Μετρήστε τους καρδιακούς παλμούς, τα επίπεδα στρες και βελτιώστε τον ύπνο σας με την Android συσκευή σας!


Ένας από τους λόγους που εγκαθιστούμε εφαρμογές στη συσκευή μας είναι γιατί θέλουμε να έχουμε άμεσα κάποιες πληροφορίες διαθέσιμες με το πάτημα ενός πλήκτρου. Πέρα από το καθαρά πληροφοριακό κομμάτι όμως υπάρχουν και κάποιες εφαρμογές οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν στην υγεία μας προσφέροντας πληροφορίες για τη βελτίωση και την παρακολούθησή της. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και οι εφαρμογές της Azumio που θα δούμε ευθύς αμέσως.


Instant Heart Rate


Όλα ξεκίνησαν με το Instant Heart Rate που όταν το πρωτοείδα είπα στον εαυτό μου οτι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι σοβαρή εφαρμογή και την κατέβασα για πλάκα. Ε, λοιπόν δουλεύει και είναι ένα πρώτης τάξεως εργαλείο για να παρακολουθούμε τους καρδιακούς μας παλμούς οπουδήποτε και ότι ώρα θέλουμε!

Η λειτουργία του είναι απλή και έξυπνη καθώς μετράει τους σφυγμούς μας τοποθετώντας το δάχτυλό μας στην κάμερα της συσκευής και με τη βοήθεια του φλας το οποίο φωτίζει τη ροή του αίματος σε αυτό, η κάμερα μπορεί να διακρίνει τις αλλαγές που συμβαίνουν και με έναν αλγόριθμο να μας παρουσιάσει αριθμητικά το αποτέλεσμα. Φυσικά οι μετρήσεις είναι κατά προσέγγιση, αρκεί να αναφέρουμε οτι μετρώντας ακόμα και με τους γνωστούς τρόπους, άλλες τιμές θα πάρουμε από τον καρπό μας και άλλες από το λαιμό.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Google Play Store.

Stress Check


Έχοντας λοιπόν την εμπειρία από την προηγούμενη εφαρμογή, δημιούργησαν και το Stress Check. Βασισμένο σε παρόμοια λογική, το Stress Check μετράει τα επίπεδα άγχους στον οργανισμό μας και πάλι με το δάχτυλο στην κάμερα της συσκευής μας. Όπως μας ενημερώνει ο δημιουργός, όταν έχουμε άγχος, η καρδιά μας δε χτυπάει με σταθερό ρυθμό και το Stress Check εντοπίζει αυτές τις μεταβολές στον οργανισμό μας και τις παρουσιάζει με ποσοστιαίες μονάδες. Αν αυτό ισχύει (δεν είμαστε και γιατροί) δε βλέπω το λόγο να μην μπορεί να κάνει επιτυχημένες μετρήσεις.

Οι μετρήσεις και εδώ είναι φυσικά κατά προσέγγιση ενώ μπορούμε να εισάγουμε την ηλικία και το φύλο μας για πιο ακριβή αποτελέσματα. Όπως βλέπετε από τις εικόνες είμαι αρκετά αγχώδης τύπος.

Κατεβάστε το δωρεάν από το Google Pay Store.

Sleep Time


Τελευταία προσθήκη της εταιρίας είναι το Sleep Time, μία εφαρμογή που υπόσχεται να μας ξυπνάει κάθε πρωί ορεξάτους! Βασίζεται στη λογική οτι ο ύπνος μας είναι μία κυκλική διαδικασία μεταξύ δύο φάσεων, τον ελαφρύ ύπνο (light sleep) και τον βαθύ (deep sleep). Κατά τον ελαφρύ ύπνο όπου αλλάζουμε πλευρό και κινούμαστε γενικώς είναι πιο εύκολο να ξυπνήσουμε και αυτό στοχεύει να κάνει το Sleep Time.

Αφού ρυθμίσουμε την ώρα που θέλουμε να ξυπνήσουμε το πρωί αλλά και το snooze (την ώρα για χουζούρι όπως τη λέω εγώ), αφήνουμε το τηλέφωνό μας δίπλα μας πάνω στο κρεβάτι. Τότε αναλαμβάνει δράση το accelerometer της συσκευής το οποίο εντοπίζει και καταγράφει τις νυχτερινές κινήσεις μας και μας ξυπνάει ακριβώς τη στιγμή που κάνουμε τον ελαφρύ ύπνο μας. Αυτό γίνεται συνήθως εντός μισής ώρας, πριν από την ώρα που έχουμε ορίσει οτι είναι το αργότερο για να ξυπνήσουμε.

Δείτε για παράδειγμα το χθεσινό μου ύπνο στην εικόνα παραπάνω. Με πορτοκαλί χρώμα είναι οι ώρες στις οποίες κουνιόμουν πολύ, άρα ήμουν ξύπνιος, με γαλάζιο χρώμα είναι ο βαθύς ύπνος και με πράσινο ο ελαφρύς. Παρατηρήστε οτι το Sleep Time με ξύπνησε στις 08.02, ενώ είχα ορίσει το αργότερο τις 08.10 η ώρα. Θα δείτε επίσης και άλλα στατιστικά στοιχεία για την ποιότητα του ύπνου που κάνουμε όπως και το μέσο όρο του συνολικού ύπνου αλλά και το ποσοστό της απόδοσης του ύπνου.

Θα το βρείτε επίσης δωρεάν στο Google Play Store.

Και κάποιες σκέψεις
Είναι λιγάκι αστείο αν σκεφτούμε τι μπορεί να κάνει τελικά ένα smartphone για να μας βοηθήσει ενεργητικά στην καθημερινή μας ζωή. Σίγουρα αυτές οι εφαρμογές δεν απευθύνονται σε όλους όμως τουλάχιστον μία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Νομίζω οτι η Azumio κατασκευάζει ποιοτικές εφαρμογές που βοηθούν πραγματικά τον κάτοχο της συσκευής και είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα σκεφτούν ακόμα. Μήπως κανένα πιεσόμετρο; Χαχαχα!

Σχόλια

  1. Το sleep time εκτος απο δημιουργικη συλληψη,φαινεται πως εχει και κορυφαια υλοποιηση.Το δοκιμασα εχθες.Αυτο προσπαθησε αλλα στο "παραθυρο" του τελευταιου μισαωρου,κοιμομουν σαν δεινοσαυρος και τελικα με ξυπνησε στην προκαθορισμενη ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδια αυτος ο CHRIS K ειναι πραγματικα θεος.................ΥΠΟΚΛΙΝOMAI.....APHSTEUTH EFARMOGH...........KAI OXI MONON

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες