοπό να γίνεται ταχύτερα η εμφάνισή τους στη συσκευή. Τα παιδιά στο XDA βρήκαν τον τρόπο και σας τον παρουσιάζουμε.

Το Ubuntu ήρθε στο HTC Desire! Σε λίγο καιρό, σε όλες τις συσκευές Android!

Εικόνα
Πολύ καλά νέα για τους κατόχους του HTC Desire, οι οποίοι είναι πάρα πολλοί ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Μπορείτε πλέον να εγκαταστήσετε το Ubuntu 10.10 στη συσκευή σας μέσω μιας νέας εφαρμογής από το Android Market! To project βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμαστική φάση και ζητούνται κάτοχοι της συσκευής για να το δοκιμάσουν ( περισσότερα εδώ ). Τα καλά νέα όμως δεν τελειώνουν εδώ καθώς στην περιγραφή της εφαρμογής αναφέρεται οτι πιθανόν να  μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες με συσκευές από 1GHz και πάνω! Αυτό σημαίνει οτι σε λίγο καιρό όλοι θα μπορούμε να την εγκαταστήσουμε και να χαρούμε τη διανομή μας. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή και μια “εικόνα” του Ubuntu ανάλογα με την ανάλυση οθόνης που διαθέτει η συσκευή σας και αν διαθέτετε 3.5GB στην κάρτα αποθήκευσής σας να το προσπαθήσετε. Διατίθεται επίσης και η διανομή με LXDE γραφικό περιβάλλον για να είναι πιο ανάλαφρη στη συσκευή μας. Το καλύτερο από όλα είναι οτι εκτός από την εφαρμογή με το Ubuntu κυκλοφ

Η Google απαιτεί Android 4 ICS theme από τους κατασκευαστές

Εικόνα
Όλοι θαυμάσαμε το περιβάλλον εργασίας Holo του νέου Android 4. Για πρώτη φορά το αγαπημένο μας λειτουργικό είναι πραγματικά “λειτουργικό”! Είναι όμορφο και πάνω από όλα εξαιρετικά εύχρηστο. Αυτό λοιπόν προσπαθεί να διαφυλάξει η Google με την απόφασή της να ενημερώσει τους κατασκευαστές του Open Handset Alliance οτι αν θέλουν να έχουν στις συσκευές τους με Android 4 το Android Market, αυτές θα πρέπει να φέρουν και το Holo UI. Φυσικά δεν πρόκειται να εξαφανιστούν εν μία νυκτί τα Sense, Touchwiz και τα υπόλοιπα, απλά θα πρέπει τα μενού, τα widget και οι οθόνες ρυθμίσεων να έχουν το ίδιο περιβάλλον. Πρόκειται για μια προσπάθεια της Google να διαμορφώσει ένα ενιαίο γραφικό περιβάλλον (ευχαριστούμε Apple) για να βοηθήσει τους τρίτους κατασκευαστές εφαρμογών να ενσωματώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις δικές τους στο νέο UI. Το πού θα πάει αυτή η ιστορία, ο χρόνος θα δείξει. [ Google ]

Οι αγαπημένες μας εφαρμογές για το 2011

Εικόνα
Πέρασε λοιπόν μια ακόμη χρονιά και φέτος εγκαταστήσαμε και δοκιμάσαμε άπειρες εφαρμογές σε κινητά και ταμπλέτες. Δείτε παρακάτω τη λίστα με τις καλύτερες, πιο χρήσιμες, άξιες της τιμής τους εφαρμογές , με μια μικρή επεξήγηση για το λόγο που τις διαλέξαμε και επιλέξτε. Φυσικά βασίζονται πάνω στα ενδιαφέροντά μας οπότε κάποιες ίσως τις βρείτε λίγο άκυρες. Εφαρμογές 3g watchdog : Παρακολούθηση των δεδομένων μας για να αποφεύγουμε επιπλέον χρεώσεις. AirDroid : Απευθείας χειρισμός της συσκευής σας από υπολογιστή μέσω WiFi. Ιδανικό για το γραφείο. Μπορείτε να εκτελέσετε πάρα πολλές εργασίες με ταχύτητα. Barcode Scanner : Αναγνώριση κωδικών barcode. Δεν υπάρχει άλλο καλύτερο. BirdBar : Εφαρμογή που καθιστά διαθέσιμη τη μπάρα ειδοποιήσεων ακόμα και όταν έχουμε εφαρμογές σε πλήρη οθόνη. Cool Reader : Το καλύτερο και πιο παραμετροποιήσιμο eBook reader στο Android. Dropbox : Διαμοιρασμός αρχείων με χρήση κοινών φακέλων με τους φίλους μας. Δημιουργήστε κοινούς φακέλους με φίλους σας