Crossed Words: Άπειρα ελληνικά σταυρόλεξα για τον ελεύθερό μας χρόνο


Με το Android έχουμε αντικαταστήσει (ή καλύτερα υποκαταστήσει) σχεδόν τα πάντα πλέον. Κινητό, υπολογιστής, παιχνίδια, βιβλία, μουσική, φωτογραφίες και άλλα πολλά χωράνε πλέον μέσα στη μικρή μας συσκευή. Τι θα λέγατε λοιπόν να αντικαταστήσουμε και τα σταυρόλεξα; Εκτός του ότι πιάνουν χώρο, μιας και το κάθε τεύχος είναι ένα ολόκληρο βιβλίο, υπάρχει κάποια στιγμή που θέλουμε λύσουμε αλλά είτε δεν έχουμε στυλό μαζί μας, είτε πρέπει να αγοράσουμε ένα καινούργιο. Με το Crossed Words λοιπόν, αυτό δεν είναι πρόβλημα καθώς διαθέτει σχεδόν άπειρα σταυρόλεξα για να λύσουμε και μάλιστα στα ελληνικά!

Η κατασκευή του είναι πανέξυπνη καθώς διαθέτει μία βάση δεδομένων 13.000 περίπου ελληνικών λέξεων μαζί με τις ερωτήσεις τους και όποτε θέλουμε να παίξουμε, επιλέγει τυχαία μερικές από αυτές και έτσι κατασκευάζει κάθε φορά ένα ολοκαίνουργιο σταυρόλεξο! Οι λέξεις είναι χωρισμένες σε τρία επίπεδα δυσκολίας για να μπορούμε να το ευχαριστηθούμε ανάλογα με τις γνώσεις μας (ή την εμπειρία μας στα σταυρόλεξα). Διαθέτει επίσης επιλογή μεγέθους, με το μεγαλύτερο να είναι 10 x 10 για να δημιουργούμε κάτι γρήγορο ή ένα πλήρες σταυρόλεξο, αν έχουμε πολύ χρόνο διαθέσιμο.


Μέσα στο παιχνίδι, επιλέγουμε τη γραμμή που θέλουμε σέρνοντας το δάχτυλό μας επάνω της. Αν το κάνουμε σωστά, το χρώμα της γραμμής θα γίνει κόκκινο και θα μας εμφανίσει την ερώτηση, της οποίας την απάντηση θα πρέπει να συμπληρώσουμε με το πληκτρολόγιο της συσκευής μας. Αν τα βρούμε σκούρα ή τέλος πάντων βαρεθούμε, μπορούμε να επιλέξουμε να λυθεί αυτόματα το σταυρόλεξο, εμφανίζοντάς μας τα λάθη αλλά και τις λέξεις που δε συμπληρώσαμε. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να σώσουμε το παιχνίδι μας και να το συνεχίσουμε αργότερα για αυτό θα πρέπει να ξεκινάμε από την αρχή αν το κλείσουμε και επίσης, για να παίξουμε θα πρέπει να έχουμε ενεργή σύνδεση στο ίντερνετ, καθώς η βάση δεδομένων δε βρίσκεται στη συσκευή μας, αλλά σε κάποιο server.


Συνολικά, είναι ένα από τα παιχνίδια που έλειπαν από τους Έλληνες χρήστες, καθώς είμαστε λαός που αγαπάει τα σταυρόλεξα. Η υλοποίησή του όπως είπαμε είναι εξαιρετική και θα βοηθήσει την εφαρμογή να έχει αντοχή στο χρόνο, θεωρώ όμως ατυχή την ονομασία του καθώς είναι δύσκολο να καταλάβεις οτι πρόκειται για ελληνική εφαρμογή. Να πούμε τέλος οτι μπορούμε να λύσουμε σταυρόλεξα και στα αγγλικά, για όσους ενδιαφέρονται.

Βρείτε τη δωρεάν στο Google Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter