Magic Launcher: O launcher της Lenovo διαθέσιμος για όλες τις Android 4 ICS συσκευές


Στον αγώνα που δίνει η κάθε εταιρία για να μας πείσει να αγοράσουμε το προϊόν της, κοιτάει να δημιουργήσει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά που θα της δώσουν το προβάδισμα, ιδιαίτερα όταν όλοι έχουν το ίδιο περιεχόμενο, το Android. Έτσι δημιουργήθηκαν οι launcher άλλοι προεγκατεστημένοι και άλλοι ελεύθεροι στο Play Store για να τους κατεβάσουμε. Μία από τις αξιόλογες προσπάθειες είναι αυτή της Lenovo, την οποία μπορούμε πλέον να εγκαταστήσουμε σε οποιαδήποτε Android 4 ICS συσκευή.

Με την πρώτη ματιά θυμίζει τον Go Laucher ο οποίος είναι πανέμορφος και γρήγορος αλλά έχει τη δική του ιδιαιτερότητα, το σήμα κατατεθέν της Lenovo, το Lotus widget. Είναι ένα πολύ ωραίο διαφανές widget το οποίο περιέχει εξειδικευμένες εφαρμογές της Lenovo αλλά αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και τις δικές μας εφαρμογές και λειτουργίες.


Διαθέτει επίσης ένα πολύ όμορφο σετ εικονιδίων, ενώ τα εικονίδια που διαφέρουν, περιβάλλονται από ένα στρόγγυλο φόντο για να δείχνουν πιο ομοιόμορφα. Η φακελοποίηση γίνεται όπως έχουμε συνηθίσει, δηλαδή ρίχνοντας τη μία εφαρμογή πάνω στην άλλη και το εικονίδιο των φακέλων είναι εξίσου όμορφο. Τελειώνοντας με το εξωτερικό, να πούμε οτι διαθέτει τη δική του lockscreen και τα δικά του widget, ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έως και εννέα επιφάνειες εργασίας.


Στο συρτάρι τώρα, μπορούμε να δούμε τις εφαρμογές μας με αλφαβητική σειρά και αλλά και με τον κλασσικό τρόπο, υπάρχουν καρτέλες με τις πρόσφατες εφαρμογές (Recent) και με αυτές που εκτελούνται (Running) τις οποίες μπορούμε να διακόψουμε για να ελευθερώσουμε τη μνήμη RAM της συσκευής, ενώ στο κάτω μέρος μπορούμε να τις βάλουμε και σε φακέλους ανάλογα με το είδος τους.


Έχει πολλά skin για να εγκαταστήσουμε και πολλά εφέ για να χαρεί το μάτι μας και νομίζω οτι είναι από τους πιο ολοκληρωμένους που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Αν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα κινέζικα (σε μερικά μενού δε βρήκα τρόπο να τα βγάλω), ίσως γίνει ο αγαπημένος μας.

Δε θα τον βρούμε στο Play Store αλλά στο XDA όπου μπορούμε να βρούμε και αναβαθμίσεις του. Δοκιμάσαμε την έκδοση 1.2.4 η οποία έπαιζε μια χαρά στο Nexus S (θα τη βρείτε εδώ). Περισσότερες skin θα βρούμε στην επίσημη σελίδα του.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter