Ξεκίνησαν πιλοτικά οι αγορές στο Google Play με χρέωση του λογαριασμού τηλεφώνου


Με μια λιτή ανακοίνωση η Google μας ενημέρωσε χθες οτι ξεκινούν οι αγορές εφαρμογών από το Play Store χωρίς την ανάγκη χρέωσης του τραπεζικού μας λογαριασμού, αλλά με χρέωση στο λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις χώρες και τους παρόχους που βλέπετε στην εικόνα όμως δεν είναι απίθανο να επεκταθεί γρήγορα και σε άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.


Η Google ψάχνει τρόπους να επεκτείνει τις πωλήσεις του Play Store, όμως τα νομικά κολλήματα σε κάθε χώρα και ιδιαίτερα στην Ελλάδα είναι μάλλον ανυπέρβλητα. Ειδικά η χώρα μας, που μας ενδιαφέρει, δεν έχει επιτρέψει καν τη λειτουργία του Street View που οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες έχουν κάνει πραγματικότητα. Μάλλον πιο έξυπνοι είναι οι δικοί μας, δεν εξηγείται αλλιώς. Εκτός από αυτό, το να έρθεις σε συμφωνία με τις εταιρίες διανομής ταινιών και μουσικής, σε κάθε χώρα ξεχωριστά, ούτως ώστε να πουλάς και να νοικιάζεις μέσω του Play Store είναι και αυτό κάτι αρκετά δύσκολο.

Ευελπιστούμε οτι η συμμετοχή της Vodafone στη διαδικασία, θα ανοίξει την αγορά και στην Ελλάδα αφού τη γνωρίζει πολύ καλά και ίσως μας δώσει την ευκαιρία να αγοράσουμε μουσική, βιβλία και ταινίες αλλά και να συμπεριληφθούμε στις χώρες των οποίων οι δημιουργοί μπορούν να πουλήσουν τις εφαρμογές τους. Ο χρόνος θα δείξει και ομολογουμένως είναι μια καλή είδηση.

Σχόλια

  1. Τωρα και δεν πιανουμε γραμμη στην υποστηριξη πελατων των εταιρειων κινητης τηλεφωνιας...Φαντασου τι θα γινει με τις κλησεις για "φουσκωμενους" λογαριασμους!!!!!!
    Και τελος,το γκετο των "studios",που φερνουν τις ταινιες στην ελλαδα,καλα κρατει.Εχουν αποδεκατισει τα video clubs με τις απαραδεκτες οικονομικες τους πολιτικες.Δεν θα αφησουν αμαχητι το μονοπωλιο τους.
    On topic τωρα,αυτο επρεπε να εχει εφαρμοστει εδω και πολλα χρονια.Μεγαλη ευκολια και ισως ακομα μεγαλυτερη και αμεση επιβραβευση των δημιουργων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η google όλο δικαιολογίες είναι μου φαίνεται.

    Το ότι εδώ και χρόνια δεν επιτρέπουν σε Έλληνες developers να πουλάνε εφαρμογές από το google play και τους επιτρέπουν μόνο τις δωρεάν, φταίνε οι Έλληνες πάλι όχι τα τεμπελόσκυλα της google. H apple Γιατί το έχει κάνει αυτό χρόνια τώρα;;

    Εμένα κάτι παρόμοιο μου μυρίζει και αυτό.

    Μ'αρέσει που έχουν και εταιρεία στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νίκο. Η Google Ελλάς δεν έχει τόσες αρμοδιότητες όσες φαντάζονται πολλοί. Υπάρχει για να κάνει πωλήσεις κυρίως διαφημίσεων. Το θέμα είναι ότι το κράτος έκλεισε πρώτο την πόρτα στη Google μη επιτρέποντας τη λειτουργία του Street View.

      Όσον αφορά την πώληση εφαρμογών, προϋποθέτει απόδοση φόρων για τις πωλήσεις. Γιατί λοιπόν να ασχοληθεί η Google με την Ελλάδα όπου όλα είναι ρευστά και έφαγε και πόρτα όταν προσπάθησε;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter