Ποιοτικότερες εφαρμογές για tablet. Η Google μας δίνει οδηγό καλών πρακτικών


Ένας από τους στόχους της Google, όσον αφορά το Android, είναι να βελτιώνει συνεχώς τις εφαρμογές που περιλαμβάνονται στο Play Store. Σκεπτόμενη προς αυτή την κατεύθυνση κυκλοφορεί ένα οδηγό για τους προγραμματιστές που ψάχνουν συμβουλές σχετικά με το πώς ακριβώς μπορούν να δημιουργήσουν ποιοτικότερες εφαρμογές για tablet. Ο οδηγός περιέχει αρκετά λεπτομερείς πληροφορίες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν, για το πως να προσαρμόζουν τα στοιχεία του γραφικού περιβάλλοντος και το πως να στοχεύουν σε διαφορετικά μεγέθη και αναλύσεις οθονών. Υπάρχει επίσης πιο σαφής καθοδήγηση σχετικά με το πώς να αξιοποιούνται πλήρως οι μεγαλύτερες οθόνες. 

Ένα συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε από την κίνηση αυτή της Google είναι πως δεν επιθυμεί οι εφαρμογές να είναι κατάλληλες μόνο για το Nexus 7 αγνοώντας τις άλλες συσκευές. Το Android είναι ένα δυναμικό λειτουργικό που σχεδιάστηκε για να μπορεί να λειτουργεί σε συσκευές με διαφορετικό μέγεθος, ανάλυση και προσανατολισμό. Έως σήμερα η συνήθης περίπτωση ήταν οι εφαρμογές να προγραμματίζονται σε κλίμακα 16:9 με προσανατολισμό τοπίου (landscape). Τώρα, ο προσανατολισμός πορτραίτου είναι πιο δημοφιλής (portrait). Αυτό που θέλει η Google, ωστόσο, είναι να λειτουργούν εξίσου καλά και στα δύο.  

Αν λοιπόν είστε προγραμματιστής και ψάχνετε τρόπο να κάνετε καλό το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής σας για ταμπλέτα, θα βρείτε τον οδηγό στη σχετική σελίδα των Android developer. Επίσης, έχετε στο νου σας στη σελίδα τους στο στο Google+, καθώς η ομάδα θα μοιράζεται συμβουλές και μυστικά όλη την εβδομάδα

Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να μάθετε και να προοδεύσετε!

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter