Shark Dash: Το νέο physics-puzzle παιχνίδι για τους λάτρεις του... Angry Birds


Μετά την έλευση και τη μεγάλη επιτυχία του Angry Birds, πολλοί θέλησαν να αντιγράψουν τη νοοτροπία του φέρνοντας όμως και τις δικές τους ιδέες σε παρόμοια με αυτό παιχνίδια. Η καλύτερη εταιρία σε αυτόν τον τομέα είναι σίγουρα η Gameloft η οποία όπως έχουμε ξαναπεί δε χάνει ευκαιρία να φτιάξει όμορφα παιχνίδια με ξένες ιδέες.

Πιστή σε αυτό που δίδαξε η Rovio δημιούργησε το Shark Dash, ένα εξαιρετικό παιχνίδι σε παρόμοιο στυλ με το Angry Birds το οποίο δημιουργεί νέα στάνταρ στην κατηγορία των physics-puzzle. Η ιστορία εξελίσσεται σε μια μπανιέρα όπου ζει μια παρέα από παιχνίδια-καρχαρίες, την ησυχία τους όμως έρχονται να διαταράξουν ένα σωρό παπάκια. Ένας από τους καρχαρίες αναλαμβάνει να τα τιμωρήσει και έτσι ξεκινάει η περιπέτειά μας.


Σε κάθε πίστα, ο καρχαρίας μας πρέπει να μαζέψει όλα τα παπάκια και όλα τα κέρματα για να την τελειώσει στο 100%. Τον χειριζόμαστε τραβώντας την ουρά του και σημαδεύοντας, όπως ακριβώς κάναμε και με τη σφεντόνα του Angry Birds όμως με προσοχή μην πέσει έξω από τη μπανιέρα, ενώ οι κινήσεις μας είναι μετρημένες και αποτυπώνονται στην τάπα της η οποία κάποια στιγμή θα ανοίξει και θα μας καταπιεί (καλή ιδέα).

Κάθε πίστα είναι διαφορετική χάριν στα διαφορετικά αντικείμενα που μας εμποδίζουν κάθε φορά και χρειάζεται να το σκεφτούμε ιδιαίτερα για να την τελειώσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις. Τα γραφικά είναι πάρα πολύ όμορφα και κάνουν το Angry Birds να μοιάζει παλιομοδίτικο. Διαθέτει επίσης το μαγαζάκι του από όπου μπορούμε να αγοράσουμε διάφορα πραγματάκια που θα μας βοηθήσουν στην πορεία αλλά και το μενού με τα επιτεύγματά μας (achievements) για τους καμένους που θέλουν να το τερματίσουν σε όλα τα επίπεδα.


Σε γενικές γραμμές είναι μια φρέσκια ιστορία με εξαιρετικά γραφικά σε μία πολύ προσεγμένη υλοποίηση. Φέρνει κάτι νέο σε αυτό που είχαμε συνηθίσει όπως έκανε παλαιότερα και η Disney με το Where's My Water. Φυσικά η τιμή του δε θα μπορούσε να ξεφύγει με τέτοιο ανταγωνισμό και κοστίζει μόνο 0,79€. Μια πολύ καλή επιλογή για τις βαρετές ώρες που θέλουμε να σκοτώσουμε.

Θα το βρείτε με 0,79€ στο Google Play Store.


Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες