Ξεκίνησε η επίσημη αναβάθμιση Android 4.0.4 για τα Nexus S, Galaxy Nexus και Xoom. Κατεβάστε την τώρα!


Όλοι θυμάστε το φιάσκο με την αναβάθμιση του Nexus S σε Android 4, πριν από λίγους μήνες. Όσοι πρόλαβαν να αναβαθμιστούν, σήμερα έχουν την έκδοση 4.0.2, όσοι ακολούθησαν τον οδηγό μας (μαζί και εγώ) έχουν την έκδοση 4.0.3 και πόσοι άλλοι έχουν κολλήσει στην έκδοση Gingerbread περιμένοντας να συνεχιστεί η αναβάθμιση.


Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας όλα σταμάτησαν λόγω των προβλημάτων μπαταρίας στις συσκευές Nexus S (πιστέψτε με υπάρχει σοβαρό πρόβλημα) και η Google υποσχέθηκε να το διορθώσει και να επανέλθει με μια βελτιωμένη έκδοση. Αυτή η έκδοση λοιπόν ήρθε αλλά δε μας τα λέει καλά η Google. Η αναβάθμιση είναι ένα πακέτο μεγέθους 18MB, πολύ μικρό για να περιλαμβάνει μια ολόκληρη έκδοση (συνήθως είναι 80-120MB). Όσοι λοιπόν έχετε την έκδοση 2.3 και περιμένετε να αναβαθμιστεί η συσκευή σας αυτόματα, γελιέστε. Οι υπόλοιποι που "φοράτε" ήδη Android 4 πιθανότατα θα το δείτε να αναβαθμίζεται.

Η νέα έκδοση λοιπόν από ότι λένε όσοι την εγκατέστησαν είναι πιο σταθερή, περιλαμβάνει διορθώσεις σχετικά με την κάμερα αλλά και με τον launcher της συσκευής ο οποίος γίνεται γρηγορότερος και πιο "μαλακός".

Αν αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τον οδηγό και να εγκαταστήσετε τουλάχιστον την έκδοση 4.0.3 (προσοχή όμως γιατί δεν μπορείτε να επιστρέψετε σε παλαιότερη έκδοση) και από εκεί να περιμένετε την ειδοποίηση για τη νέα αναβάθμιση ή να το κάνετε και πάλι χειροκίνητα.

Εμείς βρήκαμε το αρχείο της αναβάθμισης, το οποίο φλασάρεται μέσω recovery στη συσκευή μας, όμως κατά την εγκατάσταση μας έβγαζε σφάλμα! Μπορείτε να το δοκιμάσετε μόνο αν έχετε την έκδοση 4.0.3 στη συσκευή σας και να μας ενημερώσετε αν τα καταφέρατε. Πώς εγκαθιστούμε .zip αρχεία μέσω recovery μπορείτε να δείτε εδώ.

Η επίσημη OTA αναβάθμιση: Download

Σχετικά τώρα με την αναβάθμιση για το Galaxy Nexus αλλά και το Xoom, τα οποία δεν αναφέραμε ιδιαίτερα, το μεν Galaxy Nexus θα τη δεχθεί κανονικά χωρίς προβλήματα ενώ το από τις εκδόσεις του Xoom, μόνο η έκδοση με WiFi θα αναβαθμιστεί!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter