Η Samsung αποχαιρετά με τη σειρά της τα SMS με το ChatON 

Να λοιπόν που ήρθε και η σειρά της Samsung να ανακοινώσει την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων με κείμενο, εικόνα και βίντεο σε στυλ chat. Φαίνεται οτι η ιδέα των ανθρώπων του δημοφιλέστατου WhatApp αντιγράφεται συνεχώς από άλλες εφαρμογές (Kik MessengereBuddy XMS) και τώρα από λειτουργικά συστήματα (iMessage, ChatON).

Το ChatON είναι σαν το eBuddy XMS (που είχαμε παρουσιάσει παλιότερα), δηλαδή μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, εικόνων και βίντεο σε πραγματικό χρόνο, μέσω ίντερνετ (χωρίς δηλαδή να χρεώνετε το λογαριασμό σας). Η διαφορά με τα προηγούμενα είναι οτι το ChatON θα διαθέτει και μια προσωπική σελίδα για τον καθένα μας (τύπου Facebook) στην οποία θα αναφέρεται πόσο το χρησιμοποιούμε. Πιθανότατα θα είναι προεγκατεστημένο στις ερχόμενες συσκευές της εταιρίας είτε τρέχουν Bada είτε Android.

Η επίσημη σελίδα του ChatON.

-Δείτε το βίντεο παρουσίασης για να καταλάβετε:


Σχόλιο:
Σημεία των καιρών λέει ο λαός και η Samsung έχει αποδείξει οτι τα αφουγκράζεται. Το πρόβλημα όμως είναι οτι “αντιγράφεις κυρία Samsung και με το χειρότερο τρόπο”. Μετά το σχήμα του Galaxy S το οποίο έμοιαζε εξόφθαλμα στο iPhone, έρχεται και το ChatON να αντιγράψει τα νέα features του iOS 5.

Λυπάμαι αλλά νομίζω πως το Nexus S ήταν το κύκνειο άσμα της Samsung σε επίπεδο design, καινοτομίας και λειτουργικού. Ποιοτικές συσκευές θα συνεχίσει να παράγει αλλά δεν έχω προσδοκίες πια από αυτή την εταιρία ώστε να δω κάτι ξεχωριστό.

 
© 2012-2015 Dr. Android | Original theme design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff | Material design by Chris K.