Bobsled Calling: Οι δωρεάν κλήσεις προς όλους είναι πλέον γεγονός!


Όσοι χρησιμοποιείτε το Viber και σας έχει βολέψει τόσο πολύ με τις δωρεάν κλήσεις μεταξύ των χρηστών του, ετοιμαστείτε να το απεγκαταστήσετε. Ήρθε το Bobsled Calling και μαζί του μπορείτε να καλέσετε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, εντελώς δωρεάν (!!!), στην Ελλάδα, από και προς συσκευές Android, iOS και υπολογιστές!

Όταν το πρωτοδιάβασα (εδώ) σκέφτηκα "δεν μπορεί να είναι αλήθεια", και όμως είναι! Κατεβάστε το Bobsled και πραγματοποιήστε κλήσεις σε 45 χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα. Το μόνο που θα σας ζητήσει είναι να κάνετε login στην υπηρεσία ή να συνδεθείτε μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook. Συγχρονίζει αυτόματα τις επαφές μας και μας επιτρέπει κλήσεις μεταξύ:

  • Χρηστών Bobsled
  • Bobsled και κινητών τηλεφώνων
  • Bobsled και σταθερών τηλεφώνων

Όλα τα παραπάνω εντελώς δωρεάν αλλά φυσικά μέσω WiFi ή μέσω δικτύου 3G το οποίο και χρεώνεται σύμφωνα με το πακέτο που έχετε αγοράσει από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας σας.


Διαθέτει ένα πολύ απλό μενού με καρτέλες οι οποίες παρουσιάζουν κατά σειρά:

  • Τις επαφές μας
  • Τα αγαπημένα μας πρόσωπα
  • Το μητρώο κλήσεων 
  • Τα πλήκτρα του τηλεφώνου.


Λειτουργεί όπως ένα κανονικό τηλέφωνο με τη διαφορά ότι όταν καλούμε μέσω αυτού, η κλήση είναι κάπως καθυστερημένη καθώς πρόκειται για VOIP τηλέφωνο ενώ η ποιότητα κλήσης δεν είναι εφάμιλλη του κανονικού τηλεφωνήματος, λογικό θα έλεγα. Επίσης όταν μας καλούν μέσω Bobsled στην αναγνώριση κλήσης μας εμφανίζει "Άγνωστος Αριθμός" και όχι την επαφή που μας καλεί.

Αν επιλέξετε να συνδεθείτε μέσω Facebook προσέξτε να απαγορεύσετε τα αιτήματά του για καλύτερη προστασία προσωπικών δεδομένων. Δε θα θέλατε να γράφει στον "Τοίχο" σας  με ποιον μιλάτε κάθε φορά που τηλεφωνείτε σε κάποιον!

Συνολικά είναι μια μοναδική υπηρεσία η οποία πραγματοποιεί το όνειρό μας για δωρεάν κλήσεις. Το καλό είναι οτι η κατασκευάστρια εταιρία δεν είναι καμία τυχαία αλλά μία από τις μεγαλύτερες τηλεφωνικές εταιρίες στον κόσμο, η T-Mobile. Μπορείτε να συνδυάσετε την εφαρμογή και με το Bobsled Messaging το οποίο στέλνει δωρεάν μηνύματα (τα SMS με κανονική χρέωση) μεταξύ των χρηστών του. Αν διερωτάστε πώς δουλεύει, η T-Mobile είναι θυγατρική εταιρία της γερμανικής Deutche Telecom η οποία πιθανότατα έχει μέρισμα στις 45 χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα (διαθέτει μεγάλο ποσοστό του ΟΤΕ).

Θα τα βρείτε όλα δωρεάν:

  • Bobled Calling στο Play Store.
  • Bobsled Calling for Tablets για ταμπλέτες, στο Play Store.
  • Bobsled Messaging για αποστολή μηνυμάτων στο Play Store.

[Διόρθωση 24/04/12] Από ότι φαίνεται η υπηρεσία περιορίστηκε μόνο σε κλήσεις προς ΗΠΑ, Καναδά και Πουέρτο Ρίκο. Δεν ξέρουμε αν είχε γίνει λάθος στην αρχή και διορθώθηκε ή αν θα ξαναεπιστρέψει η λειτουργία.

Σχόλια

  1. εμενα μουχει μονο προς US, Canada και Puerto Rico (στα settings εχω διαλεξει Switzerland και Greece)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βλέπω και εγώ! Χθες που το δοκίμασα (που βλέπεις και στις εικόνες) είχε και την Ελλάδα. Δοκίμασε να επιλέξεις μία από τις επαφές σου και θα αλλάξει αμέσως σε ελληνική η σημαία, δεν ξέρω αν συνεχίζει να καλεί όμως.

      Διαγραφή
  2. Εαν θελετε,ελεγξτε με 2 καρτοκινητα,εαν χρεωνεται ο αριθμος που ΔΕΧΕΤΑΙ την κληση.Ειναι αρκετα ουτοπικο για να ειναι αληθινο και φυσικα δεν ξερουμε ποσο θα διαρκεσει αυτο το προμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έκανα και αυτό χθες αλλά δε χρεώθηκε το τηλέφωνο - λήπτης. Μου φαίνεται και εμένα promo η κατάστασή του να σου πω την αλήθεια. Θα δείξει το μέλλον.

      Διαγραφή
  3. Ναι.Τελος.Εληξε το προμο.Οσοι χαρηκαν,χαρηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Egw giati re pedia den borw na to egatastisw;;exw ena sony err,exreria. Ala den mporw kamia gnomi;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι όμως λειτουργεί κανονικά και τώρα, για κλήσεις σε σταθερά και κινητά από pc!Δοκιμάστε!Αυτό που δεν έχω κοιτάξει ακόμα είναι αν χρεώνεται το τηλέφωνο που καλούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ που το δοκίμασα να πάρω σε καρτοκινητό με υπόλοιπο 0.06 ευρώ περίπου στα 3 λεπτά ανοιχτό, το υπόλοιπο παρέμεινε όπως έχει, και άρα δεν χρεώνει τον άλλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σίγουρα δε χρεώνει τους αλλους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. magkes,to ixa pris 3 mines sto pc kai to advance system care with antivirus, kai to comodo internet security, mou elegan gia io!!!!!Ase pou gonatise tin apodosi tou i7 epeksergasti mou!!! ta simperasmata dika sas!!!!Gia na ine tzampa kai na zita logariasmous fb kati bromaei!!!mallon katagrafi tis klisis mas kai afou exi kai ta stoixia mas sto fb, mas fakeloni gia diafora simferonta!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες