Amazing Alex: Η νέα πρόταση του δημιουργού του Angry Birds στο Android


Στην αναζήτηση για όμορφα και εθιστικά παιχνίδια στο Android, καταλήγουμε κυρίως σε αυτά που είναι τύπου Angry Birds, με μικρές και γρήγορες πίστες που μας κάνουν να σκεφτούμε και να γευτούμε "σφηνάκια" επιτυχίας. Η εταιρία Rovio που έφτιαξε το Angry Birds και μας έμαθε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού, λανσάρει αυτές τις μέρες το νέο της παιχνίδι, το Amazing Alex.

Το Amazing Alex είναι ένα παιχνίδι της κατηγορίας του Angry Birds (puzzle-physics) με πολύ διαφορετικό χαρακτήρα σε όλα τα επίπεδα. Η ιστορία έχει να κάνει με ένα παιδί το οποίο βαριέται και φτιάχνει "ντόμινο" παιχνίδια με ότι βρει στο δωμάτιό του. Ο Alex φτιάχνει το μισό και περιμένει από εμάς να το τελειώσουμε για να επιτευχθεί ο στόχος. Σε κάθε πίστα ο στόχος είναι διαφορετικός, για να την τελειώσουμε όμως στο 100% θα πρέπει να τον εκπληρώσουμε μαζεύοντας και τα τρία αστέρια της (μοιάζει περισσότερο με το Where's My Water? παρά με το Angry Birds).


Αυτό που κάνει εντύπωση όμως είναι η νέα προσέγγιση της Rovio με αυτό τον τίτλο καθώς δε θα ανανεώνεται με νέες πίστες (όπως συνηθίσαμε στο Angry Birds), αφού διαθέτει μηχανή με την οποία θα κατασκευάζουν οι χρήστες τις δικές τους και θα μπορούν να τις μοιραστούν δωρεάν μέσα από τους server της! Μιλάμε λοιπόν για ένα παιχνίδι το οποίο θα εξελίσσεται όσο οι χρήστες συνεχίζουν να ασχολούνται μαζί του και ενδεικτικά να πούμε οτι διαθέτει ήδη 19.000+ πίστες!


Είναι έξυπνο χωρίς να φέρνει κάτι νέο στην κατηγορία, καλοφτιαγμένο με πολύ ωραία κόμικ γραφικά, ενώ η βαρύτητα λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Οι πίστες της δωρεάν έκδοσης είναι πολύ εύκολες αλλά οι επόμενες μας αποζημιώνουν ενώ αν σας αρέσει αυτός ο τύπος παιχνιδιού, μπορείτε να δοκιμάσετε και το Apparatus.

Διατίθεται σε τρεις εκδόσεις:

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter