Ο καλύτερος browser στο Android 4; Ο default φυσικά!


Έχουμε την τάση να αντιμετωπίζουμε ως σκουπίδια τις προεγκατεστημένες εφαρμογές και όχι άδικα. Οι περισσότερες έχουν φτιαχτεί απλά για να γεμίσουν ένα κενό, χωρίς να έχει γίνει ιδιαίτερη μελέτη στις πραγματικές ανάγκες του χρήστη (Peep σε μισώ). Σε αντίθεση με τις εφαρμογές του Play Store που συνεχώς αναβαθμίζονται με νέα χαρακτηριστικά, οι προεγκατεστημένες μένουν στάσιμες στην αρχική τους έκδοση, όμως αναβαθμίζονται σε κάθε ενημέρωση συστήματος, οπότε καλό είναι να τις ξαναδοκιμάζουμε.

Τα πράγματα λοιπόν αλλάζουν γύρω μας, γρηγορότερα από ότι φανταζόμαστε και πρέπει να βλέπουμε σφαιρικά και σε βάθος την κάθε επιλογή που μας προσφέρεται. Μια τέτοια επιφοίτηση μου ήρθε προσφάτως ψάχνοντας για τον καλύτερο browser σήμερα στο Android και η έρευνα κατέληξε εκεί που δε θα το φανταζόμουν ποτέ, στον Android browser!

Αφού λοιπόν το ερεύνησα (κάποτε), δοκίμασα τα πάντα. Μου άρεσε ο Opera γιατί μου έκανε οικονομία, ο Dolphin για τα add-on του και ο Firefox γιατί μπορεί να κατεβάσει όλων των ειδών τα αρχεία όμως κατέληξα στον Chrome. Η πρώτη του έκδοση ήταν μαγική! Ταχύτατος, όμορφος και με ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, να κάνει αυτόματα login στο Google account μου χωρίς να έχω αποθηκεύσει το password σε αυτόν. Με τον καιρό και τις αναβαθμίσεις όμως, έγινε άκαμπτος και αργός και βαρετός.

Είπα λοιπόν να ξαναδοκιμάσω τον Android browser έτσι για αλλαγή και να ξεχάσω την προηγούμενη εμπειρία μαζί του. Σκέφτηκα τι πραγματικά χρειάζομαι, και κατέληξα στα παρακάτω:
  • ταχύτητα,
  • λειτουργία σε πλήρη οθόνη,
  • γρήγορο μενού
  • και συγχρονισμό σελιδοδεικτών.


Αυτά είναι τα βασικά. Δε θα έλεγα όχι σε add-on και άλλα καλούδια όμως πρώτα από όλα θέλω να ανοίγω γρήγορα ακόμα και τις "βαριές" σελίδες και ο Android browser όχι μόνο το κάνει αλλά μπορείς κινηθείς μέσα στη σελίδα πριν αυτή τελειώσει να φορτώνει (κάτι που δεν κάνει ο Chrome για παράδειγμα). Η λειτουργία σε πλήρη οθόνη είναι must στα κινητά και με τη βοήθεια του Smart Statusbar μπορούμε ανά πάσα στιγμή να την τραβήξουμε για να ενημερωθούμε από αυτήν. Επίσης το φοβερό γρήγορο μενού που ήρθε από το Android 3.0 Honeycomb είναι πάρα πολύ βολικό και εμφανίζεται όπου θέλει ο κάθε χρήστης είναι είναι αριστερόχειρας είτε δεξιόχειρας, ενώ ο συγχρονισμός μεταξύ των σελιδοδεικτών desktop και κινητού είναι εξαιρετικός.

Δεν ξέρω αν η ταχύτητά του οφείλεται στην ROM που έχει το κινητό μου και δε θέλω να σας πείσω να αλλάξετε browser, όμως είναι μια ευχάριστη διαπίστωση που αξίζει να γνωρίζουν όλοι. Φυσικά όλοι οι browser έχουν τα συν και τα πλην τους όμως τα βασικά, τα κάνει καλύτερα ο Android browser στην έκδοση 4. Αν λοιπόν το κινητό σας διαθέτει Android 4, γιατί δεν τον δοκιμάζετε εφόσον τον έχετε ήδη εγκατεστημένο;

Σχόλια

  1. Για μενα,μονοδρομος αποτελεσε ο boat browser που ανελυσες σε προηγουμενο αρθρο.
    Εμεινα για μερες με τον default,τον firefox,τον opera και τον chrome.Δοκιμασα και για λιγοτερο χρονο τους υπολοιπους Browsers που κυκλοφορουν αλλα σαν τον Boat browser,προς το παρον,κανενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγα μην χρησιμοποίησω τον προεγκατεστημένο browser ο οποίος θέλει πάνω απο 50 mb RΑΜ για να δουλέψει & "γονατίζει" το τηλεφωνο (Xperia mini pro) με Android 4. Χρησιμοποιώ τον Dolphin που κάνει τα παντα δεν κολλάει & είναι πιο γρήγορος (επίσης μεταφέρεται στην SD), χωρίς να δεσμέυει RAM οπως κάνει ο προεγκατεστημένος ακομα & οταν δεν λειτουργεί γι αυτο & τον απενεργοποίησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ριξτε μια ματια και στον Sleipnir (https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.co.fenrir.android.sleipnir)
    Ειναι ισως ο πιο ευχρηστος απ'οσους εχω δοκιμασει, ιδιως οσον αφορα τη διαχειριση των tabs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα παιδιά, συμφωνώ πολύ καλός ο stock browser αλλά έχω ένα κόλλημα. Πως θα συγχρονίσω τους σελιδοδεικτες του pc Chrome στον stock browser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσω ότι έχω έκδοση 4,2,1

      Διαγραφή
    2. Δοκίμασε να εγκαταστήσεις από εδώ το ChromeBookmarksSync.apk:

      http://www.doctorandroid.gr/2013/08/android-browser-flash-android-jellybean.html

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ για την βοήθεια αλλά δεν φαίνεται να δουλεύει, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το ότι είναι κινέζικο το κινητό και ο stock να είναι ότι να ναι; ( δεν γνωρίζω απλά λέω μήπως φταίει αυτό)

      Διαγραφή
  5. Κι εγω μια απο τα ιδια , εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα, και εχω καταληξει σουπερ κινεζο BAIDU. Αξιζει μια δοκιμη. Επισης εχει και το T5 engine ως προσθηκη για 30% ταχυτερη εισοδο στις σελιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο baidu hd android browser εχει κατι πολύ ξεχωριστο.Μπαινεις να δεις ταινια και την παιζει σε οποιον player της συσκευης θελεις και όχι με flush player.Αν πας στη σελιδα του addblock plus και κατεβασεις τη version android και τη ρυθμισεις σωστα,βλεπεις οποια ταινια θελεις η video και σε δυσκολες σελιδες διχως να σε πεταξει εξω ουτε μια φορα.Απο ταχυτητα σφαιρα και με πολλες ρυθμισεις.Κι όμως οι κινεζοι εφτιαξαν κατι πολύ καλο...[παει στην SD]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες