Max Payne: Το καλύτερο αστυνομικό θρίλερ ήρθε και στο Android



Σωστός ήρωας χωρίς ψυχολογικά προβλήματα δε γίνεται και ο Max Payne είναι ο καλύτερος από όλους. Ένας φιλήσυχος αστυνομικός του New Jersey που μέσα σε μία νύχτα ανατρέπεται η ζωή του, αποφασίζει να εκδικηθεί τους δολοφόνους της οικογένειάς του, δεν ξέρει όμως τι τον περιμένει.

Αυτό είναι το Max Payne, ένα action-shooter τρίτου προσώπου, με ΦΟ-ΒΕ-ΡΟ σενάριο και το πανέξυπνο bullet time που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα.



Αυτό που κάνει το Max Payne να ξεχωρίζει είναι η ιστορία του η οποία σε πείθει οτι μπορεί να συμβεί στον καθένα και έτσι ταυτίζεσαι μαζί του. Επιστρέφει λοιπόν μια νύχτα στο σπίτι του και βρίσκει την οικογένειά του δολοφονημένη. Αφού απαλλαχθεί από τους δολοφόνους, ανακαλύπτει οτι βρίσκονταν υπό την επήρεια ενός ναρκωτικού ονόματι Valkyr. Βάζει λοιπόν σκοπό της ζωής του να εξαρθρώσει όλο το κύκλωμα, μη έχοντας πια άλλο νόημα για να ζήσει. Αν λοιπόν δε σας καλύψει το σενάριο του Max Payne, τότε είστε πολύ απαιτητικοί! Η ιστορία παρουσιάζεται όμορφα μέσα από σκηνές ανάμεσα στις πίστες, ζωγραφισμένες σε ένα ωραίο κόμικ ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ο ίδιος ο Max μας αφηγείται την ιστορία του με το φοβερό κυνικό του τρόπο.


Εκτός από την ιστορία, το παιχνίδι διαθέτει και μοναδικά χαρακτηριστικά στο χειρισμό του. Κινούμε τον Max με τον κλασσικό μοχλό μέσα στις πίστες και μπορούμε να τον περιστρέψουμε για να κοιτάξει οπουδήποτε στο χώρο θέλουμε. Έχουμε στη διάθεσή μας τρία βασικά πλήκτρα, ένα για να κάνει άλματα, ένα για να πυροβολεί και το τρίτο και θεαματικότερο που ενεργοποιεί την αργή κίνηση. Μπορούμε δηλαδή όταν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε τους εχθρούς, να τους εκτελέσουμε ενώ πέφτουμε στο πλάι ή προς τα πίσω για να αποφύγουμε τις σφαίρες τους, σε αργή κίνηση (μοναδικό συναίσθημα) η οποία αποτυπώνεται στην κλεψύδρα πάνω αριστερά. Μπορούμε τέλος, να μετακινήσουμε τα πλήκτρα όπου εμείς θέλουμε αλλά και να χρησιμοποιήσουμε εξωτερικό χειριστήριο.

Στα αριστερά βλέπουμε επίσης τη ζωή του Max αλλά και το μοναδικό πράγμα που μπορεί να τον γιατρέψει, τα παυσίπονα (painkillers), καθώς είναι δυστυχώς εθισμένος σε αυτά, ενώ στο επάνω μέρος (στο βελάκι), βρίσκονται τα όπλα που κουβαλάει μαζί του από τα οποία μπορούμε να διαλέξουμε και δύο ταυτόχρονα αν θέλουμε!


Τα γραφικά δεν είναι και ότι καλύτερο, αφού το παιχνίδι πρωτοεκδόθηκε το 2001, συνηθίζονται όμως όσο προχωράμε την ιστορία, η μουσική είναι θλιμμένη για να ταιριάζει με την ψυχολογία του Max, ενώ η αφήγηση δημιουργεί την αίσθηση οτι βλέπουμε ένα film noir στην οθόνη της συσκευής μας. Όσον αφορά την τιμή του, είναι πιθανότατα τα καλύτερα 2,92€ που έχετε δώσει στη ζωή σας γιατί θα σας κρατήσει πολλές ώρες παίζοντάς το. Μπορείτε να το παίξετε και σε συσκευές με έναν πυρήνα (όπως το Nexus S) αλλά σε μία ταμπλέτα 10 ιντσών θα το χαρείτε  καλύτερα (στο Transformer είναι χάρμα ειδέσθαι!).

Θα το βρείτε με κόστος 2,92€, στο Google Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter