Google Deep Shot: Απίθανος τρόπος για συγχρονισμό πληροφοριών μεταξύ υπολογιστή και Android συσκευής!


Η Google ετοιμάζεται να μας καταπλήξει για ακόμη μια φορά και το καλύτερο από όλα είναι πως θα επωφεληθεί ιδιαίτερα το Android από αυτό. Μια πρόσφατη αίτηση πατέντας δείχνει μια εφαρμογή η οποία λύνει το πρόβλημα μεταφοράς πληροφοριών από και προς μια Android συσκευή σε έναν υπολογιστή και το όνομα αυτής... Deep Shot.

Το Deep Shot είναι μια υπηρεσία με την οποία μπορούμε να ανοίξουμε μια σελίδα στο ίντερνετ, απλά φωτογραφίζοντας την οθόνη του υπολογιστή μας! Δείτε το βίντεο παρακάτω για να καταλάβετε και να το αναλύσουμε:

Μπορούμε λοιπόν να ψάξουμε κάτι στον υπολογιστή μας και να το πάρουμε μαζί μας στο κινητό με μια φωτογραφία, ή να γράψουμε μια επιστολή στο Google Docs και μόλις φτάσουμε σπίτι να τη συνεχίσουμε από τον υπολογιστή με ένα άγγιγμα. Από ότι φαίνεται θα είναι ο αντικαταστάτης του Chrome to Phone, το οποίο μπορούσε να ανοίξει σελίδες από και προς τους δύο προορισμούς.

Θα είναι ξεχωριστή εφαρμογή ή χαρακτηριστικό κάποιας άλλης;
Από ότι είδαμε στην πρόσφατη κυκλοφορία του, το Chrome για το Android, διέθετε μια λειτουργία κατά την οποία μπορούμε να δούμε στην Android συσκευή μας τις ανοιχτές καρτέλες του Chrome του υπολογιστή μας και να τις ανοίξουμε. Απαραίτητη προϋπόθεση να είμαστε συνδεδεμένοι στον Google λογαριασμό μας και στους υπολογιστές αλλά και στο Android. Πιθανότατα λοιπόν να προστεθεί ως χαρακτηριστικό σε μια επερχόμενη έκδοση του Chrome, άρα θα είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές με Android 4 ICS λειτουργικό σύστημα και άνω.

Ίσως όμως να το δούμε στο επερχόμενο Google Assistant, τον πολυαναμενόμενο αντίπαλο του Siri της Apple, ο οποίος θα είναι προεγκατεστημένος στο Android 5.0, αλλά και πάλι αν υποστηρίζει hardware acceleration θα είναι συμβατός μόνο με την τελευταία έκδοση του Android.

Δεν μπορούμε φυσικά να αποκλείσουμε και μια εφαρμογή Deep Shot καθώς η ιστορία δείχνει πως η Google πρώτα μας παρουσιάζει μια εφαρμογή η οποία αν πετύχει, συμπεριλαμβάνεται ως χαρακτηριστικό στο σύστημα ή σε άλλη πετυχημένη εφαρμογή.

Άλλη χρησιμότητα μπορεί να έχει;
Στην πατέντα περιγράφεται και μία μελλοντική χρήση σε παιχνίδια. Όπως αναφέρεται, "ο χρήστης θα μπορεί να παίζει ένα παιχνίδι στο σπίτι του και οποιαδήποτε στιγμή θέλει, θα βγάζει μια φωτογραφία με το κινητό του, την οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή και θα το συνεχίζει στο κινητό του". Με μια γρήγορη σκέψη μπορούμε να φανταστούμε να παίζουμε π.χ. Angry Birds στο Chrome Web Store ή στο Google Plus μέσω υπολογιστή και όταν θελήσουμε να το πάρουμε μαζί μας στο κινητό απλά φωτογραφίζοντάς το, για να το συνεχίσουμε κάπου αλλού!

Μόνο στο Android;
Το σχήμα της πατέντας που βλέπετε παραπάνω δείχνει να χρησιμοποιείται σε ένα iPhone όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν θα υποστηρίζεται, ή όχι. Πιθανότατα θα χρειάζεται login στο λογαριασμό μας μέσω του Safari αλλά και πάλι αν είναι τόσο χρήσιμη ως λειτουργία, η Apple θα θελήσει να κάνει κάτι παρόμοιο για το iOS. Πρόσφατα μας απέδειξε μάλιστα οτι προσπαθεί να απεμπλακεί πλήρως από τις υπηρεσίες της Google, τις οποίες διαφήμιζε περίτρανα στην παρουσίαση του πρώτου iPhone.


Αν ισχύσουν τα παραπάνω, μιλάμε για ένα μεγάλο βήμα στην ενοποίηση του Android σε κινητά, ταμπλέτες και τηλεοράσεις. Ειδικά με την έλευση του Android 5.0, το οποίο πιθανότατα θα διαθέτει εκδόσεις x86 για υπολογιστές και θα είναι μια έκδοση ορόσημο για την εξάπλωσή του.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter