Δείτε τον πιο εύκολο τρόπο για να κάνουμε root στο Samsung Galaxy SII, με λειτουργικό Android 4 ICS


Λάβατε την αναβάθμιση; Καλορίζικο το νέο σας τηλέφωνο! Αν η συσκευή σας ήταν root πιθανότατα θα το έχετε χάσει. Θα δούμε λοιπόν τον πιο εύκολο τρόπο για να κάνουμε root το Samsung Galaxy SII στην τελευταία έκδοση του Android, την 4.0.3.

Τι θα χρειαστούμε;
  • Το CF-Root  του Chainfire για την έκδοση σας. Λογικά είναι η LPQ  (μπορείτε να το δείτε στη διαδρομή "Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο > Αριθμός κατασκευής") την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ: Download. Αν όχι, μπορείτε να βρείτε και τις υπόλοιπες εδώ: Download.
  • Το Odin: Download.
  • Υπολογιστή με λειτουργικό Windows.
  • Κατεβασμένο αλλά κλειστό, το Kies στον υπολογιστή μας, γιατί χρειαζόμαστε μόνο τους driver της συσκευής.

Οδηγίες
1. Ξεπακετάρετε (unzip) το "CF-Root-SGS2_XX_XEO_LPQ-v5.3-CWM5.zip".
2. Ξεπακετάρετε (unzip) το "Odin3_v1.85".
3. Βάλτε τη συσκευή σας σε "Download Mode" πατώντας ταυτόχρονα "Home + Volume Down + Power".
4. Τρέξτε στον υπολογιστή σας το  "Odin3 v1.85.exe", πατήστε "PDA" και επιλέξτε "CF-Root-SGS2_XX_XEO_LPQ-v5.3-CWM5.tar".
5. Συνδέστε τη συσκευή σας με τον υπολογιστή.
6. Πατήστε "Start".

Αυτό ήταν! Μόλις δείτε την παραπάνω οθόνη είστε έτοιμοι. Η διαδικασία προέρχεται από το XDA-Developers και δεν την έχουμε δοκιμάσει. Δοκιμάστε τη με δική σας ευθύνη και πείτε μας εντυπώσεις αλλά και διορθώσεις.

[XDA]

Σχόλια

  1. Dr. Android!!!

    Έπιασε!Τσαπ τσαπ! Όπως τα πες, με μία διαφορα δεν είχα LPQ αλλά LPS!Την βρήκα κατευθείαν όμως και αυτή! Να σε καλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το έλυσες το πρόβλημα και επιβεβαιώνεις οτι η μέθοδος δουλεύει.

      Διαγραφή
  2. Φίλε να σε ρωτήσω κάτι? Κατέβασα την έκδοση 4,0,3 αλλα δεν εχω κανει ροοτ το κινητό απο την αρχή.
    Αν το κάνω τώρα θα χασω την version ?και κατι ακομα το ροοτ ειναι σαν format se pc θα τα χασω ολα.τα εχω backup φυσικα αλλα με ενδιαφερει. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα , έχω έκδοση lpd συγκεκριμένα , αριθμός κατασκευής ΙΜL74Κ.ΒΟLPD. Ποιο αρχείο πρέπει να κατεβάσω για να κάνω root τη συσκευή? Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,
      Το είπες και μόνος σου. LPD θα κατεβάσεις.

      Καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
  4. καλησπερα εμενα ειναι lp7 ποια απο τις δυο πρεπει να βαλω??? xw-xen η την dx -xtc????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω και οι δύο πρέπει να σου κάνουν. Με επιφύλαξη πάντα.

      Διαγραφή
  5. καλησπερα εχει κανεισ καποια ιδεα γιατι αφου περασα την λπ7 (αυτα ηταν τα 3 τελευταια γραματα) δεν μου συνδεεται με τιποτα σε wifi ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με κατι τετοιο και τωρα δεν ξερω τι να κανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα έχω το Samsung Galaxy SII στην τελευταία έκδοση του Android, την 4.0.3. με κωδικό μοντέλου GT-I9100 και με αριθμό κατασκευής IML74K.XXLPW Ποιο αρχείο πρέπει να κατεβάσω για να κάνω root και από που, είμαι ασχέτως με το αντικείμενο,μια μικρή βοήθεια σας παρακαλώ, ευχαριστώ πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα μήπως είναι αυτό εδώ που βρήκα CF-Root-SGS2_XX_OXA_LPW-v5.5-CWM5 απαντήστε μου για να ξέρω μη κάνω κανένα λάθος.ευχαριστώ πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ευχαριστώ που απάντησες,το θέμα είναι μια σίγουρη απάντηση για να μη γίνει κανένα λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρέπει να δοκιμάσεις ή να βρεις κάποιον να σου επιβεβαιώσει οτι το έχει κάνει με επιτυχία.

      Δυστυχώς δεν έχω το τηλέφωνό σου και νομίζω οτι ο οδηγός είναι σαφής.

      Διαγραφή
  9. Οκ σε ευχαριστώ πολύ πάντως,θα το δοκιμάσω και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καθαρή rom sto samsung galaxy s 2

    Καλησπέρα υπάρχει τρόπος να περάσω μια καθαρή rom στο κινητό,
    δηλαδή να σβήσω τι παλιά και να βάλω καινούργια και αν χρειαστεί
    κάποια στιγμή να περάσω αυτή που είχε όταν το πρώτο πήρα το κινητό,
    πια η διαδικασία για να καθαρίσω το κινητό και που θα βρω την εργοστασιακή rom.
    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι επίσημες ROM βρίσκονται εδώ: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1544487

      Μπορείς να τις εγκαταστήσεις μέσω recovery όμως αν το κάνεις θα χαθεί η custom recovery και το root. Θα πρέπει δηλαδή να ξανακάνεις την ίδια διαδικασία με το Odin που βλέπεις παραπάνω.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ και κάτι άλλο τι είναι το master clear και τι κάνει? και τέλος τι είναι το pit στο odin3?

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα φιλέ chris έπαθε ζημιά το κινητό πήγα με το odin3 περάσω μια rom και μου έβγαλε failed και εγώ έκανα τι χαζομάρα να το βγάλω από το usb και να κλείσω το κινητό και δυστυχώς τώρα δεν κάνει τίποτα,το δοκίμασα με τα πλήκτρα και της 2 μεθόδους αλλά τίποτα.δεν ανοιγη με τίποτα, αυτά εδώ έβαλα στο odin3(s1_odin_20100512.pit,MODEM_I9000XXJVP_REV_00_CL1019177.tar.md5,GT-I9000-CSC-MULTI-OXAJVP.tar.md5,CODE_I9000XXJVP_CL264642_REV03_user_low_ship.tar.md5) τι μου προτείνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί πείραξες το pit;;;; Άλλαξες το μέγεθος των partition στο κινητό σου. Και ROM να φλασάρεις τώρα, μπορεί να μη χωράει!

      Δεν ξέρω πώς να σε βοηθήσω, ειλικρινά.

      Διαγραφή
  12. Ειμαι ασχετος με ολο το θεμα και απλα μαθαινω απο οδηγιες και απο βιντεο.πριν γινει οτι γινει ειχα αυτη τη rom (I9100XWLPU_I9100XXLQ6_I9100XEZLP3_HOME.tar.md5)και κατι αλλο οταν χαλασε και το αφησα στην ακρη μετα απο ενα 30λεπτο πηγα να το δοκιμασω με τα πληκτρα το κινητο εκαιγε και εχω βγαλει τη μπαταρια,να το στειλω αντιπροσωπεια η οχι.η να περιμενω απο το ebay εκεινο το μικρο βυσματακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχω πάθει κάτι παρόμοιο με SGS.Αλλά κάπου μπερδεύτικα.Στο προτελευταίο σχόλιο ες I9000XXJVP...To Galaxy S2 είναι I9100 και το Galaxy S είναι το I9000.Τώρα φαντάζομαι για βυσματάκι θα εννοείς το USB Jig η πως αλλιώς φαίνεται το οποίο εξαναγκάζει το τηλέφωνο να μπει σε Download Mode!!Μπορεί βέβαια και να πέφτω έξω αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερα φιλε μου ναι το galaxy s2 ειναι το Ι9100 και πριν γινει το κακο ειχα αυτη τη rom (I9100XWLPU_I9100XXLQ6_I9100XEZLP3_HOME.tar.md5)και το βυσματακι εννοω το usb jig,το δικο σου το εφτιαξες η οχι,εμενα δεν κανει τιποτα και οπως ειπα ειμαι ασχετος με τα κινητα,απλα απο οδηγιες και βιντεακια εκανα οτι εκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυστυχώς όχι.Αλλά δεν το δοκίμασα με το USB Jig γιατί πολύ απλά δεν το είχα...Εμένα ήταν πεθαμένο!Είτε έχεις την μπαταρία είτε όχι το ίδιο είναι.Δεν μου έβγαζε τίποτα.Ούτε το Logo του SGS ούτε τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτο ακριβως εχω παθει και εγω,απλα περιμενω το usb jig και ο θεος βοηθως,αν δε γινει κατι θα το παω για σερβις.τελικα τι το εκανες το κινητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από ότι έχω δει στο YouTube το UGB Jig εξαναγκάζει το κινητό να μπει σε Download Mode ώστε να το φλασάρεις μέσω Odin.Το δικό εγώ το "έστειλα" για πούλημα!!!!Good Luck και Sorry για την καθυστερημένη απάντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να ξέρεις ότι στο Service θα σου πουν για καμμένη μητρική και άλλες τέτοιες βλακείες και θα σου ζητήσουν 200-300Ε.Τουλάχιστον τόσα ζήτησαν στο δικό μου!!!Έλεεεοοοςςς!!!$$$###!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερα φιλε δεν υπαρχει λογος να ζητας συγγνωμη,αν ειναι ετσι τοτε να παω να παρω καινουργιο,14 μερες κινητο δε το χαρηκα καθολου,θα το στειλω για service και πιστευω με την εγγηυση να μου τι φτιαξουν αν δε δουν καποια παρατυπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δοκίμασε πρώτα με το USB Jig...Από ότι έχω δει στο YouTube φτιάχνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπερα φιλε μου περιμενω πως και πως το usb jig,μακαρι τι να πω,ευχομαι να πανε ολα καλα,σε ευχαριστω για τι βοηθεια και θα σε ενημερωσω για οτι γινει,τα λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μακάρι φίλε μου να σωθεί!!!

    :)
    :)
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλησπερα σας.. εγω εχω την εκης ερωτηση.. εχω galaxy s 2 i9100G με εκδοση android 4.0.4 και εδοση φασματος ι9100GXXLPV και αριθμο κατασκευης XXLPY.. μπορει καποιος να με βοηθησει και να μου πει που τηα το βρω αυτο το cf.. και ποιο πρεπει να βρω? ειμαι τελειος ασχετος..
    ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα βρίσκονται εδώ φίλε Γιάννη: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=20075898&postcount=8

      Διαγραφή
    2. δεν μπορω να το βρω πουθενα... ουτε το LPV ουτε το LPY.. δεν υπαρχει καν πουθενα..τι γινετε?

      Διαγραφή
    3. Αν δεν υπάρχει εκεί, τότε δεν μπορείς να κάνεις root με αυτό τον τρόπο.

      Διαγραφή
    4. υπαρχει καποιος αλλος τροπος δηλαδη που μπορω να κανω root?

      Διαγραφή
    5. Πολλοί τα κατάφεραν με αυτό: http://www.doctorandroid.gr/2012/10/true-universal-way-to-root-almost-all-android-devices.html

      Διαγραφή
  24. μεχρι στιγμης που διαβαζω πανε ολα μια χαρα τωρα στην πορια θα δουμε αν θα δουλεψει σωστα.. ελπιζω να πανε ολα καλα!!ευχαριστω και σε λιγακι θα υπαρχει μυνημα με το αν πηγαν ολα καλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλημερα σε ολους.. εχω το galaxy s2 gt-i9100 με εκδοση android 4.1.2 με την εκδοση φασματος i9100XXMS3, εκδοση kernel 3.0.31-1211311 dpi@DELL251#3 με αριθμο κατασκευης JZO54K.I9100XWLSW, το πηρα μεταχειρισμενο πως μπορω να ξερω αν ειναι root η οχι και αν δεν ειναι πως μπορω να το κανω? ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γιώργο. Αν έχεις την εφαρμογή Superuser ή SuperSU πιθανότατα είσαι rooted. Δοκίμασε μία εφαρμογή που χρειάζεται root και θα στο πει αν είσαι ή όχι.

      Ειδάλλως για να κάνεις root νομίζω αυτό είναι ιδανικό:
      http://www.doctorandroid.gr/2012/11/cf-auto-root-o-root-50-samsung.html

      Διαγραφή
    2. George C κατέβασε το root checker ( ελέγχει αν η συσκευή σου είναι rooted), ως τώρα σε όσα κινητά έχω κάνει root (Live with walkman, galaxy young, glaxy fit) μου το έβρισκε σωστά ότι ήταν rooted οι συσκευές.

      https://play.google.com/store/apps/details?id=com.joeykrim.rootcheck&hl=el - See more at: http://www.doctorandroid.gr/2012/03/root-samsung-galaxy-sii-android-4-ics.html?showComment=1381077231994#c7825608269937948437

      Διαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καλησπέρα το κάνω αυτό άλλα το κινητό μου δεν ανοίγει καθόλου .Τι πρέπει να κάνω τώρα ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπερα εχω το samsung galaxy sii gt i1900 και δεν μπορω να μπω στο play store...μου γραφει δεν υπαρχει συνδεση ενω μπαινω την ιδια στιγμη αλλου οπου θελω....help

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε να αφαιρέσεις το Google λογαριασμό σου και να τον ξαναπροσθέσεις πριν δοκιμάσεις και πάλι.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter