Broken Sword: Director’s Cut - Η περιπέτεια ξαναζωντανεύει στην παλάμη του χεριού μας!


Σήμερα θα παρουσιάσουμε ένα "all time classic" παιχνίδι περιπέτειας. Οι φαν του είδους σίγουρα το έχουν ακούσει, αν δεν το έχουν παίξει. Αναφέρομαι, όπως θα διαπιστώσατε και από τον τίτλο, στο Broken Sword, που κυκλοφόρησε σε ειδική έκδοση και ανανεωμένο για το Android μας.

Βρισκόμαστε το φθινόπωρο στο Παρίσι όπου λαμβάνει χώρα μια βάναυση δολοφονία στο Palais Royale. Η δημοσιογράφος Nico Collard είναι εκεί για μια συνέντευξη με τον πολιτικό Pierre Carchon, όταν ξαφνικά βρίσκεται άρρηκτα συνδεδεμένη με μια τρομακτική συνωμοσία. Πολύτιμος βοηθός της στη μεγάλη περιπέτεια που ξεκινά για τη λύση του μυστηρίου θα φανεί ένας ατρόμητος Αμερικανός τουρίστας, ο George Stobbart, ο οποίος θα τύχει να γίνει μάρτυρας μιας δεύτερης δολοφονίας. Δική μας δουλειά είναι να καθοδηγήσουμε τους ήρωες σε αυτό το μυστηριώδες ταξίδι που ενέχει πολλούς κινδύνους, έχει πλούσια ιστορία γεμάτη ίντριγκες και πάρα πολλά παζλ - γρίφους. 



Πρόκειται για ένα παιχνίδι περιπέτειας στα καλύτερά του. Με πολύ ωραία γραφικά και gameplay, με κράτησε απασχολημένη για μέρες και το ευχαριστήθηκα! Υπάρχουν σημεία πραγματικές σπαζοκεφαλιές, αλλά ευτυχώς υπάρχει η βοήθεια που μας δίνει στοιχεία για το πως πρέπει να προχωρήσουμε (παραδέχομαι ότι δεν ήταν λίγα τα σημεία που τη χρειάστηκα...). Σου δίνει επίσης την αίσθηση ότι συμμετέχεις ενεργά στην πλοκή του παιχνιδιού, καθώς οι αποφάσεις που παίρνεις στην πορεία του, επηρεάζουν τη ροή και διευκολύνουν ή δυσκολεύουν τη ζωή σου.

Ομολογώ πως με κούρασαν λίγο οι διάλογοι και πολλές φορές τους περνούσα στα γρήγορα, γιατί υπήρχαν πολλές εξτρά πληροφορίες που δε σχετίζονταν με τη βασική ιστορία. Βέβαια, και αυτό είναι ένα από τα κομμάτια που μπορούμε να ελέγξουμε, αποφεύγοντας να κάνουμε άχρηστες ερωτήσεις στους ανθρώπους που συναντάμε, αλλά ψάχνοντας αναγκαστικά θα υποπέσουμε σε τέτοια λάθη...



Τέλος ετοιμαστείτε να ξεσκονίσετε τις ξένες γλώσσες σας γιατί δυστυχώς η ομιλούμενη γλώσσα στο παιχνίδι είναι τα αγγλικά και η δυνατότητα υποτίτλων προσφέρεται μόνο σε αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά ή ιταλικά.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να πάρετε μια γεύση του παιχνιδιού και αν νομίζετε ότι η φιλοσοφία του σας ταιριάζει θα το βρείτε στο Play Store στη λογική κατ' εμέ τιμή των 2,99 ευρώ.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter